Questions
Showing results 1 to 20 of 228
0

votes

1

answer

102

views

I seem to be having the same issues that a lot of people have reported, where I cannot get the Marshall Gateway app to connect to my Code 25. I've only had the amp for about a week and I cannot get the app to see it. ? 

I can connect to the amp via Bluetooth using my phone (Pixel 3a, Android 11) and whilst connected, can use it as a BT speaker to play music from Spotify. However, nothing I do seems to get the app to connect to the amplifier. 

-I've updated the amp to the latest firmware using my laptop/web browser. 
-I've followed all the instructions in the Bluetooth Connectivity Troubleshooter to the letter (CODE - Gateway Bluetooth Connection Troubleshooting - my.marshall.com)

No matter what I do, or what order I install/uninstall/connect, the app will not see the amplifier. Everything works otherwise - I'm able to apply Patches from ? using a USB connection - and the amp sounds great. I'd just like to be able to control it from my phone.

edited 03 Oct 2021 at 01:11 AM

Harleigh Maguire

asked 16 Sep 2021 at 03:16 AM

Harleigh Maguire
0

votes

1

answer

137

views

Hello,

 

I've finally had time to sit down and play properly with my new Code 25.  There is a lot of fun to be had with this thing, however there are a few things that have became apparent with some of the models. 

Pre-amp models "50s British" and "OD DSL" have really odd low frequency harmonics. To the point where both these pre amp models are pretty much  unusable. The default patches that use these settings are proof of this. To me it appear that its these patches that certain Youtuber's concentrated on when bad mouthing the amp online (and I can understand why). All the models have some amounts of digital artifacts, but these 2 models are unbeleivably bad.

Power-amp model "British Class A" seems too hot to me, not that I have an expert ear, but it is almost impossible to get a clean tone with that power amp regardless of what pre-amp you put in front of it and how low you set the pre-amp gain. 
?
?
?

I understand that no modelling is perfect, but in general these 3 models just don't respond the same way as the other models on the amp.

OK. I'm aware that the Code 25 is a low cost practice amp, and I am fully prepared to just pretend these models dont exist and live with the other much better models on the amp. However in the spirit of reporting issues with the potential of improving the product then if these models can be fixed in the next firmware update (if there is one) then that would be great.

 

thanks

jackyjoy

edited 23 Sep 2021 at 02:17 PM

yuv saha

asked 17 Aug 2021 at 12:30 PM

yuv saha
0

votes

2

answers

169

views

I had my marshall code for around half a year now and recently something has been going on with it. I use a Macbook Air with Logic Pro X and for some reason everytime I connect my CODE to Logic and try playing something, the second I touch the strings my Bass, Middle, Treble and Volume automatically go to 0.0. I have re-installed the Firmware and did a Factory reset and still nothing changed.

edited 27 Jun 2021 at 02:53 PM

Lukas Biveinis

asked 27 Jun 2021 at 02:51 PM

Lukas Biveinis
1

vote

1

answer

206

views

Hello, I bought a Marshall Code 25 a few weeks back and it was working perfectly until I tried connecting it to a PC today using the USB port. The amp is just not showing up anywhere and the PC doesn't detect a new device either.

I've tried :

- Downloading the firmware update software (current version 1.44) to see if it would detect the amp (it did not)

- Using two different cables and two different PCs

- Restarting the amp and reconnecting the cable on both ends

Not sure what I'm doing wrong or what I should be doing next so help would be appreciated.

asked 22 Jun 2021 at 09:07 AM

Harris Javed (1)
2

votes

1

answer

306

views

My brand new Code 50 is crashing after saving presets on amp. The firmware is the latest version 1.44. I applied the factory reset and the presets reset but neither were been helpful to fix this issue. After crashing, there is no output sound.

edited 13 Jun 2021 at 01:31 PM

The Persica (2)

asked 12 Jun 2021 at 12:33 AM

The Persica (2)
6

votes

2

answers

335

views

Would someone from Marshall Amplifiers truthfully indicte if they have officially abandoned support for the "Code" series of their amplifiers? With no firmware updates since July of 2019, it would appear that Marshall Amplifiers has abandoned their "Code" series of amplifiers and their customers who have purchased them. Please indicate if Marshall Amplifiers no longer supports these products so that myself and the others who purchased their "Code" amplifiers won't waste any further time or effort continuing to check for updates in that sorry-assed section of your website.

Thank you.

 

asked 06 Jun 2021 at 04:48 PM

Kevin Towns (31)
0

votes

1

answer

174

views

I've had my Code 25 since xmas without issue until a couple of weeks ago when a strange sort of crowd clapping sound started whenever I would use reverb and the delay sounds like an old 8-bit arcade game. This is across all presets and settings. Updated the firmware but no change.  Any suggestions?

asked 05 Jun 2021 at 10:22 AM

Andrew Grant
0

votes

5

answers

200

views

My Code25 over the last few months, has started to suffer from the volume suddently dropping. It doesn't seem to matter what preset I am using, though the main culprits seem to be the Jubilee Gain with the classic 100w power amp setting and 1960 cab. When it occurs, I either have to come out of the preset, try different presets by pressing the various buttons on the PEDL91009, or by turning the amp off and on. This doesn't happen every time I use the amp, but enough to be an issue, especially when out gigging. I am on the latest firmware of 1.44

An example of the problem can clearly be heard on this recording of a recent practice session. It start at full volume, then just drops considerably.

