Questions
Showing results 1 to 6 of 6
0

votes

0

answers

196

views

I have a Marshall Valvestate 8040 from 1995. Is it possible to use it as a speaker for Garageband, connecting this amp to my Focusrite Scarlett Solo?

asked 02 Jan 2021 at 10:02 PM

Leandro Lourenção
0

votes

0

answers

493

views

Hello people. 

 

have a little problem.

At home, to write songs, I play with an old marshall valvestate 80watts (8080)

 

I'm looking for an amp to replace it.

The thing, and don't laugh please, is that I love the sound of the lead channel. If it is set properly, it sounds really good.

The distortion is really very sharp.

In any case, with my guitar it works wonders.

So I'm looking for a more current amp that can replace it.

I just need to be able to have sharp and precise sounds ... Zakk wylde way in Ozzy.

asked 07 Feb 2020 at 08:09 PM

GUEBLE Michael
0

votes

1

answer

1.4k

views

I recently got myself a Marshall Valvestate 8100 head, which sounds amazing for a hybrid amplifier. Now there is one problem with the amp, and that is that there is a low buzzing sound when I turn it on. It does not get louder when I turn up the volume or gain, and it doesn't disappear when I switch channels, which means that it can't be the pre amp tube that causes the problem. I don't use a grounded power socket, but my other amp (an Orange Tiny Terror) doesn't hum so I don't think there is a problem power wise. My guess is a bad soldering joint somewhere in the amp, but I have no idea where to start looking. Is there someone who can tell me how to get rid of the buzzing? And how do I identify a bad soldering joint?

Cheers, 
Brian

asked 29 Apr 2018 at 08:07 PM

Brian Legdeur
0

votes

1

answer

920

views

Hello

 

Picked up this combo a few weeks ago and its making some weird space age noises and im wondering if the valve needs replacement and if so what make i should be using.    Many thanks for your help 

asked 13 Jun 2017 at 11:53 AM

tony skerl
0

votes

1

answer

727

views

I bought a Valvestate 8100 head with a AVT 4×12 cabinet but its lacking a serious amount of gain & sustain even on max. I changed the pre-amp tube but it didn't make a difference. It still sounds dull and weak. What could be the cause of it?

asked 19 Apr 2017 at 04:43 AM

Lizet Sanchez
0

votes

1

answer

1.1k

views

I've got a Valvestate S80 8240 which has developed a loud hum whether instrument plugged or not.

The hum disappears when it is tilted forward. Can anyone suggest a home fix?

I put up this question before but for some reason it seems to have been deleted!

asked 14 Jan 2017 at 01:21 AM

James McC
Showing results 1 to 6 of 6
Loading - please wait...