Questions
Showing results 1 to 20 of 35
1

vote

1

answer

101

views

I have the Code 25, and just installed the latest updates (1.44) to the firmware. However, I still cannont get the Gateway app to recognize the amp. I am connected via blue tooth as I can play music from my Android phone over the amp, but the controls from the app don't work at all. Again, when I search it does not find an amp. Help? 

CODE Gateway Android Firmware

asked 20 Feb 2020 at 05:08 PM

Tim Rogers (1)
1

vote

5

answers

194

views

Hi I have a CODE 100H head/cab and a CODE 100 combo both with the latest firmware re-installed from Marshall and both have this issue, i.e. the amp very oftenn completely freezes when I save a preset.

Steps to reproduce:

- Modify any patch on the front panel

- Save

- 50% of the times the amp seems to freeze. The preset is saved but you can no longer change preset and there is no sound coming out.

The same happens if you modify a patch from the iOS app via bluetooth and then save it from there.

 

It's REALLY frustrating and I can't believe I didn't find anything on this forum under the "crash on save" keywords. Seeing it happens on both of my CODE units it much be a software bug, I don't think it has anything to do with my units.

Anyone else has seen this problem?

 

Thanks!

CODE Gateway Bluetooth iOS Presets Firmware

asked 23 Dec 2019 at 11:45 PM

Lele X (11)
0

votes

2

answers

274

views

I have a code 50 and am trying to update firmware. I have an iPhone X with the Chrome app installed (newest version). I am logged into my Marshall and the gateway app. The gateway app shows I am connected via Bluetooth, but on the my Marshall firmware download page it says I am not connected and my browser doesn’t support download. 

It’s very frustrating, Marshall or any support appreciated.

CODE Gateway Bluetooth iOS Firmware

asked 19 Sep 2019 at 04:03 AM

Mar Fede-mac
0

votes

2

answers

280

views

Just bought my Code 50 tried to connect the Gateway App to either my iPhone 7 or iPad Air 2.

Did a firmware update to 1.44 , the amp is paired in Bluetooth but when in Gateway, it just says it is connecting but never does.

I have tried reinstalling the firmware, forgetting the edvice and re-pairing, removing all other BT devices etc. etc. but still it will not connect.

UPDATE: this was an iOS issue, not the amp. The latest update to iOS beta 13.1 resolved it. 

 

CODE Gateway Bluetooth iOS Firmware

edited 07 Sep 2019 at 06:17 AM

Steven Clarke

asked 31 Aug 2019 at 04:56 PM

Steven Clarke
0

votes

1

answer

190

views

The iOS Gateway app was unable to connect to my CODE 50 even though my MacBook Pro is connected via bluetooth, so I did a factory reset and then tried to do a firmware update. The first part of the firmware update (1.44) appeared to install correctly. Next I saw a DSP update and tried to apply that update. In the middle of the DSP update, I received an error message to the effect that the update failed and I should power off & on my computer/device. I powered my Mac off & on, but the CODE 50 shows a progress indicator (about 20%) and says "DO NOT SWITCH OFF."

I tried to reinstall the firmware/DSP update, but this time the update process would not even begin. I suspect the  problem is the frozen progress indicator and whatever ongoing or frozen process is causing the "DO NOT SWITCH OFF" message.

Othe than ignoring the warning on the CODE 50 and powering it off & on, I don't see what else I can do. Is there a way to abort the ongoing or frozen process without turning the CODE off.

What should I do?

CODE Gateway Bluetooth iOS Mac Firmware

edited 28 Aug 2019 at 03:47 AM

Jim Marshall (12)

asked 28 Aug 2019 at 02:06 AM

Jim Marshall (12)
0

votes

0

answers

171

views

Hi, 

I have had my code 25 for about 6 months and for a while now, everytime I connect my phone and edit in the gateway app the preset freezes and I cannot change anything or change the preset. On the phone it says I am changing but there is no actual changes happening. On the little orange screen on the actual amp it stays on that preset even if I twist the knob to change preset but can still play and change volume.

TodayI was getting sick of it and looked up if there are updates for the amp and there are, which I then went and installed the latest firmware update. But now when I turn on the amp it shows that it's on and shows the preset but stays frozen and will not play sound at all. Is the amp done or can it be fixed?

CODE Gateway Presets Firmware

asked 13 Aug 2019 at 08:03 AM

Krishan Talati
0

votes

2

answers

191

views

Hi There, 

I just notices this now. Im using a code 25. I have updated the firmware of the amp to 1.44. I also have updated the gateway 1.5.5. May phone connecting to the amp. But the gateway app is not connecting to the amp. Im using a galaxy note 9. 

 

Any help please. 

 

Thanks

 Jericho

 

CODE Gateway Firmware

asked 12 Jul 2019 at 01:20 AM

jericho zabala
0

votes

3

answers

286

views

I just bought a CODE 100 combo. Bluetooth audio is pairing just fine but the app never finds or connects to my CODE!