?

Is this a known issue? Is there likely to be a future firmware update which may adress it?

asked 24 May 2021 at 01:00 PM

Colin Heaps
0

votes

2

answers

196

views

I have a xiaomi redmi note 8 and also have a problem connecting the marshall gateway app to the amp code50.
I can only be connected as if I were listening to music, I even tried to connect it with an otg adapter, it works like that, but there are a lot of problems with braking the application? Please if it is possible to solve this problem.

 And if I tried all variants except one, and that is to uninstall every marshall application to amplify my Marshall Code 50 Firmware 1.4.4 recognize bluetooth connection from which I can control my installed Gateway 1.5.5 of course not just music to listen to But that I have complete control and whether maybe the problem is that the usb is included in my computer, whether to turn it off because I registered everything else. If anyone can answer all these questions I will be grateful.

asked 08 May 2021 at 09:33 AM

Vladimir kovacevic
1

vote

0

answers

265

views

I have an issue with tap tempo on the Code 25 with 1.45 firmware and wondered if anyone else has the same issue.  The manual says you should "press MOD and DEL selection switches together". When I do that the amp does indeed go into tap tempo mode (tap the selector switch to set tempo), but regardless of how quick I press the buttons or if I hold down one and then hit the other it always switches on the MOD module too. The other double combination switches (tuner and bluetooth) dont do this and work as expected and only switch on those functions without switching on or off any other modules.

edited 31 Mar 2021 at 12:47 PM

Joliet Jake (44)

asked 30 Mar 2021 at 10:34 PM

Joliet Jake (44)
5

votes

1

answer

488

views

Many people are talking that the new CODE products with current manufacturing dates are already coming from the factory with the new Firmware 1.45, and that it brings many improvements and the equipment sounds better than with the 1.44 which is the last officially launched.

Please release this new 1.45 as soon as possible or at least let us know when its release is estimated on the official website Thank you

asked 30 Mar 2021 at 04:20 PM

Sebastián Mancipe (7)
0

votes

1

answer

253

views

I seem to be having the same issues that a lot of people have reported, where I cannot get the Marshall Gateway app to connect to my Code 25. I've only had the amp for about a week and I cannot get the app to see it.

I can connect to the amp via Bluetooth using my phone (Pixel 3a, Android 11) and whilst connected, can use it as a BT speaker to play music from Spotify. However, nothing I do seems to get the app to connect to the amplifier.

-I've updated the amp to the latest firmware using my laptop/web browser. 
-I've followed all the instructions in the Bluetooth Connectivity Troubleshooter to the letter (CODE - Gateway Bluetooth Connection Troubleshooting - my.marshall.com)

No matter what I do, or what order I install/uninstall/connect, the app will not see the amplifier. Everything works otherwise - I'm able to apply Patches from ? using a USB connection - and the amp sounds great. I'd just like to be able to control it from my phone.

asked 28 Mar 2021 at 10:54 AM

Andrew Jarvis
6

votes

1

answer

330

views

Here are a few things I would suggest as improvements to the Marshall Code series. I have a 25 so some things may be specific to that amp. I have stuck to things that could be improved only by software or firmware as these are improvements everyone can have simply by updating the firmware rather than modifying the amp itself.

1. Reduced power mode to switch between full power and lower power mode. This would fix the volume control issue everyone complains about.  Maybe this could be a global setting in the firmware ?

2. USB audio Volume level setting (e.g.  -3dB, 0dB, +3dB etc). This could also be a global setting in the firmware ?

2. Normalise the volumes of the models, some are way too hot (British class A power-amp), some are way too low (Natural pre-amp). I beleive this is the reason why some models have strange low frequency distortion (50s British, OD DSL).

3. Show the configuration of the Cab models, not everyone is a Marshall fanboy and I have no idea what cab a "1960X". even if it was displayed as "1960X (4x12)" I would at least know what the configuration of cab the model is.

4. Fix the spring and hall reverbs, they sound very cheap, like the "echo" you would get on a cheap karaoke machine, certainly nothing like a spring reverb.

5. For god's sake release an official desktop editor!!! with the option to save/restore/edit patches.

6. A sync button to sync the amp presets with your gateway. It you want to rearage the patches online in gateway, you have to manually save all the patches one at a time to the amp using the phone app. So if you add a new patch at position 0, you have to manually save all 100 patches one at a time in order to match your gateway sounds!

 7. Fix the tuner, it is pretty bad on both the amp and the app. It's slow to respond and not very accurate (at least thats what its like on mine). Ive no idea how well it works on the foot controller.

8. If possible add a Fuzz pedal model, even at the expense of removing another model (I wouldnt miss the pretty poor Acoustic simulator for instance).

These are just some suggestions that I feel would make the amp just a little bit better, but in general I'm having a lot of fun with this little amp, and love the sounds and features it has. It is way better sounding than some of the negative reviews online would suggest.

