Questions
Showing results 1 to 20 of 207
0

votes

1

answer

24

views

Dear Marshall-Team,

just bought a code 25. I wanted to pair the code 25 with my IPhone X and the gateway app, but it doesn´t work.

The Phone is connected to the code 25 via bluetooth, but the gateway app is installed successfully, but doesn´t recognise the code 25 to pair.

I´ve already tried all recommended troubleshootings without success.

Could you please give me any further help.

Thank you in advance.

Kind regards

Oliver

CODE Gateway Bluetooth iOS

asked 22 May 2020 at 07:43 AM

Oliver Blatz
0

votes

1

answer

57

views

I can't get the phone app and code 100 amp to connect. bluetooth does connect but the app will not show or allow to connect thus make the app unsuable. i have redownload app manty time. reconnected phone many times. amp is up to date firmware. i have had the app working fine and connected in the past.but now no matter how many redownloads, resets and starting fresh i can longer connect with the app to control it. i have been through every setting and all combinations on connecting updatig reseting and nothing seems to work. need help please. thank you.

CODE Gateway Bluetooth Firmware

asked 11 May 2020 at 03:31 PM

shawn isaac
0

votes

2

answers

51

views

Hi all,

Along with a number of people on here it seems, I am having trouble with the Marshall Gateway App, which won't seem to connect to my Code 50 amp.

It worked first time round when I set it up, but now, a couple of weeks later, it won't connect. The phone says its connected and I can play music through it (when playing You Tube it comes out of the amp) but the gateway app says its not connected.

Unlike a few people on here, I can scan for amps and click the connect button, but with my phone sat on the amp, it just says 'connecting..." forever and ever and it doesn't. Why??!!

I've tried unconnecting and reconnecting the app on my phone as is recommended and switching the amp on and off but no joy.

Can anyone help and has anybody else had the same problem and managed to fix it?

Many thanks 

Craig 

CODE Gateway iOS

edited 02 May 2020 at 12:08 PM

Craig Gravil

asked 02 May 2020 at 12:05 PM

Craig Gravil
0

votes

1

answer

70

views

asked 29 Mar 2020 at 03:39 PM

Victor Lee
0

votes

1

answer

79

views

Boa tarde pessoal.

Tenho o code 25 e ele não está conectando com o app Gateway. Ele conecta no blutooth do celular mas no app não. Alguém mais com esse problema? Se sim, como resolveram?

CODE Gateway

asked 06 Mar 2020 at 05:03 PM

Carlos Eduardo Silva da Costa
2

votes

2

answers

171

views

I have the Code 25, and just installed the latest updates (1.44) to the firmware. However, I still cannont get the Gateway app to recognize the amp. I am connected via blue tooth as I can play music from my Android phone over the amp, but the controls from the app don't work at all. Again, when I search it does not find an amp. Help? 

CODE Gateway Android Firmware

asked 20 Feb 2020 at 05:08 PM

Tim Rogers (2)
0

votes

1

answer

164

views

This is question about presets.

So there’s mymarshall presets and the app presets and then there’s the presets on my amp.

When I hookup my amp to the app all of the presets change to I guess updated presets that I did not program so I’m assuming they are just new presets from Marshall. Now there’s the iPhone icon and the amp icon. 99% sure they are all the same new updated presets. So how do I use the original ones that were on my amp and those? And do I have room to save the ones I download, without erasing the presets in the app or on my amp?

TL;DR why are there 2 different sets of presets when I connect the app and where do my original amp presets go / how do I use mymarshall presets without deleted presets

CODE Gateway iOS Presets

asked 19 Feb 2020 at 02:37 AM

Ike Machover
0

votes

0

answers

76

views

The Presets on my CODE 50 are different than what are on My Marshall site. I went to reset all Presets but it fails. If I try and Synch Now I get "Synch Failed". 

The App works (as in I am connected and can change settings, controls are GOLD etc). But my Library on the app is completely different than what is on my computer. 

Why is my Synch compeltely off? 

CODE Gateway Presets Synch

asked 16 Feb 2020 at 05:01 PM

Brian McIlravey
0

votes

2

answers

125

views

I am trying to import patches from my Marshall Code 100 amp to Code Editor using a cable and even after reinstalling Code Editor it comes up with an error message "Error While Decoding System : Error_Bad_Device_ID" whenever I try and import a patch from my amp from selected patch number. This is despite the midi light being green, indicating connection with the amp. This is after not having used Code Editor for ages like 6 or 7 months or so. I am sure I had it working at some stage like 7 months ago or so. Is there any other software you can use to transfer patches from my amp to my pc and save them as a backup? And even modify them like you can in code editor and Gateway?

 
CODE Gateway Presets

edited 16 Feb 2020 at 07:34 AM

julien casella (1)

asked 15 Feb 2020 at 02:32 PM

julien casella (1)
0

votes

1

answer

156

views

I just received a Marshall Code 25 as a gift and I am new to guitar playing and using an amp. So I have 2 questions actually.

