Questions
Showing results 1 to 20 of 43
0

votes

1

answer

35

views

I seem to be having the same issues that a lot of people have reported, where I cannot get the Marshall Gateway app to connect to my Code 25. I've only had the amp for about a week and I cannot get the app to see it.

I can connect to the amp via Bluetooth using my phone (Pixel 3a, Android 11) and whilst connected, can use it as a BT speaker to play music from Spotify. However, nothing I do seems to get the app to connect to the amplifier.

-I've updated the amp to the latest firmware using my laptop/web browser. 
-I've followed all the instructions in the Bluetooth Connectivity Troubleshooter to the letter (CODE - Gateway Bluetooth Connection Troubleshooting - my.marshall.com)

No matter what I do, or what order I install/uninstall/connect, the app will not see the amplifier. Everything works otherwise - I'm able to apply Patches from ? using a USB connection - and the amp sounds great. I'd just like to be able to control it from my phone.

asked 16 Sep 2021 at 03:16 AM

Harleigh Maguire
0

votes

2

answers

140

views

I had my marshall code for around half a year now and recently something has been going on with it. I use a Macbook Air with Logic Pro X and for some reason everytime I connect my CODE to Logic and try playing something, the second I touch the strings my Bass, Middle, Treble and Volume automatically go to 0.0. I have re-installed the Firmware and did a Factory reset and still nothing changed.

edited 27 Jun 2021 at 02:53 PM

Lukas Biveinis

asked 27 Jun 2021 at 02:51 PM

Lukas Biveinis
1

vote

1

answer

177

views

Hello, I bought a Marshall Code 25 a few weeks back and it was working perfectly until I tried connecting it to a PC today using the USB port. The amp is just not showing up anywhere and the PC doesn't detect a new device either.

I've tried :

- Downloading the firmware update software (current version 1.44) to see if it would detect the amp (it did not)

- Using two different cables and two different PCs

- Restarting the amp and reconnecting the cable on both ends

Not sure what I'm doing wrong or what I should be doing next so help would be appreciated.

asked 22 Jun 2021 at 09:07 AM

Harris Javed (1)
0

votes

2

answers

177

views

I have a xiaomi redmi note 8 and also have a problem connecting the marshall gateway app to the amp code50.
I can only be connected as if I were listening to music, I even tried to connect it with an otg adapter, it works like that, but there are a lot of problems with braking the application? Please if it is possible to solve this problem.

 And if I tried all variants except one, and that is to uninstall every marshall application to amplify my Marshall Code 50 Firmware 1.4.4 recognize bluetooth connection from which I can control my installed Gateway 1.5.5 of course not just music to listen to But that I have complete control and whether maybe the problem is that the usb is included in my computer, whether to turn it off because I registered everything else. If anyone can answer all these questions I will be grateful.

asked 08 May 2021 at 09:33 AM

Vladimir kovacevic
5

votes

1

answer

301

views

Here are a few things I would suggest as improvements to the Marshall Code series. I have a 25 so some things may be specific to that amp. I have stuck to things that could be improved only by software or firmware as these are improvements everyone can have simply by updating the firmware rather than modifying the amp itself.

1. Reduced power mode to switch between full power and lower power mode. This would fix the volume control issue everyone complains about.  Maybe this could be a global setting in the firmware ?

2. USB audio Volume level setting (e.g.  -3dB, 0dB, +3dB etc). This could also be a global setting in the firmware ?

2. Normalise the volumes of the models, some are way too hot (British class A power-amp), some are way too low (Natural pre-amp). I beleive this is the reason why some models have strange low frequency distortion (50s British, OD DSL).

3. Show the configuration of the Cab models, not everyone is a Marshall fanboy and I have no idea what cab a "1960X". even if it was displayed as "1960X (4x12)" I would at least know what the configuration of cab the model is.

4. Fix the spring and hall reverbs, they sound very cheap, like the "echo" you would get on a cheap karaoke machine, certainly nothing like a spring reverb.

5. For god's sake release an official desktop editor!!! with the option to save/restore/edit patches.

6. A sync button to sync the amp presets with your gateway. It you want to rearage the patches online in gateway, you have to manually save all the patches one at a time to the amp using the phone app. So if you add a new patch at position 0, you have to manually save all 100 patches one at a time in order to match your gateway sounds!

 7. Fix the tuner, it is pretty bad on both the amp and the app. It's slow to respond and not very accurate (at least thats what its like on mine). Ive no idea how well it works on the foot controller.

8. If possible add a Fuzz pedal model, even at the expense of removing another model (I wouldnt miss the pretty poor Acoustic simulator for instance).

