Questions
Showing results 1 to 20 of 21
0

votes

1

answer

233

views

I have followed all the Forum and Support threads, re-installed current  Amp firmware, updated the Gateway App, restared everything several times... the iPhone does not see the Amp when blue light is flashing to 'pair'. Also not visible to ipad or other devices so I'm assuming it's a problem with the CODE system itself. I haven't even got as far as connecting the Gateway App!

Looking through the forum, this is clearly not an isolated event - looks like the Amp firmware is WAY behind current Bluetooth versions.

Any suggestions please? I am still within my return for credit timeline - should I send it back to the dealer?

asked 06 Feb 2021 at 12:12 PM

Tony Hulbert
0

votes

1

answer

561

views

 

Hi,

 

I have found a weird thing that may or may not be known with iOS + Bluetooth and the Code 50.

The CODE 50 when playing backing tracks / using it as a Bluetooth speaker is very quiet (So the master is wacked up and the playing guitar is extremely loud). 

 

and the weirdest thing (which physically makes sense but still it shouldn't do it) is that the Amp is predominatly a Left speaker when playing music through bluetooth as my phone (iPhone 6S) thinks my amp is bluetooth headphones rather than speaker (as the headphone icon pops up on the top right). 

 

My amp is on the latest firmware update.

 

Is there any fix for this? There's nothing in the gateway app for audio balencing

 

asked 26 Jul 2020 at 09:49 PM

Ed Thwaites
0

votes

1

answer

372

views

Can I use my iPad too update firmware for code 25 .

asked 01 Jul 2020 at 03:07 PM

jack allen
4

votes

8

answers

1.1k

views

Hi I have a CODE 100H head/cab and a CODE 100 combo both with the latest firmware re-installed from Marshall and both have this issue, i.e. the amp very oftenn completely freezes when I save a preset.

Steps to reproduce:

- Modify any patch on the front panel

- Save

- 50% of the times the amp seems to freeze. The preset is saved but you can no longer change preset and there is no sound coming out.

The same happens if you modify a patch from the iOS app via bluetooth and then save it from there.

 

It's REALLY frustrating and I can't believe I didn't find anything on this forum under the "crash on save" keywords. Seeing it happens on both of my CODE units it much be a software bug, I don't think it has anything to do with my units.

Anyone else has seen this problem?

 

Thanks!

asked 23 Dec 2019 at 11:45 PM

Lele X (14)
0

votes

2

answers

818

views

I have a code 50 and am trying to update firmware. I have an iPhone X with the Chrome app installed (newest version). I am logged into my Marshall and the gateway app. The gateway app shows I am connected via Bluetooth, but on the my Marshall firmware download page it says I am not connected and my browser doesn’t support download. 

It’s very frustrating, Marshall or any support appreciated.

asked 19 Sep 2019 at 04:03 AM

Mar Fede-mac
0

votes

2

answers

747

views

Just bought my Code 50 tried to connect the Gateway App to either my iPhone 7 or iPad Air 2.

Did a firmware update to 1.44 , the amp is paired in Bluetooth but when in Gateway, it just says it is connecting but never does.

I have tried reinstalling the firmware, forgetting the edvice and re-pairing, removing all other BT devices etc. etc. but still it will not connect.

UPDATE: this was an iOS issue, not the amp. The latest update to iOS beta 13.1 resolved it. 

 

edited 07 Sep 2019 at 06:17 AM

Steven Clarke

asked 31 Aug 2019 at 04:56 PM

Steven Clarke
0

votes

1

answer

721

views

The iOS Gateway app was unable to connect to my CODE 50 even though my MacBook Pro is connected via bluetooth, so I did a factory reset and then tried to do a firmware update. The first part of the firmware update (1.44) appeared to install correctly. Next I saw a DSP update and tried to apply that update. In the middle of the DSP update, I received an error message to the effect that the update failed and I should power off & on my computer/device. I powered my Mac off & on, but the CODE 50 shows a progress indicator (about 20%) and says "DO NOT SWITCH OFF."

I tried to reinstall the firmware/DSP update, but this time the update process would not even begin. I suspect the  problem is the frozen progress indicator and whatever ongoing or frozen process is causing the "DO NOT SWITCH OFF" message.

Othe than ignoring the warning on the CODE 50 and powering it off & on, I don't see what else I can do. Is there a way to abort the ongoing or frozen process without turning the CODE off.

What should I do?

edited 28 Aug 2019 at 03:47 AM

Jim Marshall (12)

asked 28 Aug 2019 at 02:06 AM

Jim Marshall (12)
0

votes

1

answer

1.1k

views

I just got this head recently and installed the latest firmware update the other night (6/20/2019).   When I try to connect my IPad through the My Marshall app it seems to be a hit or miss proposition but more miss than hit.   In my settings on the IPad it shows me as connected, and the blue light on the head goes from flashing to solid.  On the app, it shows the head detected but when I press on that I get a "Connection Rejected"  (You may only control amps you are already connected to for audio output) and there's no control over the head from the app.   Now several other times it syncs right up.  I'm at a loss though.  Am I doing something wrong maybe in the sequence (operator error) or is there an issue somewhere else.  The manual doesn't really reference Bluetooth that well.  I'm not bluetooth savy becuase I rarely use it except for my phone in the car and connection there is automatic after I initially set it up.

