Questions
Showing results 1 to 20 of 32
0

votes

0

answers

266

views

I seem to be having the same issues that a lot of people have reported, where I cannot get the Marshall Gateway app to connect to my Code 25. I've only had the amp for about a week and I cannot get the app to see it. ? 

I can connect to the amp via Bluetooth using my phone (Samsung S10, Android 11) and whilst connected, can use it as a BT speaker to play music from Spotify. However, nothing I do seems to get the app to connect to the amplifier. 

-I've updated the amp to the latest firmware using my laptop/web browser. 
-I've followed all the instructions in the Bluetooth Connectivity Troubleshooter to the letter (CODE - Gateway Bluetooth Connection Troubleshooting - my.marshall.com)

No matter what I do, or what order I install/uninstall/connect, the app will not see the amplifier. Everything works otherwise - I'm able to apply Patches from ? using a USB connection - and the amp sounds great. I'd just like to be able to control it from my phone.

asked 19 Feb 2022 at 11:19 AM

Todor Valkov
0

votes

4

answers

364

views

I just bought the code 25, and only had it for a few days.  It was great on my iPad for effects via bluetooth, although after  I updated the firware it wont connect to thre app on my ipad anymore, it plays songs from my itunes app but the Gateway app says Im already connected and nothing works to adjust the affects. Im really bummed about this, any word on why this is happening and how to fix it?. 

asked 06 Feb 2022 at 05:13 AM

Barbara Andrews
0

votes

1

answer

343

views

I seem to be having the same issues that a lot of people have reported, where I cannot get the Marshall Gateway app to connect to my Code 25. I've only had the amp for about a week and I cannot get the app to see it. ? 

I can connect to the amp via Bluetooth using my phone (Pixel 3a, Android 11) and whilst connected, can use it as a BT speaker to play music from Spotify. However, nothing I do seems to get the app to connect to the amplifier. 

-I've updated the amp to the latest firmware using my laptop/web browser. 
-I've followed all the instructions in the Bluetooth Connectivity Troubleshooter to the letter (CODE - Gateway Bluetooth Connection Troubleshooting - my.marshall.com)

No matter what I do, or what order I install/uninstall/connect, the app will not see the amplifier. Everything works otherwise - I'm able to apply Patches from ? using a USB connection - and the amp sounds great. I'd just like to be able to control it from my phone.

edited 03 Oct 2021 at 01:11 AM

Harleigh Maguire

asked 16 Sep 2021 at 03:16 AM

Harleigh Maguire
0

votes

2

answers

336

views

I have a xiaomi redmi note 8 and also have a problem connecting the marshall gateway app to the amp code50.
I can only be connected as if I were listening to music, I even tried to connect it with an otg adapter, it works like that, but there are a lot of problems with braking the application? Please if it is possible to solve this problem.

 And if I tried all variants except one, and that is to uninstall every marshall application to amplify my Marshall Code 50 Firmware 1.4.4 recognize bluetooth connection from which I can control my installed Gateway 1.5.5 of course not just music to listen to But that I have complete control and whether maybe the problem is that the usb is included in my computer, whether to turn it off because I registered everything else. If anyone can answer all these questions I will be grateful.

asked 08 May 2021 at 09:33 AM

Vladimir kovacevic
0

votes

1

answer

409

views

I seem to be having the same issues that a lot of people have reported, where I cannot get the Marshall Gateway app to connect to my Code 25. I've only had the amp for about a week and I cannot get the app to see it.

I can connect to the amp via Bluetooth using my phone (Pixel 3a, Android 11) and whilst connected, can use it as a BT speaker to play music from Spotify. However, nothing I do seems to get the app to connect to the amplifier.