These are just some suggestions that I feel would make the amp just a little bit better, but in general I'm having a lot of fun with this little amp, and love the sounds and features it has. It is way better sounding than some of the negative reviews online would suggest.

Maybe other people can suggest firmware updates too?

 

edited 22 Mar 2021 at 11:39 AM

Joliet Jake (42)

asked 21 Mar 2021 at 09:37 AM

Joliet Jake (42)
0

votes

1

answer

263

views

Hi, I just recieved my Code 50 yesterday "bought brand new" and the amp sounded great until i hooked up to my pc this morning and downloaded a featured preset not a communiy preset. I am running usb not bluetooth and its my studio setup. Now all the distortion and gain sounds like the input gain is wide open clipping the signal coming in at all volume levels, and on all distortion and od gain presets. I tried to reset the amp and did a firmware update now its litterally so bad you cant play it. This is certainly a software issue cause the effects and clean tones sound fine. This happened immediatley after i sent the preset usb from the website to the amp from the pc. Also i tried several guitars, usb cables, guitar cables and even my mac. just dont know wether i should send it back or if thiscan be fixed with a firmware patch or something , Thanks

asked 09 Mar 2021 at 07:41 PM

stephen anderson
0

votes

3

answers

299

views

Hi, I received a new Code 25 today. The unit switches on and the display comes on etc but absolutley nothing I have tried can get it to make a sound.... I don't think even I am stupid enough for this so I'm thinking there is a problem with the amp. The only thing I have attempted is to update the firmware but since none of the USB cables I have tried with it seem to work (though they do work on other items) I can't even get it updated. Anyone got any suggestions before I have to send it back?

asked 02 Feb 2021 at 06:59 PM

David Attrill
0

votes

1

answer

213

views

Looks like my usb PORT IS slightly bent around the edges ...maybe that's why it won't fit ? Dunno it looks weird ....I can still make great custom patches ....but will not upgrading the firmware be a problem in the distant future ?

asked 24 Jan 2021 at 12:02 AM

TONY HOLDEN
0

votes

1

answer

270

views

Hey Folks

I love the sound of my amp just as is out of the box ....I never thought to update the firmware ...it's of no super significance because I can make my own custom presets ,...

Buit when I decided to use the usb connection it looks as though there are these ( teeth) looking holes in it ....where the usb cable gos and my question is 

What kind of CABLE ( speciality) or USB CABLE FITS THIS CODE 100 COMBO ? 

Micro USB OR ?? 

HIT ME UP When u can

asked 23 Jan 2021 at 09:11 PM

TONY HOLDEN
1

vote

2

answers

428

views

Hi,
owned a code 25 for a while now but only really started using it during lockdown but have to say I'm really impressed. I'm just using it for living room playing and connected to my DAW as a way of laying down ideas but seriously, it's REALLY good.

For context, I've played guitar for 27 years and working in live music has been my primary source of income (pre lockdown....) for around 17 years. I'm usually a live-sound engineer and tour manager and occasionally fill in the gaps with some guitar-teching. I'm uk-based but have international clients, mostly guitar-based, playing mostly academy sized venues but have done major festivals worldwide and one short stint of an arena tour. The point here is not to blow my whistle, simply to say I've spent a lot of time being exposed to all manner of amps and modelling.

I own a line 6 helix and while the CODE isn't as flexible with regards to I/O, I genuinely feel like it's amp-modelling, especially for crunch, fuzzy or blown out tones, blows the Helix out of the water. Not that I'm as likely to use metal tones or had much cause to tweak them but I've noticed those kind of presets can sound a little thin. Also, higher gain sounds in general could benefit from a graphic EQ somewhere in the modelling chain, as it can be prone to squeak at frequencies usually outside of a regular amps range, presumably because of the full-range nature of the cab.

So, my query is, is there any chance that the CODE range is likely to get any substantial firmware updates or maybe 2nd generation hardware that could bring additional functionality/Pro level durability and a decent footswitch... I'm impressed that you've managed to get that much functionality out of a mono-jack but a few extra switches or even just midi connectivity for use with after market footswitched to access would open the amp right up.

Personally, I'd love to see one capable of more complex I/O routing i.e. the ability to record your dry input to DAW over usb and similarly, route from the DAW to the amp input for re-amping.

Midi I/O and an xlr input with phantom and a decent sounding pre would make it a nice little hub for a solo recording setup.

