Questions
Showing results 1 to 2 of 2
0

votes

1

answer

1.1k

views

I just want to check with fellow CODE users if they are facing the same issues that I am dealing with.

Biggest (and most annoying) issue is, it's a matter of luck connecting the CODE through USB. 2 times out of 10 my pc recognizes the amp the first time I plug it in. Mostly it gives an error that device is not connected properly or not recognized by windows. So I end up unplugging and plugging again until (if ever) it's been recognized. (Using windows 8.1 btw) Then suddenly in the middle of a recording session my DAW starts to drag like if I am running on a PC Pentium 600.  (It's running on a 3000$ alienware) This is a sign that somehow CODE get disconnected itself.  Now you have only option left: Restart the PC and start all over again.

 So far I have checked with different USB cables, and I am using the shortest ones as possible as I can. (less than 80 cm.) I can't check with another pc since I don't have another one, but I am running Yamaha THR-10 smoothly, without any problems at all!

So I don't believe that there's an issue with my pc. And speaking of THR, why the hell CODE doesn't have it's dedicated USB drivers. I am kind of sure that the issue I am facing is all about the ASIO drivers that we are left with as an only option.

 Second issue is, maybe only 1 out of 20 times I am able to get any presets from web site. Even if it looks like CODE is connected in the Device Manager, and the Chrome (or Opera) says MIDI is connected, I can't send any presets to the amp. After a few tries, this ends up with web browsers got frozen and only option is again: restart your pc!

I really would like to hear from people who are facing similar issues and how they could get over with it. (if they ever could)

And hopefully the only answer I receive from Marshall team is not going to be: "Thanks for your feedback, we will pass this to our technical team"

 Regards,

CODE Presets Windows USB MIDI recording PC Driver

edited 07 Jun 2017 at 07:36 PM

Gurhan Ozkaya (1)

asked 06 Jun 2017 at 07:57 PM

Gurhan Ozkaya (1)
0

votes

2

answers

1k

views

I've been recording on garageband and other softwares for a long time already!

However, I've bought this (crappy) amp to record via USB on these DVAs I'm used to work with. SO, aparently, after questioning people who uses the same amp, and here on the forum, NOBODY could explain the real reason why this "amp" won't work for recording via usb!

The TWO computers I use (macbook and PC - windows7) reconize the amp, however NO SOUND AT ALL are recorded! 

I am familiar with LINE 6 products and I use them a lot. No problem at all with this gear! But MARSHALL, the most famous brand of amps on the world, releases an amp promising to do something they aparently are not able to!

Lame amp! recently bought and, hopefully, recently SOLD! Waste of my time and money! 

 

CODE Mac Windows USB recording

asked 26 Jan 2017 at 01:57 PM

daniel reiz
Showing results 1 to 2 of 2
Loading - please wait...