Questions
Showing results 1 to 20 of 44
0

votes

1

answer

84

views

My CODE25 was repaired by Marshall in September after the amp itself kept crashing and the sound was cutting out. It has now been returned in an even worse condition.

On switching it on, the message 'Hold 'Store' to reset' appears on the screen. I press store and nothing happens. I am unable to access the amp presets.

After 10 minutes the mobile app then also freezes. I have contacted my Marshall dealer who sold me the amp and they have asked me to contact you for a resolution before I can send it back to them.

FYI: I have uninstalled and re-installed the mobile app without any resolution of the problem. The amp is is of no use and even a factory reset and firmware update has not solved the problem. I am gradually losing my faith in Marshall CODE products.

Do you have any solutions?

asked 04 Nov 2021 at 02:15 PM

Gerry McIntosh
2

votes

1

answer

340

views

My brand new Code 50 is crashing after saving presets on amp. The firmware is the latest version 1.44. I applied the factory reset and the presets reset but neither were been helpful to fix this issue. After crashing, there is no output sound.

edited 13 Jun 2021 at 01:31 PM

The Persica (2)

asked 12 Jun 2021 at 12:33 AM

The Persica (2)
0

votes

1

answer

218

views

I've had my Code 25 since xmas without issue until a couple of weeks ago when a strange sort of crowd clapping sound started whenever I would use reverb and the delay sounds like an old 8-bit arcade game. This is across all presets and settings. Updated the firmware but no change.  Any suggestions?

asked 05 Jun 2021 at 10:22 AM

Andrew Grant
0

votes

5

answers

228

views

My Code25 over the last few months, has started to suffer from the volume suddently dropping. It doesn't seem to matter what preset I am using, though the main culprits seem to be the Jubilee Gain with the classic 100w power amp setting and 1960 cab. When it occurs, I either have to come out of the preset, try different presets by pressing the various buttons on the PEDL91009, or by turning the amp off and on. This doesn't happen every time I use the amp, but enough to be an issue, especially when out gigging. I am on the latest firmware of 1.44

An example of the problem can clearly be heard on this recording of a recent practice session. It start at full volume, then just drops considerably.

?

Is this a known issue? Is there likely to be a future firmware update which may adress it?

asked 24 May 2021 at 01:00 PM

Colin Heaps
6

votes

1

answer

366

views

Here are a few things I would suggest as improvements to the Marshall Code series. I have a 25 so some things may be specific to that amp. I have stuck to things that could be improved only by software or firmware as these are improvements everyone can have simply by updating the firmware rather than modifying the amp itself.

1. Reduced power mode to switch between full power and lower power mode. This would fix the volume control issue everyone complains about.  Maybe this could be a global setting in the firmware ?

2. USB audio Volume level setting (e.g.  -3dB, 0dB, +3dB etc). This could also be a global setting in the firmware ?

2. Normalise the volumes of the models, some are way too hot (British class A power-amp), some are way too low (Natural pre-amp). I beleive this is the reason why some models have strange low frequency distortion (50s British, OD DSL).

3. Show the configuration of the Cab models, not everyone is a Marshall fanboy and I have no idea what cab a "1960X". even if it was displayed as "1960X (4x12)" I would at least know what the configuration of cab the model is.

4. Fix the spring and hall reverbs, they sound very cheap, like the "echo" you would get on a cheap karaoke machine, certainly nothing like a spring reverb.

5. For god's sake release an official desktop editor!!! with the option to save/restore/edit patches.

6. A sync button to sync the amp presets with your gateway. It you want to rearage the patches online in gateway, you have to manually save all the patches one at a time to the amp using the phone app. So if you add a new patch at position 0, you have to manually save all 100 patches one at a time in order to match your gateway sounds!

 7. Fix the tuner, it is pretty bad on both the amp and the app. It's slow to respond and not very accurate (at least thats what its like on mine). Ive no idea how well it works on the foot controller.

8. If possible add a Fuzz pedal model, even at the expense of removing another model (I wouldnt miss the pretty poor Acoustic simulator for instance).

These are just some suggestions that I feel would make the amp just a little bit better, but in general I'm having a lot of fun with this little amp, and love the sounds and features it has. It is way better sounding than some of the negative reviews online would suggest.

Maybe other people can suggest firmware updates too?

 

edited 22 Mar 2021 at 11:39 AM

Joliet Jake (61)

asked 21 Mar 2021 at 09:37 AM

Joliet Jake (61)
0

votes

1

answer

258

views

Hi i have a set of combined issues with my Code 50 with the 4 button footswitch

First of, love the products!

But my issue with it is major! I cannot set any preset on my footswitch, It seems so easy on the tutorials but mine just keeps on switching back to the preset that already was on the button (1,2 or 3). I do as followed. I chose the preset i want on ex.button 1, so i hold the "store/exit" button for 2 seconds and then i push the 1 button on the footswitch. But it only changes back to the preset it WAS. So no changes. When i HOLD the "Store/Exit" button for too long (3a4 sec) then it says "stored" and then no sounds comes out of the amp anymore, i can push the REV and AMP buttons and the LED light up. But no sound! The footswitch also then doesnt butch. I have to restart the AMP to get it to work again.