Anyway, great work Marshall/Softube, really hope you develop the line further.


asked 27 Oct 2020 at 02:41 PM

Jamie-Lee Warlow (1)
0

votes

1

answer

311

views

hi, i got the marshall code 25, it stopped working when i connected it to my laptop right after i updated the firmware, i think there was a problem with the usb cable, now the amp doesn't respond to anything, and no sount comming out of it, i tried to factory reset stiil no responce, when i turn it on, i get on the screen marshall, then B0.6 , M0.0 , D1.1 , then CHK USB, now i was wondering if there is anything i can do to get it to work again just in case if the new usb wont work, please help

thanks

asked 01 Aug 2020 at 02:15 PM

yehya bahgat
0

votes

1

answer

477

views

I have tried everything to do the firmware update on my new Code 25.  Its showing v1.11 still.

I have tried Crome, Edge, and downloading the manual windows exe.  I have updated drivers, booted amp in "safe mode" (which identified usb as READY but still wonnect connect in My.Marshall 

Please help!  I love the amp but need to be able to update the firmware

asked 15 Apr 2020 at 08:54 PM

Joshua Brown
1

vote

0

answers

574

views

Hi. I have a question: The Code USB interface is ok only with pc or it work with really usb midi? With usb midi pedal like Midi commander by Meloaudio, for explample, work or not?

if it work only with pc like daw is very very poor choise. next firmware? the orignal PDL 91009 is ok, but it's very very limited.

thx 

paolo

asked 19 Nov 2019 at 05:32 PM

Paolo Goi (1)
0

votes

2

answers

659

views

After installing the latest Firmware update my Marhsall code 100 will not respond. The screen on the amp says USB not connected and I cannot do anything. I have tried a factory reset but that not working either. Help. 

asked 02 Aug 2019 at 02:57 PM

John Farley (1)
0

votes

1

answer

512

views

Hello,

My footswitch stopped responding under the following scenario.

Marshall Code 50

Four button footswitch

Macbook pro connected via USB

Sound output set to Marshall Code

Playing Youtube videos through the amp and playing along

After a while, the footswitch stopped responding. I couldn't change banks or position within a bank.

Unplugging the USB cable seemed to get things going but footswitch stopped responding again shortly after.

Turning the amp off an on again resolved the issue.

asked 02 Aug 2019 at 02:44 PM

Daniel Stux (1)
0

votes

2

answers

652

views

Hi,

 

if i use a clean preset of the marshall code 100H i got issues with crackling sounds. Even after turning it off and on. Its extremly annoying and it destroyes all that i record into my DAW. With this crackling sounds this Device is absolutly useless!! I've also updated to the latest Firmware version but nothing changed!

 

Please help!

asked 21 Jul 2019 at 10:40 AM

dominik komenda
0

votes

1

answer

603

views

How can I update firmware when I don't have USB port on my Marshall speaker

asked 16 Jul 2019 at 09:23 PM

Sheilah Williams
0

votes

1

answer

550

views

Hi all
 
I have a CODE 100 half stack (100H + 4x12 cab) AND a CODE 100 2x12 combo, which just arrived today.

I was expecting the two CODE amps to work together on USB, so I can get 2 guitar traces into my Mac in parallel. Unfortunately I'm disappointed to see that Mac will only see ONE CODE at a time. Looks like they both have the same device ID which creates issue on the bus?

Is this an actual bug? If so, please remove this limitation via firmware update because it would definitely make sense to have more than one CODE connected to the computer without needing additional hardware such a sound interface.

edited 07 Jun 2019 at 09:27 AM

Marshall

asked 22 May 2019 at 02:55 PM

Matt Marlow
0

votes

1

answer

695

views

I'm using USB on my Mac and the Mac sees the Code and allows me to set the speaker to it.
When I pull up a Youtube video and start it the video will play for about 5 seconds and then halts.
It's almost like something else is intercepting it. It basically locks up and I have to close the browser.

Same issue when using the Code 25 as input device on Mac for Garage Band. It recognizes it but when I record
upon playback the sounds are scratchy and unusable

This Code 25 works on my Windows Machine both ways as Input and Output device flawlessly

I have installed the latest firmware so that is not the issue.

Any ideas on what it might be causing the problem on the Mac?

--Pat Brown

asked 05 May 2019 at 04:55 AM

Pat Brown (25)
0

votes

1

answer

658

views

Hi I have a CODE 100 half stack (100H + 4x12 cab) AND a CODE 100 2x12 combo, which just arrived today.

I was expecting the two CODE amps to work together on USB, so I can get 2 guitar traces into my Mac in parallel. Unfortunately I'm disappointed to see that Mac will only see ONE CODE at a time. Looks like they both have the same device ID which creates issue on the bus?

Is this an actual bug? If so, please remove this limitation via firmware update because it would definitely make sense to have more than one CODE connected to the computer without needing additional hardware such a sound interface.

Please let me know asap thanks.

asked 08 Feb 2019 at 03:27 PM

Lele X (14)
Showing results 1 to 20 of 43
Loading - please wait...