-I've updated the amp to the latest firmware using my laptop/web browser. 
-I've followed all the instructions in the Bluetooth Connectivity Troubleshooter to the letter (CODE - Gateway Bluetooth Connection Troubleshooting - my.marshall.com)

No matter what I do, or what order I install/uninstall/connect, the app will not see the amplifier. Everything works otherwise - I'm able to apply Patches from ? using a USB connection - and the amp sounds great. I'd just like to be able to control it from my phone.

asked 28 Mar 2021 at 10:54 AM

Andrew Jarvis
0

votes

1

answer

306

views

I have followed all the Forum and Support threads, re-installed current  Amp firmware, updated the Gateway App, restared everything several times... the iPhone does not see the Amp when blue light is flashing to 'pair'. Also not visible to ipad or other devices so I'm assuming it's a problem with the CODE system itself. I haven't even got as far as connecting the Gateway App!

Looking through the forum, this is clearly not an isolated event - looks like the Amp firmware is WAY behind current Bluetooth versions.

Any suggestions please? I am still within my return for credit timeline - should I send it back to the dealer?

asked 06 Feb 2021 at 12:12 PM

Tony Hulbert
0

votes

0

answers

295

views

Yes, I've read the many questions of the same nature on the forum, and performed all the suggested actions. None of them have been successful.  I've seen many questions similar to mine, and only a few who have been able to make it work... and of those who did, their solutions didn't work for me.

When I connect my amp to my phone's bluetooth, it will pair for audio with no problems.  I can play audio through the amp.  When I open Gateway, there is no "red button" prompting me to connect.  When I tap on the CODE tab in the menu, it says "Not connected" and when I tap on the green "Scan for apps" button, nothing happens.

It will connect to my Samsung tablet with no issues.

Here are the steps I have tried:
Factory reset on the amp.
Unpair  and forget the amp in my phone's bluetooth settings.

Uninstall the app from my phone after clearing the cache and the data.

Update the firmware on the amp (the browser window said I was up to date but I installed the latest firmware anyway.)

What else can I do?  I don't want to return the amp because it sounds great, but not having the amp controls on my phone is a deal breaker.

 

 

asked 26 Sep 2020 at 06:59 AM

Jeremy Stroop
1

vote

4

answers

606

views

I have a Marshall Code 50 running MCU version 1.44 and Gateway (Android version 1.5.5) on a Samsung Galaxy S9+ running the latest OS. I can bluetooth pair to the amp and play music, but can not connect to the amp to change my presets from the library.  I have reloaded the latest firmware on the amp, deleted and reinstalled the Gateway app, paired and unpaired several times.  Nothing seems to work.  I even grabbed my old Galaxy S7 Edge phone and that Gateway app on it does the same thing.  Does my amp need to be serviced for Bluetooth connectivity?

asked 03 Aug 2020 at 12:12 PM

Kent Knudsen (1)
0

votes

1

answer

694

views

 

Hi,

 

I have found a weird thing that may or may not be known with iOS + Bluetooth and the Code 50.

The CODE 50 when playing backing tracks / using it as a Bluetooth speaker is very quiet (So the master is wacked up and the playing guitar is extremely loud). 

 

and the weirdest thing (which physically makes sense but still it shouldn't do it) is that the Amp is predominatly a Left speaker when playing music through bluetooth as my phone (iPhone 6S) thinks my amp is bluetooth headphones rather than speaker (as the headphone icon pops up on the top right). 

 

My amp is on the latest firmware update.

 

Is there any fix for this? There's nothing in the gateway app for audio balencing

 

asked 26 Jul 2020 at 09:49 PM

Ed Thwaites
0

votes

1

answer

488

views

I can't get the phone app and code 100 amp to connect. bluetooth does connect but the app will not show or allow to connect thus make the app unsuable. i have redownload app manty time. reconnected phone many times. amp is up to date firmware. i have had the app working fine and connected in the past.but now no matter how many redownloads, resets and starting fresh i can longer connect with the app to control it. i have been through every setting and all combinations on connecting updatig reseting and nothing seems to work. need help please. thank you.

asked 11 May 2020 at 03:31 PM

shawn isaac
4

votes

8

answers

1.4k

views

Hi I have a CODE 100H head/cab and a CODE 100 combo both with the latest firmware re-installed from Marshall and both have this issue, i.e. the amp very oftenn completely freezes when I save a preset.

