Questions
Showing results 1 to 12 of 12
1

vote

1

answer

116

views

I have several custom presets in my Gateway (via my PC at my.marshall.com). I synchronized my PC with the Gateway App on my Android phone and all the new presets show up (so far, so good). The problem is that when I turn on the Code 100 amp, all of my presets (in the Gateway Library on my phone) get reset to the default presets.

If I turn off the amp and re-sync, all of my custom presets show up again. When I turn on the amp, they all get reset to default values.

I updated the firmware on my CODE 100 and tried several different startup configurations, but nothing works.

Why is the amp overwriting the presets on my Gateway App?

asked 20 Apr 2022 at 04:22 PM

Reid Beck (1)
0

votes

1

answer

272

views

My CODE25 was repaired by Marshall in September after the amp itself kept crashing and the sound was cutting out. It has now been returned in an even worse condition.

On switching it on, the message 'Hold 'Store' to reset' appears on the screen. I press store and nothing happens. I am unable to access the amp presets.

After 10 minutes the mobile app then also freezes. I have contacted my Marshall dealer who sold me the amp and they have asked me to contact you for a resolution before I can send it back to them.

FYI: I have uninstalled and re-installed the mobile app without any resolution of the problem. The amp is is of no use and even a factory reset and firmware update has not solved the problem. I am gradually losing my faith in Marshall CODE products.

Do you have any solutions?

asked 04 Nov 2021 at 02:15 PM

Gerry McIntosh
7

votes

1

answer

549

views

Here are a few things I would suggest as improvements to the Marshall Code series. I have a 25 so some things may be specific to that amp. I have stuck to things that could be improved only by software or firmware as these are improvements everyone can have simply by updating the firmware rather than modifying the amp itself.

1. Reduced power mode to switch between full power and lower power mode. This would fix the volume control issue everyone complains about.  Maybe this could be a global setting in the firmware ?

2. USB audio Volume level setting (e.g.  -3dB, 0dB, +3dB etc). This could also be a global setting in the firmware ?

2. Normalise the volumes of the models, some are way too hot (British class A power-amp), some are way too low (Natural pre-amp). I beleive this is the reason why some models have strange low frequency distortion (50s British, OD DSL).

3. Show the configuration of the Cab models, not everyone is a Marshall fanboy and I have no idea what cab a "1960X". even if it was displayed as "1960X (4x12)" I would at least know what the configuration of cab the model is.

4. Fix the spring and hall reverbs, they sound very cheap, like the "echo" you would get on a cheap karaoke machine, certainly nothing like a spring reverb.

5. For god's sake release an official desktop editor!!! with the option to save/restore/edit patches.

6. A sync button to sync the amp presets with your gateway. It you want to rearage the patches online in gateway, you have to manually save all the patches one at a time to the amp using the phone app. So if you add a new patch at position 0, you have to manually save all 100 patches one at a time in order to match your gateway sounds!

 7. Fix the tuner, it is pretty bad on both the amp and the app. It's slow to respond and not very accurate (at least thats what its like on mine). Ive no idea how well it works on the foot controller.

8. If possible add a Fuzz pedal model, even at the expense of removing another model (I wouldnt miss the pretty poor Acoustic simulator for instance).

These are just some suggestions that I feel would make the amp just a little bit better, but in general I'm having a lot of fun with this little amp, and love the sounds and features it has. It is way better sounding than some of the negative reviews online would suggest.

Maybe other people can suggest firmware updates too?

 

edited 22 Mar 2021 at 11:39 AM

Joliet Jake (85)

asked 21 Mar 2021 at 09:37 AM

Joliet Jake (85)
0

votes

1

answer

801

views

Hi!!

Is there a printable list of the factory supplied Code 100 preset (Amp Firmware 1.44, DSP 1.1, BT 3.1, Gateway 1.5.5)?

Thanks in advance for your help.

George Betts

asked 27 Nov 2020 at 08:34 PM

George Betts
1

vote

4

answers

608

views

I have a Marshall Code 50 running MCU version 1.44 and Gateway (Android version 1.5.5) on a Samsung Galaxy S9+ running the latest OS. I can bluetooth pair to the amp and play music, but can not connect to the amp to change my presets from the library.  I have reloaded the latest firmware on the amp, deleted and reinstalled the Gateway app, paired and unpaired several times.  Nothing seems to work.  I even grabbed my old Galaxy S7 Edge phone and that Gateway app on it does the same thing.  Does my amp need to be serviced for Bluetooth connectivity?

asked 03 Aug 2020 at 12:12 PM

Kent Knudsen (1)
4

votes

8

answers

1.4k

views

Hi I have a CODE 100H head/cab and a CODE 100 combo both with the latest firmware re-installed from Marshall and both have this issue, i.e. the amp very oftenn completely freezes when I save a preset.

Steps to reproduce:

- Modify any patch on the front panel

- Save

- 50% of the times the amp seems to freeze. The preset is saved but you can no longer change preset and there is no sound coming out.

The same happens if you modify a patch from the iOS app via bluetooth and then save it from there.

 

It's REALLY frustrating and I can't believe I didn't find anything on this forum under the "crash on save" keywords. Seeing it happens on both of my CODE units it much be a software bug, I don't think it has anything to do with my units.

Anyone else has seen this problem?