1. In the User Presets section, what does the X over the amp (code not available) exactly mean?

2. I managed to connect the bluetooth on my iphone with the amp, and it works fine, but everytime I turn my amp and the app on my phone on, my amp doesn't show in the amp. So I end up having to sync the bluetooth every single time I turn it on, let it search for my amp, and then I can get started. Is there some reason why my amp doesn't stay in the app?

CODE Gateway Bluetooth iOS Presets

asked 12 Feb 2020 at 06:53 PM

Jose Roman
0

votes

1

answer

117

views

i have try all the suggest from the support, re-install, re-boot, everything but nothing happens...someone has have same problems? and what have you done?

Tks a lot

Arturo

CODE Gateway DetectCode

asked 02 Feb 2020 at 10:24 AM

Arturo Attardi
0

votes

0

answers

104

views

Hi I have a Marshall Code 100 and I often download patches of my fav artists from Marshallcode.tools. Firstly, let's get down to basics. Are "patches" the same as "presets"? It's really confusing as marshallcode.tools calls them patches but on this my.marshall site they are called "presets" but as far as I can see they are the same thing.

As there is only room for 100 presets on my amp, whenever I download a new patch from marshallcode.tools to my amp, I always make sure to copy the original preset that came with the amp that I am replacing, to my library as a backup, in case I want to reload them back onto the amp. When I click on the settings icon next to a preset in my gateway, it comes up with the option to "copy to library". It seems to take about 3 or 4 days for a preset to transfer to my library. Is "My Library" cloud based storage? 3 or 4 days seems like a long time for a preset, which are small files as far as I am aware, to copy to my library. I get concerned sometimes that it isn't copying over when I check the next day or even 2 days after copying it and I do not see it in my library, because immediately after I click copy to library, I can see it in my library, but it is black in background colour, rather than the olive green of all the other presets in my library. And  then to check the next day and not see it anywhere in my library, regardless of colour, seems strange, like it has disappeared (but maybe it is just in transit?). They all eventually seem to arrive there, just seems strange that I cannot see it in my library in black background to indicate it is still uploading to my library cloud. So I am wondering if it usually takes a number of days to actually appear in my library and why it disappears from My Library during those few days of uploading?

 

CODE Gateway Presets

edited 29 Jan 2020 at 02:48 PM

julien casella (1)

asked 29 Jan 2020 at 02:46 PM

julien casella (1)
0

votes

0

answers

107

views

I own the Marshall CODE 100H and CODE 212 cabinet.

I really love this amp, but I find the MY GATEWAY web page interface to be somewhat awkward to use.

The following are issues that I would like to see changed.

All references to the MY LIBRARY list are referring to the list below the MY GATEWAY List on the MY GATEWAY web page.

 

1) On the My GATEWAY web page, the preset list at the top is arranged by columns (as it should be), but the MY LIBRARY list below that is arranged by rows.

This makes it very awkward to find a preset in the MY LIBRARY section. 

The MY LIBRARY section should be arranged by columns as well.

 

2) There is no indication in the MY LIBRARY section on the MY GATEWAY tab whether a preset is or isn’t in the MY GATEWAY list.

This makes it awkward to know which presets from the MY LIBRARY are used in the MY GATEWAY

I would suggest adding the MY GATEWAY preset number to the MY LIBRARY list as the indicator.

 

3) There is no indication in either list whether a preset has been Modified or is a Factory Preset 

(must copy to MY LIBRARY section below and then edit to know if it was changed-not as convenient as it could be if it was marked as Factory Preset or Modified in the list)

 

4) There is no way to compare presets in the MY GATEWAY list vs the same named preset in the MY LIBRARY list.

(And a preset can be changed in the mobile app or on the amp and synced to the web, 

but the change doesn’t get applied to the same named preset in the MY LIBRARY list,

so the MY LIBRARY presets become inconsistent with the same named preset in MY GATEWAY. 

 

And, there’s no indication that the same named preset in the MY GATEWAY list is now different from the MY LIBRARY version.

Must be constantly manually checking / updating the MY LIBRARY list.

There should either be a “Date Changed” field in the Edit Preset dialog box so you can know which one is the most recent, or

There should be a prompt or checkbox to update the MY LIBRARY preset as well.

 

There should be a way to select two presets and then select “Compare”.

The compare screen should highlight the differences.

 

5) Renaming a preset in the MY GATEWAY section doesn’t also rename it in the MY LIBRARY.

Requires either deletion of the preset in the MY GATEWAY list and re-addition of the renamed preset,

or edit same named preset in both lists.  There should be a prompt or checkbox to update the MY LIBRARY preset as well.

 

6) Multiple presets can be named the same thing but have different configurations (really bad idea!)

This makes it hard to know which one is the most up to date.

This should be prohibited.

Copying a preset to the Library should pop up a warning message that a preset with that name already exists, and ask to replace or rename it differently.

 

7) Preset settings can only be  viewed / edited in the MY LIBRARY section but not the MY GATEWAY section.  

This means that you have to copy a preset from the MY GATEWAY list to the MY LIBRARY section first.

Then hunt down where it went in the MY LIBRARY list in order to edit it, Edit it, and then copy it back to the MY GATEWAY list. 