Steps to reproduce:

- Modify any patch on the front panel

- Save

- 50% of the times the amp seems to freeze. The preset is saved but you can no longer change preset and there is no sound coming out.

The same happens if you modify a patch from the iOS app via bluetooth and then save it from there.

 

It's REALLY frustrating and I can't believe I didn't find anything on this forum under the "crash on save" keywords. Seeing it happens on both of my CODE units it much be a software bug, I don't think it has anything to do with my units.

Anyone else has seen this problem?

 

Thanks!

asked 23 Dec 2019 at 11:45 PM

Lele X (14)
0

votes

2

answers

943

views

I have a code 50 and am trying to update firmware. I have an iPhone X with the Chrome app installed (newest version). I am logged into my Marshall and the gateway app. The gateway app shows I am connected via Bluetooth, but on the my Marshall firmware download page it says I am not connected and my browser doesn’t support download. 

It’s very frustrating, Marshall or any support appreciated.

asked 19 Sep 2019 at 04:03 AM

Mar Fede-mac
0

votes

2

answers

824

views

Just bought my Code 50 tried to connect the Gateway App to either my iPhone 7 or iPad Air 2.

Did a firmware update to 1.44 , the amp is paired in Bluetooth but when in Gateway, it just says it is connecting but never does.

I have tried reinstalling the firmware, forgetting the edvice and re-pairing, removing all other BT devices etc. etc. but still it will not connect.

UPDATE: this was an iOS issue, not the amp. The latest update to iOS beta 13.1 resolved it. 

 

edited 07 Sep 2019 at 06:17 AM

Steven Clarke

asked 31 Aug 2019 at 04:56 PM

Steven Clarke
0

votes

1

answer

898

views

The iOS Gateway app was unable to connect to my CODE 50 even though my MacBook Pro is connected via bluetooth, so I did a factory reset and then tried to do a firmware update. The first part of the firmware update (1.44) appeared to install correctly. Next I saw a DSP update and tried to apply that update. In the middle of the DSP update, I received an error message to the effect that the update failed and I should power off & on my computer/device. I powered my Mac off & on, but the CODE 50 shows a progress indicator (about 20%) and says "DO NOT SWITCH OFF."

I tried to reinstall the firmware/DSP update, but this time the update process would not even begin. I suspect the  problem is the frozen progress indicator and whatever ongoing or frozen process is causing the "DO NOT SWITCH OFF" message.

Othe than ignoring the warning on the CODE 50 and powering it off & on, I don't see what else I can do. Is there a way to abort the ongoing or frozen process without turning the CODE off.

What should I do?

edited 28 Aug 2019 at 03:47 AM

Jim Marshall (12)

asked 28 Aug 2019 at 02:06 AM

Jim Marshall (12)
0

votes

3

answers

800

views

I just bought a CODE 100 combo. Bluetooth audio is pairing just fine but the app never finds or connects to my CODE!

I tried everything, i even uninstalled the app rebooted the phone and started from scratch following your guide but still no luck.
Galaxy s9+ up to date CODE firmware 1.44 and gateway app 1.5.5

Fix this please

edited 12 Jul 2019 at 08:03 AM

Cris Lebrun

asked 11 Jul 2019 at 10:18 PM

Cris Lebrun
0

votes

1

answer

1.5k

views

I just got this head recently and installed the latest firmware update the other night (6/20/2019).   When I try to connect my IPad through the My Marshall app it seems to be a hit or miss proposition but more miss than hit.   In my settings on the IPad it shows me as connected, and the blue light on the head goes from flashing to solid.  On the app, it shows the head detected but when I press on that I get a "Connection Rejected"  (You may only control amps you are already connected to for audio output) and there's no control over the head from the app.   Now several other times it syncs right up.  I'm at a loss though.  Am I doing something wrong maybe in the sequence (operator error) or is there an issue somewhere else.  The manual doesn't really reference Bluetooth that well.  I'm not bluetooth savy becuase I rarely use it except for my phone in the car and connection there is automatic after I initially set it up.