I tried everything, i even uninstalled the app rebooted the phone and started from scratch following your guide but still no luck.
Galaxy s9+ up to date CODE firmware 1.44 and gateway app 1.5.5

Fix this please

CODE Gateway Bluetooth Firmware

edited 12 Jul 2019 at 08:03 AM

Cris Lebrun

asked 11 Jul 2019 at 10:18 PM

Cris Lebrun
0

votes

1

answer

186

views

I just bought a Marshall Code100C from the Sweetwater sale.

Anyways I have 2 older Amdroid phone and NONE can get the Code Gateway App.

But my Newest LG Android phone can download the Marshall Gateway App and install it.

Problem is when I turn on the Code 100C and Turn on The Gateway App on my Android phone

it does NOT find the Marshall 100C and I downloaded the Newest Firmware for the Marshall 100C.

What can be my problem?.Thanks allllll....JT

CODE Gateway Android Firmware

asked 26 Jun 2019 at 01:36 AM

john sach
0

votes

1

answer

258

views

I just got this head recently and installed the latest firmware update the other night (6/20/2019).   When I try to connect my IPad through the My Marshall app it seems to be a hit or miss proposition but more miss than hit.   In my settings on the IPad it shows me as connected, and the blue light on the head goes from flashing to solid.  On the app, it shows the head detected but when I press on that I get a "Connection Rejected"  (You may only control amps you are already connected to for audio output) and there's no control over the head from the app.   Now several other times it syncs right up.  I'm at a loss though.  Am I doing something wrong maybe in the sequence (operator error) or is there an issue somewhere else.  The manual doesn't really reference Bluetooth that well.  I'm not bluetooth savy becuase I rarely use it except for my phone in the car and connection there is automatic after I initially set it up.

So is it me?  Is it the gateway software?  Is it the head??   Help please?

CODE Gateway Bluetooth iOS Manual Firmware

asked 22 Jun 2019 at 05:32 PM

Kim Lubstorf
1

vote

0

answers

180

views

It took more than a year, but still!

Finally the annoying Bluetooth problem is fixed!

The amp turns on Bluetooth after power on,  reconnects to the smartphone automatically without manual pairing and the application works fine (there's some problem with application scaling on LG G7 due to screen resolution, but I can live with that).

Thank you for this update, Marshall!

Even if the process was soooo slow that the 1-year warranty ended, it's good to know that you didn't abandon this product :)

Honestly I thought that we won't get any updates and I was surprised to see the Gateway application update and checked the forum just in case. 

Best Regards,

Ilya

CODE Gateway Bluetooth Firmware

asked 21 Jun 2019 at 06:55 PM

ilya macle0d (6)
0

votes

3

answers

328

views

Hello everyone,,

Well,  I've read through all the questions and answers I can.  My Android used to pair fine with my CODE 50.  Now, it will not connect.  I've reinstalled firmware, reinstalled the Gateway app, deleted  nd re-paired the amp.  Very frustrating.  It  seems there are lots of issues with this.  I can hear the amp pair with the phone via bluetooth, but it will not connect with the Gateway.  "Connecting..." appears and doesn't go away.  I'm bummed.  This was a fun amp, but if the bluetooth doesn't work...  anyone got a fix?  Thanks..xvideos xnxx xxx

CODE Gateway Bluetooth Android Firmware

edited 29 Jun 2019 at 06:38 PM

Lincon gomes

asked 11 Jun 2019 at 07:20 AM

Lincon gomes
0

votes

1

answer

309

views

My CODE 25 connects to my PC via both through MIDI in Chrome and through the Firmware Update Utility but it refuses to do anything but sit there while the gold loading circle just spins and spins. I've left it for upwards of 30 minutes. I'm unable to click on check for updates or anything. Tried rebooting a few times, tried turning blutooth off while doing it, etc. My amps current version according to both the amp and the app is v1.3. Any suggestion on what to try? Should I do some kind of factory reset to the amp and try again?  Any help or suggestions would be appreciated.

As a side note, I'm also unable to "download preset to amp" to test it out even though it's giving me the go ahead to do it on the preset site. I'm sure the issue is connected to being unable to update the firmware.

Thanks!

CODE Gateway Presets Firmware MIDI

asked 21 Mar 2019 at 04:15 PM

Brett Ewaschuk
1

vote

0

answers

321

views

1) Bought Code new, when released, USB port was loose and wont connect. Cant do Firmware or recording via USB. How to get service?

 

got at Guitar Center San Mateo Ca. When first released, hadn't ever really used USB, but realizzed it is messed up, like port is disconnected or broken. USB is wiggles and no connection. 

 

2) Cant get Gateway to Recognize tye Amp while BT stream audio okay. tried all steps from this site cleared phone and cache, removed and reinstalled, no diifference. Multiple versions of Android. 5 to 8.

Thanks,

James

CODE Gateway Android USB Firmware unhappy

asked 01 Jan 2019 at 07:22 PM

James Graham (12)
0

votes

1

answer

333

views

I am experiencing terrible interference when trying to use my Code 50  via Bluetooth / Gateway (Apple) App while recording on my Mac in Logic Pro X.  I am using a microphone to record the Code 50 and using the Bluetooth Movies series world to change patches.  The clicks/pops/noise/interference is loud enough to interfere with the recording process.  Perhaps a DESKTOP (Apple) Gateway App via Code USB might be a solution for all users experiencing similar issues?   I am running the most current Firmware.  Any current solution to my noise issues? 

