Questions
Showing results 181 to 200 of 3171
2

votes

1

answer

1.9k

views

How do I restore my Code amp footswitch to its original settings so I can just scroll through my amps presets?

asked 15 Mar 2017 at 05:33 PM

Mike Ward (2)
0

votes

2

answers

1.9k

views

My DSL40C amp is less than a year old and the speaker cuts out at moderate volume levels. The amp was purchased in the Los Angeles area at Guitar Center Inc., an authorized dealer, but they are not a Marshall authorized repair center. How do I go about arranging for a warranty repair on my Mashall DSL40C in the Los Angeles area?

Jacob

asked 11 Oct 2016 at 04:22 PM

Jacob Brodnansky
0

votes

1

answer

1.9k

views

Hi,

I am happy owner of CODE 25 for almost half of the year. 

I love to play with it but I have frustrating problem with connecting Gateway app to it.  Bluetooth connection works fine immediately after switching on the amp my iphone is connected, no problem, but then Gateway application connection to CODE drops after while.  Then I need to go through connecting  all over again, this I switch of Bluetooth on my phone and after swithing it on again and relaunching Gateway I'm connected to CODE. Unfortunately after few minutes the connection breaks again. And at all time my Iphone is connected properly via Bluetooth to the amp! So I'm reconnecting again and again and again...Quite annoying.

Any kind of advice for remediation of such issue is mych appreciated.

Regards,

Krzysztof

 

 

 

asked 19 Jul 2017 at 10:50 AM

Krzysztof Petyniak (1)
0

votes

0

answers

1.9k

views

Hi,

I am a great fan of Stanmore. Just Love the sound ( balanced for all kinds of music and the best when compared to speakers of this kind) but I have seen lots of negative reviews of Stanmore not working after a year or so and week bluetooth on Amazon and Apple users.

I want to buy this system but troubled with bad reviews. Have you identified the issue and how do Marshall resolve it on speakers dying down after the warranty expires.

I am in Bangalore, India and would want the system to work at least 4 years to be a value for money.

Regards,

Deepak Raj

9916248880

 

asked 02 Apr 2017 at 07:53 AM

Deepak Raj
0

votes

1

answer

1.9k

views

Is the speaker in the Code 25 a full range speaker and if not, will there be clipping issues streaming music into the amp while playing my guitar?

 

Thanks

asked 05 Jun 2016 at 04:09 PM

Mark Stevens
0

votes

1

answer

1.9k

views

Hello - I have the Marshall DSL1CR and and would like to use the emulated out with headphones.  However, when I plug in my headphones, sound still comes out of of the speaker.  Am I supposed to disconnect the speaker jack (I wanted to confirm this before trying as I didn't want to damage the amplifier).  Any help with instructions on how to use this amp with headphones for silent practice would be very helpful.  Thanks!

asked 03 Mar 2019 at 11:15 PM

Aaron Eadler
0

votes

2

answers

1.9k

views

Hello,

Yesterday I received my Code 50 amp. I played some hours with it and there is 1 thing that i noticed. I play most of the time at home through a headphone because neighbours, and the presets aswell as some own created sets sound really muffed if I add any Cab. I tried diffent Cabs but for me it sounds way clearer without a cab model.  I was wondering how this is possible? Did i miss something? When I remove the cab from a preset add lower the presence by 2 it sounds so much better

And when playing through the speaker while gigging with friends, will this difference still be there or is a cab model "necessary" when playing through the speaker?

Greetings, Tom

asked 01 May 2018 at 08:54 PM

Tom Verhaegh
0

votes

1

answer

1.9k

views

Hi, I bought a Marshall Kilburn 2 speaker from a local retailer in Vietnam. Can I check if it original or not? If yes, how can I do the check up with the serial number? Thank you for your support.

asked 18 Jun 2020 at 08:35 AM

Tin Nguyen
0

votes

1

answer

1.9k

views

Hi, I’m having trouble getting sound from my Marshall Code 50 amp to record on Audacity.

