Questions
Showing results 1 to 4 of 4
0

votes

1

answer

758

views

The iOS Gateway app was unable to connect to my CODE 50 even though my MacBook Pro is connected via bluetooth, so I did a factory reset and then tried to do a firmware update. The first part of the firmware update (1.44) appeared to install correctly. Next I saw a DSP update and tried to apply that update. In the middle of the DSP update, I received an error message to the effect that the update failed and I should power off & on my computer/device. I powered my Mac off & on, but the CODE 50 shows a progress indicator (about 20%) and says "DO NOT SWITCH OFF."

I tried to reinstall the firmware/DSP update, but this time the update process would not even begin. I suspect the  problem is the frozen progress indicator and whatever ongoing or frozen process is causing the "DO NOT SWITCH OFF" message.

Othe than ignoring the warning on the CODE 50 and powering it off & on, I don't see what else I can do. Is there a way to abort the ongoing or frozen process without turning the CODE off.

What should I do?

edited 28 Aug 2019 at 03:47 AM

Jim Marshall (12)

asked 28 Aug 2019 at 02:06 AM

Jim Marshall (12)
0

votes

1

answer

819

views

I am experiencing terrible interference when trying to use my Code 50  via Bluetooth / Gateway (Apple) App while recording on my Mac in Logic Pro X.  I am using a microphone to record the Code 50 and using the Bluetooth Movies series world to change patches.  The clicks/pops/noise/interference is loud enough to interfere with the recording process.  Perhaps a DESKTOP (Apple) Gateway App via Code USB might be a solution for all users experiencing similar issues?   I am running the most current Firmware.  Any current solution to my noise issues? 

Thank you. 

edited 17 Dec 2018 at 06:02 PM

Saloni kamalsagar

asked 16 Dec 2018 at 11:46 AM

Saloni kamalsagar
0

votes

1

answer

1.6k

views

Ive had this amp five days now and I’m totally frustrated!

Here are my issues:

• Bluetooth Connectivity

The amp loses connectivity with the MyMarshall app constantly!  I’ve followed the instructions.  I’m sitting less then a foot from the amp, yet it loses connectivity from both my iPhone and two different iPads.  It literally takes me 15-20 minutes to get the thing connected, reconnected, and then, BOOM! Again, the sound changes settings on the amp mysteriously, this after taking 15-20 minutes to get the sound and effects exactly the way I want it.  I can’t save the setting, because it disconnects the app from the amp, even though it says on the amp and my iPad settings, that I’m still connected.  Utterly frustrating! It also limits what time I have to practice because I’m spending most of that time trying to get it reconnected and sounding right again.

Also, after following the directions explicitly, I still have to  reconnect the Bluetooth from scratch every time.  The app sucks.

 

• Apple OSX /iOS compatibility

Guys, Your the best amp manufacturer in the music world.  The music world is OSX/iOS based. Get your brilliant minds together and allow for the amp to be Updated via Apple products!

 

• The amp and application

This is a great sounding amp, I’m enamored with the sound as I am with most Marshall Amplification products and the price well within reason, but not just the app is HORRIBLE, but also the effects are also less then desirable.  I just can’t seem to get chorus, phase, flanger or echo sounds to my tastes and desires.  Same with the auto wah.  I just can’t believe you can’t duplicate the same great sounding effects as you have in many of your solid state amps.  

 

I’m hoping you can help, if not, this amp is going back in the box and being returned.

edited 25 Nov 2017 at 10:24 AM

Tommy Naccarato (17)

asked 25 Nov 2017 at 10:20 AM

Tommy Naccarato (17)
2

votes

3

answers

3.2k

views

I am experiencing terrible interference when trying to use my Code 50  via Bluetooth / Gateway (Apple) App while recording on my Mac in Logic Pro X.  I am using a microphone to record the Code 50 and using the Bluetooth to change patches.  The clicks/pops/noise/interference is loud enough to interfere with the recording process.  Perhaps a DESKTOP (Apple) Gateway App via Code USB might be a solution for all users experiencing similar issues?   I am running the most current Firmware.  Any current solution to my noise issues?  Thank you. 

asked 05 Sep 2016 at 05:35 PM

S Fisher (6)
Showing results 1 to 4 of 4
Loading - please wait...