That seems to be a lot more awkward than it ought to be. It should be possible to view or edit preset settings from either list.

 

8) It would be nice if a preset could be marked as a favorite.

9) It would be nice if all Factory Presets had audio preview samples.

10) It would be useful to have a way to record a short audio sample via bluetooth on the mobile app and then be able to save it automatically to SoundCloud and add the url to the preset.

11) Where do I find backing tracks for to use with the amp?

CODE Gateway Bluetooth Presets Issues Suggestions

asked 17 Jan 2020 at 04:09 AM

A. Todd Henker
0

votes

2

answers

165

views

I recently purchased a CODE 25 and love it. In the Gateway app I see a different list of presets when connected via Bluetooth versus not. Any suggestions of how to correct? 

When not connected I can see presets like Purple Plexi and Sweet Jubilee. Would like to check them out.

Thank you.

 

CODE Gateway Bluetooth Presets

asked 13 Jan 2020 at 12:54 PM

Joe Niszczak
0

votes

1

answer

168

views

Dear Sirs,

I believe it's time to give answers for who brought a amp from Marshall Code series. There's several issues to connect it with the app Gateway. What shall we do? Deliver the amps because we were never informed that there are problem connecting via bluetooth? maybe that's the solution because i can read issues about this since the very beggining... 

CODE Gateway Bluetooth

asked 09 Jan 2020 at 07:33 PM

Pedro Fernandes
0

votes

1

answer

122

views

Hola. Puedo enlazar mi celular xiaomi redmi note 4 con el amplificador code50 y reproducir música desde mi celular. Pero no puedo enlazarlo desde la aplicación porque no me muestra ninguna opción del amplificador cuando voy al menú de la aplicación. 

Ya borre el caché y también la instalación nuevamente a la aplicación pero tengo el mismo problema. 

 

CODE Gateway

edited 09 Jan 2020 at 12:56 AM

Cristian Peralta

asked 09 Jan 2020 at 12:54 AM

Cristian Peralta
0

votes

2

answers

131

views

I have followed all of your steps and while my Code 100 pairs to my device, when I open the Marshall Gateway it never shows the code connected, nor does it give me the option inside the app to connect. I have uninstalled and unpaired multiple times with the same result.

CODE Gateway

asked 05 Jan 2020 at 09:37 PM

Ron Blanton
1

vote

5

answers

264

views

Hi I have a CODE 100H head/cab and a CODE 100 combo both with the latest firmware re-installed from Marshall and both have this issue, i.e. the amp very oftenn completely freezes when I save a preset.

Steps to reproduce:

- Modify any patch on the front panel

- Save

- 50% of the times the amp seems to freeze. The preset is saved but you can no longer change preset and there is no sound coming out.

The same happens if you modify a patch from the iOS app via bluetooth and then save it from there.

 

It's REALLY frustrating and I can't believe I didn't find anything on this forum under the "crash on save" keywords. Seeing it happens on both of my CODE units it much be a software bug, I don't think it has anything to do with my units.

Anyone else has seen this problem?

 

Thanks!

CODE Gateway Bluetooth iOS Presets Firmware

asked 23 Dec 2019 at 11:45 PM

Lele X (11)
0

votes

1

answer

161

views

*****UPDATE :  PROBLEM SOLVED.  OR MORE CORRECTLY, NO PROBLEM TO BEGIN WITH.  APPARENTLY THIS IS NORMAL AS ALL OF THE PRESETS HAVE BEEN SAVED TO MY AMP.   NO REPLIES NECESSARY. THANKS! ****

 

Hello all,

I'm a new Code 50 owner and am just getting started.  I bought mine used from Guitar Center so I don't have the manual at hand and am running into an issue.    I have added a ton of user created presets to my library on the gateway page, and synched them to my android app.  When the app is connected to the amp I can see the presets when in gateway mode (blue dials).   

Here's the problem I'm having:  When I try to save the preset to the amp, I open the preset in the library, click on the arrow to the right, and put an x in the amp box.  When I click save however, the amp box unchecks and I'm back where I started.  

I'm not sure if this is a glitch or I'm missing a step somewhere.  Can anyone help me out?

Thanks much!

 

Mitch

CODE Gateway Android Presets saving

edited 09 Dec 2019 at 03:09 PM

mitch widener

asked 09 Dec 2019 at 02:56 PM

mitch widener
0

votes

2

answers

411

views

Hi all,

I write small desktop app for CODE25.

Everything working except uploading whole preset into CODE.

This is sysex message which i sending into Amplifier to change active preset

sysex data=(0,33,21,127,127,127,114,2,0,68,101,97,116,104,32,83,121,109,98,111,108,105,99,32,50,32,32,0,75,55,20,40,50,1,1,0,25,50,25,1,12,30,0,0,50,50,0,50,0,0,0,0,50,50,50,1,2,35,25,30,20,1,0,75,75,1,7,1,2,3,4) time=0

what is wrong ?

thanks.

CODE Gateway Presets MIDI

asked 30 Nov 2019 at 12:35 PM

matthew black
Showing results 1 to 20 of 207
Loading - please wait...