Questions
Showing results 181 to 200 of 236
0

votes

1

answer

1k

views

Hey guys, got a quick question.For some reason when i put my footswitch into "switch" mode to access my tuner it will not return to "Bank" mode.In switch mode I have programmed the footswitch to button 1 to Tuner and left the other 2 buttons to default Modulation and Delay.When I go into switch mode I can turn on the tuner no problem but (only when I access the tuner) i try to return to bank mode,it will not respond.The only way i can get the footswitch to respond out of tuner mode is to physically turn the Amp's power on then off.I do not have this problem if i want to change the Modulation button or the Delay button. Do i need to do an uprgrade to fix this problem or is my switch defective ? Please help ! Thanks again !!

 

asked 26 May 2017 at 07:05 AM

ron sandhu
3

votes

4

answers

2.3k

views

There's a noticeable bit of digital noise/fizz  in the output.  Fiddling with gain, volume, presence and resonance settings seems to help a bit.  Upping the gate settings only cuts it out when you're not playing, otherwise it pops back in as soon as you start, only now with sustain  and response issues associated with setting the threshold too high.

I've seen this issue noted on other boards, and the problem seems to be rooted in the signal processor. Does Marshall have a fix in the works?

 

asked 21 May 2017 at 05:06 PM

Peter McAteer (7)
0

votes

2

answers

952

views

Freinds,

In the past, occasionally, my Code50 would cause upper register tones to sound out of tune, quavering, in fact. If I reinstalled the firmware, the amp functioned properly. Now, no matter what setings or what guitar I use, the problem persists. I have reset the presets and reinstalled the firmware several times.

The amp has not been abused or subjected to inappropriate use. In home studio only.

What can you tell me?

Jim

asked 18 May 2017 at 05:03 PM

Jim Cutrone (4)
1

vote

6

answers

1.6k

views

Hi,

I've Sony Xperia Z3 Compact with Marshallow.

Gateway version is 1.4.1. 

Marshall Code 25 with newest firmware.

Playback doesn't work, it crashes when I want to select song to play.

Could you help please?

 

Mike

asked 10 May 2017 at 08:44 AM

Michał Krzempek (3)
0

votes

0

answers

601

views

bonjour

quel est le dernier firmware pour un code 50 et est ce necessaire si tout fonctionne correctement

merci

asked 08 May 2017 at 05:28 PM

eric lelard
1

vote

1

answer

768

views

Hi.

Is the contents or changes documented anywhere for each CODE firmware release?

asked 27 Apr 2017 at 09:57 AM

Toby Gilbertson (1)
1

vote

1

answer

1.5k

views

Promises, promises ... "we'll fix it soon";  " bluetooth issues will be addressed in future firmware updates";  " USB recording issues will be looked into"; AND, a 2-way footswitch will be available for Code 25/50 users when Code 100 is released.  Am I alone in my disappointment for Marshall's seemingly apathetic (non) responses to purchasers of their "not ready for prime time" digital products?!?!?!   I really wanted a Marshall Amp after 45 years as a Fender user.  My mistake.  I should have known better.  Useless, unsupported, glitched, buggy, unreliable, etc., etc., etc.    What say you Marshall in an attempt to save any reputation you thought you had?!?!?!?

asked 05 Apr 2017 at 06:08 AM

S Fisher (6)
0

votes

4

answers

1.2k

views

I've had my Code amp for a couple of weeks and managed to connect it to my iPhone which is running the latest ios 10.2.1.  I also got it to connect to a brand new Samsung Galaxy Tab A running Android 6.0.1.  The connection didn't always work and sometimes dropped out.  I've updated the Amp to the latest firmware to hopefully cure the connection issues and now my phone and tablet just can't detect the amp at all.  I've tried turning on and off, resetting everything, forgetting the device etc. etc. but it's like the amp just doesn't have Bluetooth.  As no device can see the amp then Gateway just isn't possible to use as it also can't detect a phone or tablet. My devices can see each other but it's like the Amp just doesn't have Bluetooth.  I've also tried searching for it with an Ipad but this also couldn't see the Amp ?  It looks like the Bluetooth has died on the Amp but thought I'd ask if anyone has any ideas of anything to try or otherwise I'll have to take it back to the dealer and either try another one or replace it with a Fender Mustang.  It's a good amp but seems to have to many glitches at the moment looking at the forums.  I'll give it one more go though if anyone has any suggestions to try.  Any ideas anyone ? Many thanks for reading.