I am running a new, working USB B cable from my Marshall Code 50 to a Dell Latitude 7280 running Windows 10. The computer is able to detect the amp USB input, and I am using the ‘CODE 50 digtal interface’ as my default recording device on both my soundcard and Audacity, however there is no sound output coming from the amp shown on Audacity , when I try to record (sound is produced from the amp’s speakers, however Audacity is not showing or recording any sound output). I am sure that the connection is working and the amp/ computer is not faulty, as I am able to download tone presets from the MyMarshall preset page. I have tried restarting both my laptop and amp multiple times, using different cables, using different USB ports, AND have the newest 1.41 CODE software, newest Audacity software, and newest version of my Intel HD sound drivers, but to no effect. I am on the verge of going insane from this as I have being trying for over 10 hours, and have had no results. This has worked for me previously, as I last recorded to Audacity with all the same settings about a month ago, however it’s simply not working anymore. I need to get it fixed ASAP, as I am due to record tomorrow, so any help would be greatly appreciated.

edited 06 Dec 2017 at 10:54 AM

J S-C

asked 06 Dec 2017 at 10:47 AM

J S-C
0

votes

1

answer

1.9k

views

Could someone please tell me the exact manufacture date and manufacture location of my Marshall Amplifier?
The serial number of my White 20th Anniversary Series, JCM 800 / 4104 50-watt combo is:
AS 00980

 Thanks for any and all assistance.

edited 05 Nov 2019 at 07:25 AM

Eric Prosser

asked 05 Nov 2019 at 07:14 AM

Eric Prosser
0

votes

1

answer

1.8k

views

I want to know how to install a firmware update in a code 50 amp? Please list the setting i need to put my amp in for this update?

asked 12 Oct 2016 at 04:34 PM

John Bednarek (5)
0

votes

4

answers

1.8k

views

Hello,

I have a problem with connecting a TC Electronics G-System to my JVM 410HJS. The way described in the manual does not work. Preset switching is not possible. The Midi channels have been matched to Ch 1 according to the manual but programming is not working. The JVM doesn't receive messages (no fast blinking). Does the G-System not send useable midi data at all?

Thank you in advance!

Guido

asked 18 Feb 2018 at 08:12 PM

Guido Focke
6

votes

8

answers

1.8k

views

I am running Windows 10 on a compatible laptop and get an error message when I try to run the Marshall update utility software. It occurs after a "verifying application requirements" window pops up. The error starts with "An unexpected error just occurred. Cannot create instance of main window"?

Any advice?

Steve

 

asked 29 Jun 2016 at 07:44 AM

Steve Sweeney (6)
0

votes

1

answer

1.8k

views

Hey!

I'm currently looking at getting either the Marshall DSL1H or DSL20H amp head. I know that they both have emulated out's that can be used with headphones, but what I'd like clarified for me is how this would work exactly. I'm not going to be buying a cab for it right away, but would like to be able to still use all the knobs on the amp to sculpt te tones I want and to also control volume levels. Is this something that I can achieve without a cab connected to it? If I need a cab connected to it can I just connect it to a load box? 

Thanks.

asked 26 Apr 2019 at 02:25 PM

Myke Helstein
0

votes

0

answers

1.8k

views

Hello, just purchased this amp, play almost everyday and love it. When I first got it (playing for hours) I noticed there was a crackling/scratchy... almost like a loose connection sound from the amp, I played around with the cord and it didnt happen again until tonight, about 2 months later. This time it didnt just go away so here are my observations:

I was on full power, maybe 2 on volum, on the clean channle with gain. It seemed fine on e, B, G but on D is where it happened, didnt matter what fret and it seemed to do it on the A and E as well but not as much, I switched channels it did the same, I went into standby and switched cables, same thing, I plugged the guitar in another amp and the issue did not happen, I plugged the guitar back in to the marshal, the crackle was still there. I turned the amp off, put it in half power, turned it back on and no crackle. I turned the amp off, did a few things around the house. came back, put the amp back to 40W, turn it on and it is fine.

Thinking it happens if it gets warm? I have never had a tube amp... so im not sure what signs to look for with regards to a tube going bad... I'm not sure if originally leaving it at 40W and restarting it if it would have been fine. I will try and recreate and see what happens. Any thoughts?

 

UPDATING:

The foot switch made no difference. I'll move it to another room tonight. I have included a recording if anyone wants to hear it. In the recording you here the noise, I hit the B string 3rd fret... and it goes away, i then hit the D string 12 fret and you hear it come back.