Thank you. 

CODE Gateway Bluetooth Mac USB Firmware

edited 17 Dec 2018 at 06:02 PM

Saloni kamalsagar

asked 16 Dec 2018 at 11:46 AM

Saloni kamalsagar
0

votes

1

answer

355

views

I've had my Code amp for a couple of weeks and managed to connect it to my iPhone which is running the latest ios 10.2.1.  I also got it to connect to a brand new Samsung Galaxy Tab A running Android 6.0.1.  The connection didn't always work and sometimes dropped out.  I've updated the Amp to the latest firmware to hopefully cure the connection issues and now my phone and tablet just can't detect the amp at all.  I've tried turning on and off, resetting everything, forgetting the device etc. etc. but it's like the amp just doesn't have Bluetooth.  As no device can see the amp then Gateway just isn't possible to use as it also can't detect a phone or tablet. My devices can see each other but it's like the Amp just doesn't have Bluetooth.  I've also tried searching for it with an Ipad but this also couldn't see the Amp ?  It looks like the Bluetooth has died on the Amp but thought I'd ask if anyone has any ideas of anything to try or otherwise I'll have to take it back to the dealer and either try another one or replace it with a Fender Mustang.  It's a good amp but seems to have to many glitches at the moment looking at the forums.  I'll give it one more go though if anyone has any suggestions to try.  Any ideas anyone ? Many thanks for reading.

Thanks for the responses.  I think it is a hardware issue though with the bluetooth just not working on the Amp.  It doesn't seem to matter what device I use the amplifier just isn't visible to anything ?

 

CODE Gateway Bluetooth iOS Android Firmware

edited 11 Dec 2018 at 09:01 AM

Marshall

asked 10 Dec 2018 at 04:32 PM

jaison pandey
7

votes

2

answers

418

views

I see that the Bluetooth issue I am experiencing has been going on for some time now. I just bought this amp but I wouldn't have had I known how frustrtating it was going to turn out!

The whole appeal of this amp was that I could sit back with my phone or ipad and diddle with the settings peacfully. But no, you can't do that becasue first  you have to pair the amp and phone/ipad EVERYTIME you want to use the gateway app. 

Come on guys, really this is ridiculous. How many other people are complaing about this very issue. You can't sell a half baked product and not fix it. At very least allow us to roll back to the previous firmware. 

CODE Gateway Bluetooth iOS Firmware

asked 27 Jul 2018 at 06:23 AM

David Hassell (7)
0

votes

1

answer

661

views

I phone 6 user here, latest software installed. Latest firmware installed in the CODE 50 as well. I can connect the amp and my phone via Bluetooth, but the Gateway app doesn’t even acknowledge my code to connect with it. I have tried everything I have seen in these forums from un-installing to re-installing to restarting, turning off and on. I really like this amp but this is pretty frustrating, it worked when I first got it but for some reason not anymore. Any fixes for this? 

CODE Gateway Bluetooth Firmware

asked 24 Mar 2018 at 12:57 AM

Johnny Sometime
0

votes

2

answers

437

views

I've only had my Code 25 for a few weeks now and finally updated the firmware yesterday. Wondering where the promised '13 new presets' were (still only the original 99 on the Code), I started poking around here. Here I've found the 13 new official presets, as well as some other user made ones I'm interested in.  But as stated in the subject, I need some help.

First, I chose the Add to My Library Option.  Here on the desktop , I see 11 tones (wrong number, but not the biggest issue) have been added to My Library. But when I actually look in the Gateway, again, it's the same original 99 tones.  I don't see any of the new ones anywhere. So I'm obviously not able to get these via Gateway right now.

Via the cable, I'm able to sample these new presets. I choose individual presets from the website, load them on the Code (one at a time) and hear what they sound like. But turn the amp off and on and they're gone again. I've tried synching, but that doesn't seem to change anything.

Things seem to be working mostly the way they're supposed to. But I'm clearly missing a finally step or two. I'd like to get at least some of these new (Official/User) presets into my Gateway and onto my Amp. Any help would be sincerely appreciated. Clearly, the simpler the explanation the better.




I'd appreciate any assistance. If appropropriate, feel free to call me 'Dummy', 'Idiot' whathave you.

CODE Gateway Presets Firmware

asked 29 Jan 2018 at 07:26 PM

Brian Fox (1)
2

votes

1

answer

497

views

I was wondering if anyone has experienced this issue, I bought my CODE 100 brand new back in November and after about a week of having it, the sound began to mute in the middle of my playing for one  to two minutes. Turning the amp off and back on seems to be a temporary fix but the problem still occurs. I have also tried to see if there was a difference in having my CODE connected to the app, and it seems like the amp goes longer with keeping sound while connected to the app but it still mutes ocassionally. I also have the latestest firmware. 

CODE Gateway Firmware Issues

asked 12 Jan 2018 at 07:34 AM

Tahj Reavis (2)
Showing results 1 to 20 of 35
Loading - please wait...