 

Thanks for the responses.  I think it is a hardware issue though with the bluetooth just not working on the Amp.  It doesn't seem to matter what device I use the amplifier just isn't visible to anything ?

edited 27 Mar 2017 at 11:36 AM

David Keeley

asked 24 Mar 2017 at 10:40 PM

David Keeley
0

votes

4

answers

1.3k

views

This really stinks...

 

I have a brand new Code 25 and it stops playing through the speaker after a few seconds.  The output is always there when I plug in a headset, but the speaker plays for a few seconds then goes quiet.  I redownloaded and installed the firmware.  I tried different settings and different presets.  Nothing works.  Any other advice before i talke it back to the Guitar Center?

asked 24 Mar 2017 at 01:30 AM

George Martin
0

votes

1

answer

1.6k

views

I bought a Code 25 for myself and my son. An older version of the app worked well but this latest udate is a complete joke ! I updated the firmware as well as the app a week ago and what a disaster!

I have spent hours and wasted energy trying to get the Gateway app and the CODE 25 to pair. I have followed every single piece of advice and  NOTHING works

For a company that makes quality products this has turned into a fricken disaster! There are so many complaints about the CODE 25 and 50 not pairing and it seesm that Marshall are doing diddly squat about sorting it out?? I am VERY pissed by the wasted time on this that I feel like throwing my CODE amp out the door into oncoming traffic!

Come on TEAM MARSHELL sort this problem out NOW... you are losing current customers and will lose future ones! 

PLEASE get back to us ASAP... it's becoming embarrasing for you!

edited 25 Feb 2017 at 12:58 PM

Stephen Henwood

asked 25 Feb 2017 at 12:55 PM

Stephen Henwood
1

vote

2

answers

4.8k

views

A number of months ago Marshall responded on this Forum that a simple up/down footswitch would be available Early 2017 for use with the Code 50 Amp, which I own.    I noted that a recent firmware update included files for this pedal and also note that a "PEDL-91010" 2 way Footswitch is "included" with the 100 watt versions of the Code Series Amps.  What about us Legacy Users??   When/Where can I purchase a 2-way pedal, and what is the price?    Thank you!!

asked 20 Feb 2017 at 03:32 AM

S Fisher (6)
5

votes

8

answers

2.3k

views

Is there any chance to rectify the way the master volume pot on the CODE 50 behaves via a firmware update? Or is it a malfuncion on my device?

From 0 to 1 there's, well, nothing. No sound. Above that, there's about two millimeters of neighbour friendly bedroom level followed by an abrupt kick in the guts.

Thanks in advance.

 

asked 08 Feb 2017 at 04:56 PM

Sebastian Opara (5)
0

votes

0

answers

1.1k

views

I just bought this amp yesterday after flirting with a Blackstar HT20 and realising I wanted a Marshall again. Well, starting to wish I hadn't bothered.

Like so many others, I can get my phone (Samsung Galaxy S5) to connect to the bluetooth and actually play music through the amp. BUt Gateway will not find the amp within the menu. I've tried all the uninstalling Gateway, reinstalling, updating the amp's firmware - even tried using my daughter's Samsung S4-mini which again, connected to the audio but will NOT FIND THE AMP!

I have a Samsung Galaxy Tab 4 which is a good wee tablet but apparently isn't compatible with Gateway.

Seriously. So I have 3 different devices and not one of them can connect to my new amp.  Clearly this is a fault with the amp itself since the same thing happens with two different phones.

Please don't tell me to go through that long list of uninstalling, reinstalling, removing the bluetooth device and reconnecting etc etc. I've been doing all that since I got the damn amp yesterday afternoon. 24 hours later and none of it has worked.

Is it at all possible this is going to be addressed SOON in either a Firmware or Gateway update? Clearly, if the amp is faulty I will need to return it soon to get my money back but, honestly, I'm loving the sounds I'm geting with the presets, I just want to edit them rather than all the hassle of returning the amp to the shop!

I saw a review on the Google Play Store for the Gateway app from a guy in June 2016 - that's 7 months ago - and he was having the exact same issue. So if it's not been addressed in all that time and Marshall are still sending out these faulty amps, what hope for a fix? Please tell me there is one!

asked 03 Feb 2017 at 04:41 PM

steven Mckay
0

votes

1

answer

964

views

Hello !