So is it me?  Is it the gateway software?  Is it the head??   Help please?

asked 22 Jun 2019 at 05:32 PM

Kim Lubstorf
1

vote

0

answers

646

views

It took more than a year, but still!

Finally the annoying Bluetooth problem is fixed!

The amp turns on Bluetooth after power on,  reconnects to the smartphone automatically without manual pairing and the application works fine (there's some problem with application scaling on LG G7 due to screen resolution, but I can live with that).

Thank you for this update, Marshall!

Even if the process was soooo slow that the 1-year warranty ended, it's good to know that you didn't abandon this product :)

Honestly I thought that we won't get any updates and I was surprised to see the Gateway application update and checked the forum just in case. 

Best Regards,

Ilya

asked 21 Jun 2019 at 06:55 PM

ilya macle0d (6)
0

votes

3

answers

863

views

Hello everyone,,

Well,  I've read through all the questions and answers I can.  My Android used to pair fine with my CODE 50.  Now, it will not connect.  I've reinstalled firmware, reinstalled the Gateway app, deleted  nd re-paired the amp.  Very frustrating.  It  seems there are lots of issues with this.  I can hear the amp pair with the phone via bluetooth, but it will not connect with the Gateway.  "Connecting..." appears and doesn't go away.  I'm bummed.  This was a fun amp, but if the bluetooth doesn't work...  anyone got a fix?  Thanks..xvideos xnxx xxx

edited 29 Jun 2019 at 06:38 PM

Lincon gomes

asked 11 Jun 2019 at 07:20 AM

Lincon gomes
0

votes

1

answer

958

views

I am experiencing terrible interference when trying to use my Code 50  via Bluetooth / Gateway (Apple) App while recording on my Mac in Logic Pro X.  I am using a microphone to record the Code 50 and using the Bluetooth Movies series world to change patches.  The clicks/pops/noise/interference is loud enough to interfere with the recording process.  Perhaps a DESKTOP (Apple) Gateway App via Code USB might be a solution for all users experiencing similar issues?   I am running the most current Firmware.  Any current solution to my noise issues? 

Thank you. 

edited 17 Dec 2018 at 06:02 PM

Saloni kamalsagar

asked 16 Dec 2018 at 11:46 AM

Saloni kamalsagar
0

votes

1

answer

852

views

I've had my Code amp for a couple of weeks and managed to connect it to my iPhone which is running the latest ios 10.2.1.  I also got it to connect to a brand new Samsung Galaxy Tab A running Android 6.0.1.  The connection didn't always work and sometimes dropped out.  I've updated the Amp to the latest firmware to hopefully cure the connection issues and now my phone and tablet just can't detect the amp at all.  I've tried turning on and off, resetting everything, forgetting the device etc. etc. but it's like the amp just doesn't have Bluetooth.  As no device can see the amp then Gateway just isn't possible to use as it also can't detect a phone or tablet. My devices can see each other but it's like the Amp just doesn't have Bluetooth.  I've also tried searching for it with an Ipad but this also couldn't see the Amp ?  It looks like the Bluetooth has died on the Amp but thought I'd ask if anyone has any ideas of anything to try or otherwise I'll have to take it back to the dealer and either try another one or replace it with a Fender Mustang.  It's a good amp but seems to have to many glitches at the moment looking at the forums.  I'll give it one more go though if anyone has any suggestions to try.  Any ideas anyone ? Many thanks for reading.

Thanks for the responses.  I think it is a hardware issue though with the bluetooth just not working on the Amp.  It doesn't seem to matter what device I use the amplifier just isn't visible to anything ?

 

edited 11 Dec 2018 at 09:01 AM

Marshall

asked 10 Dec 2018 at 04:32 PM

jaison pandey
Showing results 1 to 20 of 32
Loading - please wait...