Maybe other people can suggest firmware updates too?

 

edited 22 Mar 2021 at 11:39 AM

Joliet Jake (44)

asked 21 Mar 2021 at 09:37 AM

Joliet Jake (44)
0

votes

1

answer

235

views

Hi i have a set of combined issues with my Code 50 with the 4 button footswitch

First of, love the products!

But my issue with it is major! I cannot set any preset on my footswitch, It seems so easy on the tutorials but mine just keeps on switching back to the preset that already was on the button (1,2 or 3). I do as followed. I chose the preset i want on ex.button 1, so i hold the "store/exit" button for 2 seconds and then i push the 1 button on the footswitch. But it only changes back to the preset it WAS. So no changes. When i HOLD the "Store/Exit" button for too long (3a4 sec) then it says "stored" and then no sounds comes out of the amp anymore, i can push the REV and AMP buttons and the LED light up. But no sound! The footswitch also then doesnt butch. I have to restart the AMP to get it to work again.

I tried to update the firmware but it already was up-to-date so i reinstalled the latest firmware again. I also tried to reset the AMP back to the factory reset but the problem still exists.

Please help,

asked 20 Mar 2021 at 07:13 PM

greg kroon
0

votes

1

answer

264

views

Hello

I've finally had time to sit down and play properly with my new Code 25.  There is a lot of fun to be had with this thing, however there are a few things that have became apparent with some of the models. 

Pre-amp models "50s British" and "OD DSL" have really odd low frequency harmonics. To the point where both these pre amp models are pretty much  unusable. The default patches that use these settings are proof of this. To me it appear that its these patches that certain Youtuber's concentrated on when bad mouthing the amp online (and I can understand why). All the models have some amounts of digital artifacts, but these 2 models are unbeleivably bad.

Power-amp model "British Class A" seems too hot to me, not that I have an expert ear, but it is almost impossible to get a clean tone with that power amp regardless of what pre-amp you put in front of it and how low you set the pre-amp gain.

I understand that no modelling is perfect, but in general these 3 models just don't respond the same way as the other models on the amp.

OK. I'm aware that the Code 25 is a low cost practice amp, and I am fully prepared to just pretend these models dont exist and live with the other much better models on the amp. However in the spirit of reporting issues with the potential of improving the product then if these models can be fixed in the next firmware update (if there is one) then that would be great.

Thanks

asked 11 Mar 2021 at 10:11 PM

Joliet Jake (44)
0

votes

1

answer

295

views

Hi, I just recieved my Code 50 yesterday "bought brand new" and the amp sounded great until i hooked up to my pc this morning and downloaded a featured preset not a communiy preset. I am running usb not bluetooth and its my studio setup. Now all the distortion and gain sounds like the input gain is wide open clipping the signal coming in at all volume levels, and on all distortion and od gain presets. I tried to reset the amp and did a firmware update now its litterally so bad you cant play it. This is certainly a software issue cause the effects and clean tones sound fine. This happened immediatley after i sent the preset usb from the website to the amp from the pc. Also i tried several guitars, usb cables, guitar cables and even my mac. just dont know wether i should send it back or if thiscan be fixed with a firmware patch or something , Thanks

asked 09 Mar 2021 at 07:41 PM

stephen anderson
0

votes

2

answers

237

views

I noticed my Marshall Code  25 makes a hissing noise when I play through any of the clean amp models. This hissing noise is clearly audible when I play a note on the low E string. It reminds me of an old cassette tape. This is especially apparent with the cab emulation switched off. On the higher strings there is no problem. Is this normal? The hiss doesn't go away with the noise gate turned on.  I have this problem with both firmware versions 1.44 and 1.45. 

asked 22 Feb 2021 at 03:09 PM

Stefan Kolev (1)
1

vote

4

answers

369

views

I recently purchased a Marshall Code 25. Today I decided to update the firmware.  Originally it had version 1.45 on it, but after the update it now has version 1.44. I can't find version 1.45 on the Marshall website. How can I install the latest firmware, which is 1.45?

asked 22 Feb 2021 at 03:02 PM

Stefan Kolev (1)
1

vote

0

answers

242

views

It's been ovem a year and a half since there's been a firmware update. I was hoping they could take out some of the bass response that seems to be prevalent on my Code 50 in the next firmware update.  Does anybodt know of any plans to do any updates? 

asked 12 Feb 2021 at 04:02 AM

Kevin Towns (31)
0

votes

1

answer

223

views

I have followed all the Forum and Support threads, re-installed current  Amp firmware, updated the Gateway App, restared everything several times... the iPhone does not see the Amp when blue light is flashing to 'pair'. Also not visible to ipad or other devices so I'm assuming it's a problem with the CODE system itself. I haven't even got as far as connecting the Gateway App!

Looking through the forum, this is clearly not an isolated event - looks like the Amp firmware is WAY behind current Bluetooth versions.

Any suggestions please? I am still within my return for credit timeline - should I send it back to the dealer?

asked 06 Feb 2021 at 12:12 PM

Tony Hulbert
Showing results 1 to 20 of 228
Loading - please wait...