Like many of lucky owners of Marshall Code 50, I also have problem to pair Gateway app with Code. My phone (Ulefone Power with Android Mashmallow 6) recognize amp thru bluetooth and even play MP3 music, but can't work with Gateway. I wonder why ? I tried to rebooth code and phone several times, also install and uninstall app few times, but nothing helps. I upgraded firmware on my Code 50, still nothing. Can i expect fixed new version of gateway soon, and will it be tested on more smartphone brands ? 

greetings from Zagreb/Croatia

Tvrtko Grgic

tgrgic@hotmail.com

asked 01 Feb 2017 at 07:14 PM

Tvrtko Grgic
0

votes

2

answers

2.9k

views

So I just got my CODE50 two days ago and yesterday was the first day I had to play around on it, and that being at a live rehearsal of all places.  I didn't get to do much tweaking, but I noticed a problem with the EQ. If you have all buttons deactivated then the Bass Mid and Treble knobs do absolutely nothing, NOTHING...  I tried using the Natural preamp thinking that maybe the EQ knobs are strictly digital and an amp or preamp needed to be activated to enable the EQ to function.  When the Natural preamp was selected, however, the overall volume (master knob all the way up and the volume knob at 12 o'clock) was so low hardly anything could be heard.  Am I missing a menu option to set the volume or something?

 

Also, I've saw a lot of people having trouble getting the Marshall Gateway app to connect to their CODE amps, myself being one of these people unfortunately, but I haven't saw anyone come up with a definitive solution other than 1. Updating the Firmware 2. Turn the amp and phone off then restart both of them and try again. 3. Delete the amps Bluetooth profile from your phone and repeat step 2. 4. Call Marshall support.  I can get my Samsung Note 5 itself to connect to the amp (getting a weird message on my phone that says verify such and such number is the correct PIN for the Marshall amp but not having any further prompts on my phone or on the amp after tapping OK, but still connecting regardsless), but when I bring up the Marshall Gateway app and go into the menu to connect to the amp I can hit the scan button all day and it will NEVER find my CODE50.  What the huh?!!!  With all the other people I've saw on this forum having the same problem with the Bluetooth connectivity, you would think there would be a end-all-fix-all solution to such a massive problem. Has anyone heard anything or should I send this amp back for a refund while I still can?

asked 26 Jan 2017 at 02:42 PM

Joe Phinney
0

votes

0

answers

1k

views

I was using the usb connection to record on Audacity.  The guitar I was using was a Fender Strat with noiseless pups.  I found that the signal stregth was really low and the only way I could get a decent recorded signal was to turn up the master volume to an unbearable level and was close to getting a stern talking to from my better half.  I then tried the same process but used some headphones and this sorted the level issue so it recorded a strong signal.  There was still a bit of crackle on the recording but much improved from the last firmware release.  

I then recorded some acoustic guitar without headphones.  This was a martin DRs1 with a stock fishman pup.  Signal strength was really good and the quality was great.  No hum or hiss or crackle.

Great to hear others experiences.

asked 21 Dec 2016 at 04:56 PM

Nigel Grimshire (2)
0

votes

7

answers

1.8k

views

Hi I have purchased a new CODE 50.  I have the latest firmware update but I'm finding the bluetooth is not consistent.  I have it running on the gateway app and then if I move the phone more the 3 feet from the amp the connection is lost.  The same happens if I play spotify through it the range is about the same.  Can this be imporved or do I have a duff model.  My phone is an iphone 5.

asked 21 Dec 2016 at 12:21 PM

Nigel Grimshire (2)
2

votes

3

answers

2.7k

views

As pointed out in these blogs the Code series locks up during editing and doesn't have an app for Mac users. These issues go back to al least June of this year. When is Marshall going address these issuse other than saying "a solution is coming soon?" I recently purchased a Code 50 but I am not going to hold on to it if Marshall is not going to support it. 

asked 20 Dec 2016 at 01:10 PM

Russ Lane (4)
0

votes

1

answer

1.7k

views

I can download and run the firmware updater on my Win 10 laptop - it then asks me to connect my CODE 25 amp. I connect the amp using a USB cable - then I see the message "An error occurred: An error occurred getting the device information from your CODE. Please try switching your amp off, and then switching it back on again."

I switch it off and on - no good. Same problem. I connect the CODE amp before running the firmware utility - same result. So I don't even know what firmware is currently in there. Is this solvable? BTW - the USB cable works, as my Marshall CODE Live Editor has connected to the amp using it.

Thx

asked 08 Dec 2016 at 01:35 PM

Gavin Wright
0

votes

1

answer

1.3k

views

Hello Marshall,

How can I see the Firmware version on the Code 25? Also can you display somewhere on the Download page exactly what the current version is?

Can you confirm the latest Firmware is v1.0.0.13
Regards

Paul

asked 28 Nov 2016 at 03:53 AM

paul mclean
Showing results 181 to 200 of 236
Loading - please wait...