 

https://drive.google.com/file/d/0B0GN6N50JSBpbTdwZUFWYVVTOU1TMFdfODdFRmdSQkxEcjNB/view?usp=sharing

 

edited 15 Apr 2017 at 01:13 AM

Mike Movchan

asked 13 Apr 2017 at 04:26 AM

Mike Movchan
0

votes

1

answer

1.8k

views

Hi all

I’ve recently purchased a code 50 and I’m fairly happy with it but not 100%. 

I do have a issue with the delicate volume control, which has been raised by a few people on here - but I can live with that.

My main problem is some notes sound real muffled when I kick in any thing over a clean present. I seem to be loosing clarity on a distorted chord especially the low end and even more so around the 12th fret. This is made even worse when using the bridge pickup. 

So a power chord on the 12 sounds ok when picked but as a chord, by the strike of the D string there’s hardly anything there.

I’ve tried the speaker and headphones but all feel the same. I playing a Gibson SG straight in with no other effects. 

Does any one have any suggestions? 

I’ll try and put up some recording, as I don’t have any other guitars or amps to compare against. 

 

asked 10 Dec 2017 at 08:49 PM

shane robinson
0

votes

2

answers

1.8k

views

Hi all!

I want to change the MIDI-Channel from Channel #1 to Channel #16 on my JVM 215c.

Like in the manual described, I switched off the JVM, pressed and hold the MIDI-programm-switch and switched on the JVM. But when I release the MIDI-programm-switch, the LED did not start to flash and the amplifier did not detect any MIDI-message. From now on the amplifier detected no MIDI-message. Also not the MIDI-program-change-commands on Channel #1!

I had to do a factory reset and (of course) all MIDI-Presets were erased and the amplifier works again on MIDI-channel #1!

Do you know, which mistake I made?
Is there any other reset to do?
Is there any chance to solve this problem?

Thank you very much for your help!

Best wishes
Roland

asked 06 Jan 2017 at 03:27 PM

Roland Kost
0

votes

2

answers

1.8k

views

I've been recording on garageband and other softwares for a long time already!

However, I've bought this (crappy) amp to record via USB on these DVAs I'm used to work with. SO, aparently, after questioning people who uses the same amp, and here on the forum, NOBODY could explain the real reason why this "amp" won't work for recording via usb!

The TWO computers I use (macbook and PC - windows7) reconize the amp, however NO SOUND AT ALL are recorded! 

I am familiar with LINE 6 products and I use them a lot. No problem at all with this gear! But MARSHALL, the most famous brand of amps on the world, releases an amp promising to do something they aparently are not able to!

Lame amp! recently bought and, hopefully, recently SOLD! Waste of my time and money! 

 

asked 26 Jan 2017 at 01:57 PM

daniel reiz
0

votes

2

answers

1.8k

views

Hi, 

I'm not able to make Marshall Gateway app connect to CODE 25. "Playback" functionality works fine (I'm able to play mp3 stored on my phone), but "FX", "AMP" nad" Preset" options are not working . When I go to "Menu" section I receive info that no amp was found even though I connected CODE25 via bluetooth to my Samsung telephone.

I've uploaded new firmware yesterday and problem still remains.

Thank you in advance for your advice.

 

Piotr

edited 20 Jul 2017 at 05:46 AM

Piotr Sikorski

asked 20 Jul 2017 at 05:35 AM

Piotr Sikorski
5

votes

2

answers

1.8k

views

Hi,
I find my Code 25 amp too loud at practice levels (at least for my apartment) so I have to set the Master Volume between 0.1-0.9 and in that  range the Master Volume varies greatly which makes almost impossible to adjust it at the same value twice.

It will be nice if the Master knob could also be set via software so it can be saved/stored and also displayed in the amp's front panel screen, since it is very common to move the amp from one room to another and accidentally change the Master setting without knowing at what level it was previously set.
Coud be possible to add this option in a future firmware/app update?

Thanks in advance!

asked 04 Jan 2017 at 02:33 PM

Dake Warren (5)
Showing results 181 to 200 of 3171
Loading - please wait...