I tried to update the firmware but it already was up-to-date so i reinstalled the latest firmware again. I also tried to reset the AMP back to the factory reset but the problem still exists.

Please help,

asked 20 Mar 2021 at 07:13 PM

greg kroon
0

votes

1

answer

326

views

Hi, I just recieved my Code 50 yesterday "bought brand new" and the amp sounded great until i hooked up to my pc this morning and downloaded a featured preset not a communiy preset. I am running usb not bluetooth and its my studio setup. Now all the distortion and gain sounds like the input gain is wide open clipping the signal coming in at all volume levels, and on all distortion and od gain presets. I tried to reset the amp and did a firmware update now its litterally so bad you cant play it. This is certainly a software issue cause the effects and clean tones sound fine. This happened immediatley after i sent the preset usb from the website to the amp from the pc. Also i tried several guitars, usb cables, guitar cables and even my mac. just dont know wether i should send it back or if thiscan be fixed with a firmware patch or something , Thanks

asked 09 Mar 2021 at 07:41 PM

stephen anderson
0

votes

1

answer

305

views

Hey Folks

I love the sound of my amp just as is out of the box ....I never thought to update the firmware ...it's of no super significance because I can make my own custom presets ,...

Buit when I decided to use the usb connection it looks as though there are these ( teeth) looking holes in it ....where the usb cable gos and my question is 

What kind of CABLE ( speciality) or USB CABLE FITS THIS CODE 100 COMBO ? 

Micro USB OR ?? 

HIT ME UP When u can

asked 23 Jan 2021 at 09:11 PM

TONY HOLDEN
0

votes

2

answers

247

views

Hi guys,

Just bought a Code 50 for Christmas and I'm very dissapointed about it : the preset selection is changing randomly, without turning the switch.

The issue frequency increases as the ampli is supply-powered.

Then, I can't play anything, the sounds is always changing. I can't neither stay in a menu.

The issue appears even without any guitar plugged, nor anything plugged...

I tried the factory reset without succes, I upluoaded the firmware, even if it was already up to date... the issue is still here.

Have you any suggestion before to bring it back to the shop ?

asked 25 Dec 2020 at 09:40 PM

Nicolas Witkowski
0

votes

1

answer

616

views

Hi!!

Is there a printable list of the factory supplied Code 100 preset (Amp Firmware 1.44, DSP 1.1, BT 3.1, Gateway 1.5.5)?

Thanks in advance for your help.

George Betts

asked 27 Nov 2020 at 08:34 PM

George Betts
1

vote

2

answers

467

views

Hi,
owned a code 25 for a while now but only really started using it during lockdown but have to say I'm really impressed. I'm just using it for living room playing and connected to my DAW as a way of laying down ideas but seriously, it's REALLY good.

For context, I've played guitar for 27 years and working in live music has been my primary source of income (pre lockdown....) for around 17 years. I'm usually a live-sound engineer and tour manager and occasionally fill in the gaps with some guitar-teching. I'm uk-based but have international clients, mostly guitar-based, playing mostly academy sized venues but have done major festivals worldwide and one short stint of an arena tour. The point here is not to blow my whistle, simply to say I've spent a lot of time being exposed to all manner of amps and modelling.

I own a line 6 helix and while the CODE isn't as flexible with regards to I/O, I genuinely feel like it's amp-modelling, especially for crunch, fuzzy or blown out tones, blows the Helix out of the water. Not that I'm as likely to use metal tones or had much cause to tweak them but I've noticed those kind of presets can sound a little thin. Also, higher gain sounds in general could benefit from a graphic EQ somewhere in the modelling chain, as it can be prone to squeak at frequencies usually outside of a regular amps range, presumably because of the full-range nature of the cab.

So, my query is, is there any chance that the CODE range is likely to get any substantial firmware updates or maybe 2nd generation hardware that could bring additional functionality/Pro level durability and a decent footswitch... I'm impressed that you've managed to get that much functionality out of a mono-jack but a few extra switches or even just midi connectivity for use with after market footswitched to access would open the amp right up.

Personally, I'd love to see one capable of more complex I/O routing i.e. the ability to record your dry input to DAW over usb and similarly, route from the DAW to the amp input for re-amping.

Midi I/O and an xlr input with phantom and a decent sounding pre would make it a nice little hub for a solo recording setup.

Anyway, great work Marshall/Softube, really hope you develop the line further.


asked 27 Oct 2020 at 02:41 PM

Jamie-Lee Warlow (1)
1

vote

4

answers

503

views

I have a Marshall Code 50 running MCU version 1.44 and Gateway (Android version 1.5.5) on a Samsung Galaxy S9+ running the latest OS. I can bluetooth pair to the amp and play music, but can not connect to the amp to change my presets from the library.  I have reloaded the latest firmware on the amp, deleted and reinstalled the Gateway app, paired and unpaired several times.  Nothing seems to work.  I even grabbed my old Galaxy S7 Edge phone and that Gateway app on it does the same thing.  Does my amp need to be serviced for Bluetooth connectivity?

asked 03 Aug 2020 at 12:12 PM

Kent Knudsen (1)
0

votes

0

answers

388

views

My new Code 50 is bad noisy out of the box. I have tried 3 cables, 2 diffrent Guitars. I have tried a diffrent Outlet. Nothing seems to stop the noise.

