Questions
Showing result 1 of 1
0

votes

3

answers

394

views

Hello,

I took delivery of a Code50 last Friday, and already I have noticed a major flaw. I have updated the firmware, and it didn't solve the problem.

1. On many of the presets, there is what sounds to me like a slight buzz or a distorted sound as the chord is being held after about 4 or maybe 5 seconds. Obviously, this isn't going to be good when recording.

For example, I have been using many of the clean sounds, such as, American Clean (preset 32). This is a prime example of the unwanted buzz as the chord fades (only 4 or 5 seconds). There are so many more presets that also have this problem.

The issue occurs through both the Code50 built-in speaker and my Beyer Dynamic DT100 headphones. Using headphones proves that it is not the internal speaker at fault.

I can email a sound byte if you need one.

The last thing I want to do is re-box the amp and return it for a replacement only to have the same issue happen with the next unit. So, please can you let me know if this is a widely known fault because, if it is, I will unfortunately have to send it back for a full refund.

2. A second issue worth noting here is that the clean sounds are not very loud. When wearing headphones, I have to increase both volumes to 10, but I can still hear the strumming of the actual guitar with my plectrum coming through the headphones. The volume on the clean sounds are too weak and definitely not loud enough when also playing through the Code50 speaker, not just the headphones. Conversely, the distorted rock sounds are really loud when the volume is set to a low level, but the clean sounds couldn't be more opposite.

It will be a shame if I return the unit because I love the app and the ability to back up presets and also search for new ones.

Many thanks 

asked 17 Nov 2020 at 07:50 PM

R Cross
Showing result 1 of 1
Loading - please wait...