Questions
Showing results 1 to 8 of 8
0

votes

1

answer

161

views

I seem to be having the same issues that a lot of people have reported, where I cannot get the Marshall Gateway app to connect to my Code 25. I've only had the amp for about a week and I cannot get the app to see it. ? 

I can connect to the amp via Bluetooth using my phone (Pixel 3a, Android 11) and whilst connected, can use it as a BT speaker to play music from Spotify. However, nothing I do seems to get the app to connect to the amplifier. 

-I've updated the amp to the latest firmware using my laptop/web browser. 
-I've followed all the instructions in the Bluetooth Connectivity Troubleshooter to the letter (CODE - Gateway Bluetooth Connection Troubleshooting - my.marshall.com)

No matter what I do, or what order I install/uninstall/connect, the app will not see the amplifier. Everything works otherwise - I'm able to apply Patches from ? using a USB connection - and the amp sounds great. I'd just like to be able to control it from my phone.

edited 03 Oct 2021 at 01:11 AM

Harleigh Maguire

asked 16 Sep 2021 at 03:16 AM

Harleigh Maguire
0

votes

1

answer

564

views

 

Hi,

 

I have found a weird thing that may or may not be known with iOS + Bluetooth and the Code 50.

The CODE 50 when playing backing tracks / using it as a Bluetooth speaker is very quiet (So the master is wacked up and the playing guitar is extremely loud). 

 

and the weirdest thing (which physically makes sense but still it shouldn't do it) is that the Amp is predominatly a Left speaker when playing music through bluetooth as my phone (iPhone 6S) thinks my amp is bluetooth headphones rather than speaker (as the headphone icon pops up on the top right). 

 

My amp is on the latest firmware update.

 

Is there any fix for this? There's nothing in the gateway app for audio balencing

 

asked 26 Jul 2020 at 09:49 PM

Ed Thwaites
0

votes

1

answer

661

views

I know that turning a "TUBE" amp on without a speaker load on the output will damage the amp.

(the no-load condition will cause the output voltage to increase until the output tubes burn out, which can then lead to other component  damage)

 

Is this also true for a CODE 100 amp?  Is there a risk of damage to the output section, with turning the unit on without a speaker cab load connected?

Would it be safe to operate the amp with just headphones connected instead of a speaker cab?

Would it be safe to operate the amp without either a speaker cab or headphones connected?

I ask because my computer (which is a desktop) is in a different location in my house than my amp.

Doing firmware updates or testing out patches requires either moving my computer or my amp, both of which are very inconvenient.

It would be much easier if all I had to move was the head.

 

asked 09 Jul 2019 at 01:42 PM

A. Todd Henker
0

votes

1

answer

747

views

I'm using USB on my Mac and the Mac sees the Code and allows me to set the speaker to it.
When I pull up a Youtube video and start it the video will play for about 5 seconds and then halts.
It's almost like something else is intercepting it. It basically locks up and I have to close the browser.

Same issue when using the Code 25 as input device on Mac for Garage Band. It recognizes it but when I record
upon playback the sounds are scratchy and unusable

This Code 25 works on my Windows Machine both ways as Input and Output device flawlessly

I have installed the latest firmware so that is not the issue.

Any ideas on what it might be causing the problem on the Mac?

--Pat Brown

asked 05 May 2019 at 04:55 AM

Pat Brown (25)
2

votes

2

answers

967

views

Actually I'm totaly not interested in bluetooth connection, but of course I understand that it might be an essential prolem for some people...

But there are some other problems I'd like you to find good solution for.

1. Master volume. From 0 to 10% there is almost no sound, over 10% it becomes very loud. 

2. Decreasing sound level with Volume pot results in decreasing USB signal level - not acceptable for players using USB output for recording in DAW software. It would be nice if for clean preamp gain at 2 and volume at 3  give recording level about -6 dB, now it is about -36 dB... 

Best regards, Jacek.

P.S. What is a frequency range of CODE 25 speaker?

 

asked 24 Jan 2019 at 11:09 AM

Jacek Klimkiewicz (170)
2

votes

1

answer

1k

views

Today I tried to play my Marshall code 50 and noticed that there is acutally no sound coming through.
I already changed the cable to make sure that the cable is alright.
I also noticed that there is no Headphone sound and the amp tuner is not working neither. 
The speaker makes the normal light buzzing noise when turned on, so I assume that it is not about the speaker. 

I did a firmware update just now, but I didn't help. 
I really don't know what to do anymore. I barely played the amp and never transported it neither.
Why it is suddenly not working is a mystery to me. 

If you have any advice please let me know. 



asked 19 Nov 2018 at 07:10 PM

aleks jovic (2)
1

vote

0

answers

696

views

Hi all! I'm a very pleased user of a CODE 100 combo. I'ts a quite wonderful tool for those that cannot achieve a Boutique or Vintage tool.

 Until this time I used it at home mostly with Headphones, due it's power is very high to set it for speaker use.

 

But this weekend we had an oportunity to use it on a live presentation. That day the amp showed some problems using the speakers: In the middle of the presentation it suddenly lost volume, staying turned on. Obviously it was a very unconfortable situation, and my only reaction was to turn it off and on after a few minutes. This failure happened at least 5 times.

 

There are many supositions I made about this issue, before sending the amp to my dealer:

1)  The voltage mains was under very high fluctuation values.

2)  Firmware glitch

3)  Broken Master Volume pot

 

I'll check the amp and see if this problem is still happening. Do you have any other diagnosis/solution to tell me? I'm very worried about this problem

 

Thanks in advance to all,

Matías

asked 13 Aug 2018 at 12:16 PM

Matías Nahuel Talledo (1)
0

votes

4

answers

1.3k

views

This really stinks...

 

I have a brand new Code 25 and it stops playing through the speaker after a few seconds.  The output is always there when I plug in a headset, but the speaker plays for a few seconds then goes quiet.  I redownloaded and installed the firmware.  I tried different settings and different presets.  Nothing works.  Any other advice before i talke it back to the Guitar Center?

asked 24 Mar 2017 at 01:30 AM

George Martin
Showing results 1 to 8 of 8
Loading - please wait...