I can turn the preset to some that are quiter, but almost all have a noticiable amount of noise and or Buzzing sound.

I have tried Firmware upgrade, IT was the same version, so I reinstalled not luck.

Please help.

asked 11 Apr 2020 at 05:19 PM

corey smith
4

votes

8

answers

1.1k

views

Hi I have a CODE 100H head/cab and a CODE 100 combo both with the latest firmware re-installed from Marshall and both have this issue, i.e. the amp very oftenn completely freezes when I save a preset.

Steps to reproduce:

- Modify any patch on the front panel

- Save

- 50% of the times the amp seems to freeze. The preset is saved but you can no longer change preset and there is no sound coming out.

The same happens if you modify a patch from the iOS app via bluetooth and then save it from there.

 

It's REALLY frustrating and I can't believe I didn't find anything on this forum under the "crash on save" keywords. Seeing it happens on both of my CODE units it much be a software bug, I don't think it has anything to do with my units.

Anyone else has seen this problem?

 

Thanks!

asked 23 Dec 2019 at 11:45 PM

Lele X (14)
1

vote

0

answers

537

views

Hi

I purchased a Marshall Code 100H in April 2019.

It was replaced under warranty last week by the retailer as it had developed a constant electronic beeping sound.

I received the new head and right out the box it was much improved. I decided to get to grips with loading up my presets and patches so began by carrying out the latest firmware update as advised by Marshall, alas, the electronic beeping sound has returned.

It is constant and present with or without a guitar plugged in, elevates with master volume, cannot be fixed with a noise gate, the amp has been plugged in several different venues and the noise persists and it was not auidable before updating to firmware V1.44.  Jul 2019.

Is there a means of rolling back the firmware or is there a known fix for this issue, it doesn't seem fair the retailer has to replace another amp which was fine until update was applied. Any advice would be much appreciated.

Thanks

asked 25 Nov 2019 at 06:11 PM

craig Humes (1)
0

votes

0

answers

738

views

Hi, 

I have had my code 25 for about 6 months and for a while now, everytime I connect my phone and edit in the gateway app the preset freezes and I cannot change anything or change the preset. On the phone it says I am changing but there is no actual changes happening. On the little orange screen on the actual amp it stays on that preset even if I twist the knob to change preset but can still play and change volume.

TodayI was getting sick of it and looked up if there are updates for the amp and there are, which I then went and installed the latest firmware update. But now when I turn on the amp it shows that it's on and shows the preset but stays frozen and will not play sound at all. Is the amp done or can it be fixed?

asked 13 Aug 2019 at 08:03 AM

Krishan Talati
0

votes

2

answers

687

views

Hi,

 

if i use a clean preset of the marshall code 100H i got issues with crackling sounds. Even after turning it off and on. Its extremly annoying and it destroyes all that i record into my DAW. With this crackling sounds this Device is absolutly useless!! I've also updated to the latest Firmware version but nothing changed!

 

Please help!

asked 21 Jul 2019 at 10:40 AM

dominik komenda
5

votes

2

answers

843

views

Marshall finally released V1.43 of the Code Firmware.    My phone finally connects reliably over Bluetooth which is a plus.   It sounds like 3 different devices can now be paired too.    A little disapointing that no other presets or other functionality was added but at least this major issue was fixed albeit after a UNACCEPTABLE time frame.    I expect more from Marshall.    

asked 14 Jun 2019 at 03:05 PM

Gary Hensley (5)
0

votes

1

answer

804

views

My CODE 25 connects to my PC via both through MIDI in Chrome and through the Firmware Update Utility but it refuses to do anything but sit there while the gold loading circle just spins and spins. I've left it for upwards of 30 minutes. I'm unable to click on check for updates or anything. Tried rebooting a few times, tried turning blutooth off while doing it, etc. My amps current version according to both the amp and the app is v1.3. Any suggestion on what to try? Should I do some kind of factory reset to the amp and try again?  Any help or suggestions would be appreciated.

As a side note, I'm also unable to "download preset to amp" to test it out even though it's giving me the go ahead to do it on the preset site. I'm sure the issue is connected to being unable to update the firmware.

Thanks!

asked 21 Mar 2019 at 04:15 PM

Brett Ewaschuk
0

votes

1

answer

920

views

i purshesed marshall code 25 about 8month back, now when i turned on all binking lights are blink and than off... after on no lights are blinked in any presets... reset amp, update firmware... not done anything!! atteched some of pictures!!

asked 12 Dec 2018 at 08:13 PM

Soumyadip Roy
Showing results 1 to 20 of 44
Loading - please wait...