 

Thanks!

asked 23 Dec 2019 at 11:45 PM

Lele X (14)
0

votes

0

answers

878

views

Hi, 

I have had my code 25 for about 6 months and for a while now, everytime I connect my phone and edit in the gateway app the preset freezes and I cannot change anything or change the preset. On the phone it says I am changing but there is no actual changes happening. On the little orange screen on the actual amp it stays on that preset even if I twist the knob to change preset but can still play and change volume.

TodayI was getting sick of it and looked up if there are updates for the amp and there are, which I then went and installed the latest firmware update. But now when I turn on the amp it shows that it's on and shows the preset but stays frozen and will not play sound at all. Is the amp done or can it be fixed?

asked 13 Aug 2019 at 08:03 AM

Krishan Talati
0

votes

1

answer

884

views

My CODE 25 connects to my PC via both through MIDI in Chrome and through the Firmware Update Utility but it refuses to do anything but sit there while the gold loading circle just spins and spins. I've left it for upwards of 30 minutes. I'm unable to click on check for updates or anything. Tried rebooting a few times, tried turning blutooth off while doing it, etc. My amps current version according to both the amp and the app is v1.3. Any suggestion on what to try? Should I do some kind of factory reset to the amp and try again?  Any help or suggestions would be appreciated.

As a side note, I'm also unable to "download preset to amp" to test it out even though it's giving me the go ahead to do it on the preset site. I'm sure the issue is connected to being unable to update the firmware.

Thanks!

asked 21 Mar 2019 at 04:15 PM

Brett Ewaschuk
0

votes

2

answers

723

views

I've only had my Code 25 for a few weeks now and finally updated the firmware yesterday. Wondering where the promised '13 new presets' were (still only the original 99 on the Code), I started poking around here. Here I've found the 13 new official presets, as well as some other user made ones I'm interested in.  But as stated in the subject, I need some help.

First, I chose the Add to My Library Option.  Here on the desktop , I see 11 tones (wrong number, but not the biggest issue) have been added to My Library. But when I actually look in the Gateway, again, it's the same original 99 tones.  I don't see any of the new ones anywhere. So I'm obviously not able to get these via Gateway right now.

Via the cable, I'm able to sample these new presets. I choose individual presets from the website, load them on the Code (one at a time) and hear what they sound like. But turn the amp off and on and they're gone again. I've tried synching, but that doesn't seem to change anything.

Things seem to be working mostly the way they're supposed to. But I'm clearly missing a finally step or two. I'd like to get at least some of these new (Official/User) presets into my Gateway and onto my Amp. Any help would be sincerely appreciated. Clearly, the simpler the explanation the better.




I'd appreciate any assistance. If appropropriate, feel free to call me 'Dummy', 'Idiot' whathave you.

asked 29 Jan 2018 at 07:26 PM

Brian Fox (1)
0

votes

0

answers

1.2k

views

I just bought this amp yesterday after flirting with a Blackstar HT20 and realising I wanted a Marshall again. Well, starting to wish I hadn't bothered.

Like so many others, I can get my phone (Samsung Galaxy S5) to connect to the bluetooth and actually play music through the amp. BUt Gateway will not find the amp within the menu. I've tried all the uninstalling Gateway, reinstalling, updating the amp's firmware - even tried using my daughter's Samsung S4-mini which again, connected to the audio but will NOT FIND THE AMP!

I have a Samsung Galaxy Tab 4 which is a good wee tablet but apparently isn't compatible with Gateway.

Seriously. So I have 3 different devices and not one of them can connect to my new amp.  Clearly this is a fault with the amp itself since the same thing happens with two different phones.

Please don't tell me to go through that long list of uninstalling, reinstalling, removing the bluetooth device and reconnecting etc etc. I've been doing all that since I got the damn amp yesterday afternoon. 24 hours later and none of it has worked.

Is it at all possible this is going to be addressed SOON in either a Firmware or Gateway update? Clearly, if the amp is faulty I will need to return it soon to get my money back but, honestly, I'm loving the sounds I'm geting with the presets, I just want to edit them rather than all the hassle of returning the amp to the shop!

I saw a review on the Google Play Store for the Gateway app from a guy in June 2016 - that's 7 months ago - and he was having the exact same issue. So if it's not been addressed in all that time and Marshall are still sending out these faulty amps, what hope for a fix? Please tell me there is one!

asked 03 Feb 2017 at 04:41 PM

steven Mckay
1

vote

4

answers

2.3k

views

Hi, I recently bought a code 50,, but about 6 times now, while holding the save button to quick save a preset, after  saving there is no sound from the amp, and I cannot change presets, or any other parameter. Turning the amp off ,then back on, and it starts working again. This is using the controls on the amp, not the gateway app. I checked the firmware about a week ago, and the program says I have the latest firmware.

 

Richard

asked 23 Aug 2016 at 03:20 AM

Richard Mcsweeney (1)
0

votes

1

answer

1.2k

views

Has there been a new firmware update for the code amp series?  I just got my new code 50 and I'm having multiple issues. Gateway makes duplicates of my presets then sometimes after editing and saving (either using the amp itself or gateway app)  my amp completely freezes. I have no access to the updater and would like to know if there has been any new firmware updates, and if there is which ones solve these issues. 

asked 13 Aug 2016 at 07:19 AM

Casey Vigil
Showing results 1 to 12 of 12
Loading - please wait...