So is it me?  Is it the gateway software?  Is it the head??   Help please?

asked 22 Jun 2019 at 05:32 PM

Kim Lubstorf
0

votes

5

answers

586

views

hi support

why do not you solve this problem???

my hardware:

Iphone X, iOS 12.1.4

Ipad Pro, iOS 12.1.4

Marshall Code 25, Firmware 1.4.1, date of purchase 12.03.2019

edited 22 Mar 2019 at 10:31 AM

Jens Lubo (2)

asked 22 Mar 2019 at 09:58 AM

Jens Lubo (2)
3

votes

2

answers

991

views

I bought the combo yesterday and it's full of bluetooth bugs - looking now at the FORUM my impression is that the support doesn't care about it.

- No automatic bluetooth connection - iPHONE - I am having always to force Iphone to "forget" the AMP and pairing it again... each time...

- MAC IOS , When I try to connect the bluetooth in my MAC, it makes the system crashes, mouse and keyboard stop working... there's no were to get the necessary code to bluetooth connection...

DO WE HAVE PLANS FOR A NEW FIRMWARE TO BE RELEASED SOON ? PLEASE

 

asked 31 Jan 2019 at 11:33 AM

alexandre fabro (3)
0

votes

1

answer

774

views

I've had my Code amp for a couple of weeks and managed to connect it to my iPhone which is running the latest ios 10.2.1.  I also got it to connect to a brand new Samsung Galaxy Tab A running Android 6.0.1.  The connection didn't always work and sometimes dropped out.  I've updated the Amp to the latest firmware to hopefully cure the connection issues and now my phone and tablet just can't detect the amp at all.  I've tried turning on and off, resetting everything, forgetting the device etc. etc. but it's like the amp just doesn't have Bluetooth.  As no device can see the amp then Gateway just isn't possible to use as it also can't detect a phone or tablet. My devices can see each other but it's like the Amp just doesn't have Bluetooth.  I've also tried searching for it with an Ipad but this also couldn't see the Amp ?  It looks like the Bluetooth has died on the Amp but thought I'd ask if anyone has any ideas of anything to try or otherwise I'll have to take it back to the dealer and either try another one or replace it with a Fender Mustang.  It's a good amp but seems to have to many glitches at the moment looking at the forums.  I'll give it one more go though if anyone has any suggestions to try.  Any ideas anyone ? Many thanks for reading.

Thanks for the responses.  I think it is a hardware issue though with the bluetooth just not working on the Amp.  It doesn't seem to matter what device I use the amplifier just isn't visible to anything ?

 

edited 11 Dec 2018 at 09:01 AM

Marshall

asked 10 Dec 2018 at 04:32 PM

jaison pandey
0

votes

1

answer

609

views

Hello, I have acquired the CODE 25, really an excellent amplifier, very versatile and very good presets. My problem and please I hope you help me to resorve it, is that even though I can connect via Bluetooth, I can listen to my tracks ....... the big problem is that when I want to use the FX or presets it appears that there is no amplifier connected ... (either from my android phone or my Ipad I ... I do not understand what the problem is.) Secondly, when I want to install the MARSHALL FIRMWARE UPDATE UTILITY, to enter presets or update the ampli, does not recognize the connection.I request guidance to be able to make full use of such a beautiful tool for my music.I use Widows 10 and G. Chrome.For your attention, thank you very much

asked 16 Oct 2018 at 05:55 AM

Luis Ernesto Espinoza Guerra
7

votes

2

answers

935

views

I see that the Bluetooth issue I am experiencing has been going on for some time now. I just bought this amp but I wouldn't have had I known how frustrtating it was going to turn out!

The whole appeal of this amp was that I could sit back with my phone or ipad and diddle with the settings peacfully. But no, you can't do that becasue first  you have to pair the amp and phone/ipad EVERYTIME you want to use the gateway app. 

Come on guys, really this is ridiculous. How many other people are complaing about this very issue. You can't sell a half baked product and not fix it. At very least allow us to roll back to the previous firmware. 

asked 27 Jul 2018 at 06:23 AM

David Hassell (7)
0

votes

2

answers

729

views

I have purchased new Code 100 (a demo from Sweetwater)  I am not able to connect the amp to my personal device.  When I press the Rev and Power buttons to connect,  the blue lights flash,  the device number shows up on the amp but either of my devices (an I Pad and an I Phone) will not recognize the Code amp.  The Code Amp does not show up in the "My Devices" so it never has the opportunity to pair or show up as connected .   My phone and Iphone recognizes other bluetooth items, ie, head phones, speakers etc. I have tried the FAQ suggestions and have tried the recommended fixes and I am still not able to connect.  

I have not done a firmware update on the Code 100.

Any assistance would be greatly appreciated.

Thank you,

Steve H.

asked 18 Apr 2018 at 07:29 PM

Stephen Harkins
1

vote

2

answers

882

views

I just updated the firmware and now I can't connect .

