Questions
Showing results 1 to 15 of 15
0

votes

2

answers

217

views

Hello everyone from Portugal,

 
I hope you guys are safe and keeping up. Proud of another Marshall product, adding to the existing Haze 40 and the pre JMP-1, the CODE 100H. I am still going thru the details of every aspect of the digital architecture, but some do seem permanent and require your support:
 
1. Each saved preset will freeze the unit, muting sound, disabling "preset" knob, only mitigated by turning off and on the unit. Actually this will happen exactly the same way if I'm using the app to save the preset.
 
2. If by chance the app is not detecting/recognizing the amp (after previous sync's), the only way to enable this is to shut down the app and turn it back on again.
 
3. When the unit is ON and the volume is 0, there is a clear hum coming from the speakers. This hum is non existing when using the headphones. I am using the original cabinet cable supplied.
 
4. My understanding of the CAB feature, is that it should be "on", if using the DAW or headphones, and OFF when connected to a cabinet (I'm using CODE 212 btw and enjoying it). Why all the presets are factory saved with CAB "on"?
 
The unit was bought with the 1.44 version already installed. I have not tried yet to reinstall anything. I am using Mac, with no Windows sw.
Thanks for the support,
Pedro
(cc to servicedesk@marshall.com)

asked 02 Apr 2021 at 08:19 AM

Pedro Faria
0

votes

1

answer

263

views

Hi, I just recieved my Code 50 yesterday "bought brand new" and the amp sounded great until i hooked up to my pc this morning and downloaded a featured preset not a communiy preset. I am running usb not bluetooth and its my studio setup. Now all the distortion and gain sounds like the input gain is wide open clipping the signal coming in at all volume levels, and on all distortion and od gain presets. I tried to reset the amp and did a firmware update now its litterally so bad you cant play it. This is certainly a software issue cause the effects and clean tones sound fine. This happened immediatley after i sent the preset usb from the website to the amp from the pc. Also i tried several guitars, usb cables, guitar cables and even my mac. just dont know wether i should send it back or if thiscan be fixed with a firmware patch or something , Thanks

asked 09 Mar 2021 at 07:41 PM

stephen anderson
0

votes

2

answers

617

views

I am not able to transfer presets from Mac to Code 50. The display below preset shows code not available though usb is connected

asked 28 Nov 2019 at 01:11 PM

Uday Shetty
0

votes

2

answers

933

views

I’m looking into getting a new IPad and I was curious if I can use GarageBand as my software and record direct from the USB port on my Marshall code 25 to record? Or should I spend the money for a new Mac book or Mac laptop will either of those work?

asked 09 Jul 2019 at 10:48 AM

Raymond Bell
0

votes

1

answer

550

views

Hi all
 
I have a CODE 100 half stack (100H + 4x12 cab) AND a CODE 100 2x12 combo, which just arrived today.

I was expecting the two CODE amps to work together on USB, so I can get 2 guitar traces into my Mac in parallel. Unfortunately I'm disappointed to see that Mac will only see ONE CODE at a time. Looks like they both have the same device ID which creates issue on the bus?

Is this an actual bug? If so, please remove this limitation via firmware update because it would definitely make sense to have more than one CODE connected to the computer without needing additional hardware such a sound interface.

edited 07 Jun 2019 at 09:27 AM

Marshall

asked 22 May 2019 at 02:55 PM

Matt Marlow
0

votes

1

answer

695

views

I'm using USB on my Mac and the Mac sees the Code and allows me to set the speaker to it.
When I pull up a Youtube video and start it the video will play for about 5 seconds and then halts.
It's almost like something else is intercepting it. It basically locks up and I have to close the browser.

Same issue when using the Code 25 as input device on Mac for Garage Band. It recognizes it but when I record
upon playback the sounds are scratchy and unusable

This Code 25 works on my Windows Machine both ways as Input and Output device flawlessly

I have installed the latest firmware so that is not the issue.

Any ideas on what it might be causing the problem on the Mac?

--Pat Brown

asked 05 May 2019 at 04:55 AM

Pat Brown (25)
0

votes

1

answer

658

views

Hi I have a CODE 100 half stack (100H + 4x12 cab) AND a CODE 100 2x12 combo, which just arrived today.

I was expecting the two CODE amps to work together on USB, so I can get 2 guitar traces into my Mac in parallel. Unfortunately I'm disappointed to see that Mac will only see ONE CODE at a time. Looks like they both have the same device ID which creates issue on the bus?

