Questions
Showing results 1 to 4 of 4
0

votes

0

answers

81

views

Can I use Tung Sol EL34B tubes in my Origin 20H amplifier to replace the stock EL34 tubes ?

asked 08 Jul 2021 at 03:38 PM

RAYMOND N
1

vote

1

answer

543

views

Hello,

I am a recent ower of a Marshall Origin 20, which I got in July. I've really enjoyed the amp until I plugged in last night and got out absolutely no sound out of it. I couldn't figure out why, as nothing as happened to it and it worked fine two days ago. I took it apart to do some trouble shooting and found that when I have all the knobs max'd and output on 20 watts, I can hear a whisper of my guitar signal (nicely saturated, presumably by the preamp tubes) through the speaker. This sound is affected by all of the knobs. However, if I plug my guitar directly into the return of the effects loop, and activate the effects loop I get no sound whatsoever; no guitar, no hum, nothing. Because of this, I'm sure my speaker is not the problem. These things led me to think it was a power amp section issue, so I went down and purchased a new set of matched EL34's, threw them in there, and nothing changed. I'd really like to know if there's anything I can do to fix this, because this amp is not even a year old and I should not be having these kinds of problems with completely normal bedroom use.

 

Thanks,

Alex

asked 12 Sep 2020 at 06:27 PM

Alex Peters (1)
0

votes

1

answer

494

views

Hi everyone :) 

I'm a total beginner when it comes to tube amps as it's my very first one.

I've got that weird feeling that something is wrong with my Origin 20C, when I push the gain to its max I don't get that sexy crunchy tone.

I can see the lights of all the 3 preamp and power tubes through the grid. 

If one of them was dead It shouldn't be lightened at all right ?

I thought I had to wait for 30s before pushing the master and play but saw later on the notice that they recommend to do it 2 minutes after turning amp on.

Plus, one our two times and used to transistors amps, I didn't wait at all. Could it caused the issue?

I don't hear any particular cracks, just a bit of white noise when I push it all up

 

Thanks you all !! 

edited 23 May 2020 at 07:34 PM

Charly CARRELET

asked 23 May 2020 at 07:30 PM

Charly CARRELET
0

votes

1

answer

1.1k

views

I have an Origin 20 Combo and I just bought a new set of tubes, and I was wondering if i have to take it to a technician to bias it, or even if it needs to be biased?

THANKS

asked 20 Apr 2020 at 01:21 PM

Dewin Berdejo
Showing results 1 to 4 of 4
Loading - please wait...