 

is it the update that is the problem?

 

asked 28 Jan 2018 at 04:18 PM

scott hennessy (1)
1

vote

9

answers

1k

views

hi

firstly, i am disappointed with the code.  this amp seems like its still at test phase, its to buggy for a release.  would expect marshall to only release a new product unless its 100% reliable.

connecting ios devices to code is always problematic. very unstable.

my main problem now is updating firmware.  cant update in chrome. i have midi capability approved for marshall but keep getting midid disabled error even though i clearly have midi enabled.

tried opera, and the midi is working and the code is coming up as connected. i get as far as a message stating that firmware is updating with a status bar and percentage marker. doesnt update! stays at 0% and never moves. left it overnight and still 0% when i woke.

i have spent more time messing about with the problems with this amp than playing guitar. do i need to sell this and just buy a guitar interface? maybe

also, when using this amp through garageband there is no dedicated clean preset to use with garageband or other AU. basically it goes into garageband with a marshall preset and then the other AU preset is on top of the marshall preset. ideally this amp should include a straight clean unprocessed preset to work with other software AU's.  i really do think people need to consider a good quality guitar interface before purchasing this amp. its very restricitve and unreliable. if you are not gigginG i dont see the point in this amp. 

CAN SOMEONE HELP ME WITH THE FIRMWARE ISSUE ASAP!

asked 15 Nov 2017 at 09:40 AM

ste cullen (5)
0

votes

4

answers

2.2k

views

Greetings, 

 

I recieved my Code 100H this week.

Firmware:

(FYI) I attempted the update with a MacBook Pro with USB-C, High Sierra 10.13.1, Chrome Browser. I was able to connect to the Code but the unit would not update. It was stalled on the progress bar on the unit at 0% and on the browser. 

(FYI) I attempted the update on a Windows machine and was successful using the update utility and with Chrome Browser. The Code unit shows updating to 1.4.1 but the boot screen shows 1.11?

 

Bluetooth:

The Code 100H will not connect to any Bluetooth device I have. Windows, Mac, iPhone, or iPad. It does not even show up as a device and never has even out of the box. I am convienced it does not work. Is there a master reset button combo for the unit? I am out of ideas concerning the Bluetooth. It seems like I am not the only one having issues with the Bluetooth. If this can't work consistently I am considering returning the unit. Even the simplest device can connect with Bluetooth and hold a connection. My Code 100H won't even show up as a device to connect to. Please advise. 

 

edited 12 Nov 2017 at 03:08 AM

Sean Whitaker

asked 11 Nov 2017 at 01:15 PM

Sean Whitaker
0

votes

1

answer

2.3k

views

Has anyone else been having problems finding the amp on bluetooth? Some days my iphone 6 can find it other days it can't. I feel like marshall abandoned the code amps. Does anyone know if they will be releasing a firmware update soon?

asked 11 Sep 2017 at 12:29 PM

Aidan Collins
0

votes

0

answers

713

views

 I purchased the code 50 amp in February and installed the Gateway app on my iPhone iOS 10 and the playback feature worked great. I currently have a Gateway app software 1.4.1 . Several months ago I realized that the playback feature did not work.  I wasn't sure at first if it was an update on the iPhone software but I figured it was probably a common problem and would be fixed shortly but it has been several months now and still having the same problem.   I also  tried the app on a different iPhone that had a different software version and had the same result. It looks like a similar problem was happening on the Google play app version and was fixed with the 1.4.2 software.  The playback feature can be selected and you can pick a song out of my library but it will not play. 

asked 27 Jul 2017 at 05:09 AM

Christopher Knieja
0

votes

4

answers

1.2k

views

I've had my Code amp for a couple of weeks and managed to connect it to my iPhone which is running the latest ios 10.2.1.  I also got it to connect to a brand new Samsung Galaxy Tab A running Android 6.0.1.  The connection didn't always work and sometimes dropped out.  I've updated the Amp to the latest firmware to hopefully cure the connection issues and now my phone and tablet just can't detect the amp at all.  I've tried turning on and off, resetting everything, forgetting the device etc. etc. but it's like the amp just doesn't have Bluetooth.  As no device can see the amp then Gateway just isn't possible to use as it also can't detect a phone or tablet. My devices can see each other but it's like the Amp just doesn't have Bluetooth.  I've also tried searching for it with an Ipad but this also couldn't see the Amp ?  It looks like the Bluetooth has died on the Amp but thought I'd ask if anyone has any ideas of anything to try or otherwise I'll have to take it back to the dealer and either try another one or replace it with a Fender Mustang.  It's a good amp but seems to have to many glitches at the moment looking at the forums.  I'll give it one more go though if anyone has any suggestions to try.  Any ideas anyone ? Many thanks for reading.

 

Thanks for the responses.  I think it is a hardware issue though with the bluetooth just not working on the Amp.  It doesn't seem to matter what device I use the amplifier just isn't visible to anything ?

edited 27 Mar 2017 at 11:36 AM

David Keeley

asked 24 Mar 2017 at 10:40 PM

David Keeley
Showing results 1 to 20 of 21
Loading - please wait...