Is this an actual bug? If so, please remove this limitation via firmware update because it would definitely make sense to have more than one CODE connected to the computer without needing additional hardware such a sound interface.

Please let me know asap thanks.

asked 08 Feb 2019 at 03:27 PM

Lele X (14)
0

votes

1

answer

757

views

I am experiencing terrible interference when trying to use my Code 50  via Bluetooth / Gateway (Apple) App while recording on my Mac in Logic Pro X.  I am using a microphone to record the Code 50 and using the Bluetooth Movies series world to change patches.  The clicks/pops/noise/interference is loud enough to interfere with the recording process.  Perhaps a DESKTOP (Apple) Gateway App via Code USB might be a solution for all users experiencing similar issues?   I am running the most current Firmware.  Any current solution to my noise issues? 

Thank you. 

edited 17 Dec 2018 at 06:02 PM

Saloni kamalsagar

asked 16 Dec 2018 at 11:46 AM

Saloni kamalsagar
0

votes

2

answers

1.1k

views

Hi I just bought a code 50 and when i try to plug USB cable with my computer (mac pro), evrytime i saw that so it is impossibe to change preset. 

asked 08 Mar 2018 at 06:39 AM

Ludovic Dupont
0

votes

2

answers

2k

views

I bought a CODE 25 amp and I can’t connect with any computer, I have tried with 2 different cabes and some differente OS: Windows 7, 10 and macSierra. I was thinking to update the firmware but, I can do that because the amp is unable to be recoginized by a computer!

It`s really frustrating!

asked 17 May 2017 at 10:16 PM

Rodrigo Prestes Machado
0

votes

2

answers

1.8k

views

I've been recording on garageband and other softwares for a long time already!

However, I've bought this (crappy) amp to record via USB on these DVAs I'm used to work with. SO, aparently, after questioning people who uses the same amp, and here on the forum, NOBODY could explain the real reason why this "amp" won't work for recording via usb!

The TWO computers I use (macbook and PC - windows7) reconize the amp, however NO SOUND AT ALL are recorded! 

I am familiar with LINE 6 products and I use them a lot. No problem at all with this gear! But MARSHALL, the most famous brand of amps on the world, releases an amp promising to do something they aparently are not able to!

Lame amp! recently bought and, hopefully, recently SOLD! Waste of my time and money! 

 

asked 26 Jan 2017 at 01:57 PM

daniel reiz
2

votes

3

answers

3.2k

views

I am experiencing terrible interference when trying to use my Code 50  via Bluetooth / Gateway (Apple) App while recording on my Mac in Logic Pro X.  I am using a microphone to record the Code 50 and using the Bluetooth to change patches.  The clicks/pops/noise/interference is loud enough to interfere with the recording process.  Perhaps a DESKTOP (Apple) Gateway App via Code USB might be a solution for all users experiencing similar issues?   I am running the most current Firmware.  Any current solution to my noise issues?  Thank you. 

asked 05 Sep 2016 at 05:35 PM

S Fisher (6)
1

vote

1

answer

1.1k

views

I'm currently experiencing a problem where the amp locks up on a regular basis.  When it happens, none of knob (gain/low/mid/high/volume) and button (pre FX/amp/mod/del/etc) settings take any effect: e.g I can set a mod effect, but the sound doesn't change.

The amp is paired with my iPad, but when this happens, the iPad is not connected and not even in range.  It seems to be related to having the amp connected to my iMac via USB: after frequent cases of this happening, I unplugged the USB cable and the problem instantly went away.

 

asked 30 Aug 2016 at 06:56 PM

Christophe Lambin (5)
0

votes

1

answer

1.1k

views

I have my Code 25 connected to my Mac via USB.  When I use the Code as an audio out, the stereo signal is not correct:  the signal is principally the left side of the audio output with a little bit of the right side mixed in.

When listening via normal headsets, and then switching to the Code output, the difference is very noticable.  Almost a mono signal.

 

asked 30 Jul 2016 at 08:56 AM

Christophe Lambin (5)
13

votes

2

answers

1.7k

views

I'm experiencing unwanted noise when connecting my Code25 via USB to my iMac.  I've tried several different USB cables and I'm using GarageBand, making sure to turn off all plugins and no other applications are running. I've seen mention of the same issue on other forums. I've created an audio file with a sample of the unwanted noise. https://soundcloud.com/victor-futura/marshall-code25-usb-noise

Is this a known issue, if so, can it be corrected in a future firmware update?

asked 12 Jun 2016 at 02:06 PM

Chris Conte (13)
Showing results 1 to 15 of 15
Loading - please wait...