Questions
Showing results 181 to 200 of 3523
0

votes

3

answers

2.5k

views

 

Hi there,

here is a cabinet our lead player appeared with today at our practice room. He bought this in the 70's and has only replaced the cloth on it due to unwanted cat attention! Any idea how I might get the wattage and impedence from the serial number as he intends to run his Victory VX Kraken through it when it arrives! Personally I think it would be like taking an E-Type Jaguar for a spin in a ploughed field!!

Many thanks.

 

edited 23 May 2018 at 09:27 PM

duncan annible

asked 23 May 2018 at 09:20 PM

duncan annible
0

votes

2

answers

2.5k

views

I can play music through Bluetooth on my Code when using iTunes on my phone, but get nothing when using the playback tab in the Gateway app. Where am I going wrong, folks? 

asked 06 Aug 2018 at 08:18 PM

Colin Currie
0

votes

1

answer

2.5k

views

Has anyone else been having problems finding the amp on bluetooth? Some days my iphone 6 can find it other days it can't. I feel like marshall abandoned the code amps. Does anyone know if they will be releasing a firmware update soon?

asked 11 Sep 2017 at 12:29 PM

Aidan Collins
0

votes

1

answer

2.5k

views

Jesus, every pedal I hook up to this brick hums so badly. I've changed cables, batteries, outlets, ect. to no avail. I can hook straight in and it sounds great, the moment I try to add my looper or wah pedal it hums so badly. What am I missing here?!?! TIA

asked 18 Jul 2020 at 01:37 AM

Dustin McQueen
1

vote

4

answers

2.5k

views

Hi, I recently bought a code 50,, but about 6 times now, while holding the save button to quick save a preset, after  saving there is no sound from the amp, and I cannot change presets, or any other parameter. Turning the amp off ,then back on, and it starts working again. This is using the controls on the amp, not the gateway app. I checked the firmware about a week ago, and the program says I have the latest firmware.

 

Richard

asked 23 Aug 2016 at 03:20 AM

Richard Mcsweeney (1)
2

votes

0

answers

2.5k

views

I am wondering if anyone has a preset that will work for using an external effects pedal into my Code 50? I only want to run the external effects (distortion, reverb, delay) and nothing fromthe amp itself. What I am seeing is that even with all effects (amps, modeling, etc.) turned off on the Code my pedal into it sounds like garbage. Very muffled, bassy, and muddy. I have the EQ on the amp set so that the bass is all the way down and mid/tebble are all the way up and it still sounds terrible. I don't want to have to edit and mess with every patch on my old Zoom GFX8. The pedal doesn't sound like this into my old 40 Watt Fender bassman.

Any advice on setting up the Code to sound good with external effects would be greatly appreciated.

asked 12 Apr 2018 at 01:30 PM

Aaron Herbert (2)
0

votes

4

answers

2.5k

views

Greetings, 

 

I recieved my Code 100H this week.

Firmware:

(FYI) I attempted the update with a MacBook Pro with USB-C, High Sierra 10.13.1, Chrome Browser. I was able to connect to the Code but the unit would not update. It was stalled on the progress bar on the unit at 0% and on the browser. 

(FYI) I attempted the update on a Windows machine and was successful using the update utility and with Chrome Browser. The Code unit shows updating to 1.4.1 but the boot screen shows 1.11?

 

Bluetooth:

The Code 100H will not connect to any Bluetooth device I have. Windows, Mac, iPhone, or iPad. It does not even show up as a device and never has even out of the box. I am convienced it does not work. Is there a master reset button combo for the unit? I am out of ideas concerning the Bluetooth. It seems like I am not the only one having issues with the Bluetooth. If this can't work consistently I am considering returning the unit. Even the simplest device can connect with Bluetooth and hold a connection. My Code 100H won't even show up as a device to connect to. Please advise. 

 

edited 12 Nov 2017 at 03:08 AM

Sean Whitaker

asked 11 Nov 2017 at 01:15 PM

Sean Whitaker
3

votes

3

answers

2.5k

views

HI just got  a new (3 days old) JVM 205C and played it a couple of times then when I went to turn it on again it will not make a sound!

It starts and all the tubes light up but when you turn off the standby nothing happens and no sound at all comes out, not a click as if the standby swith is doing nothing.

I did read the manual about the FX loop button muting the amp without effects plugged in but I have tried everything I can think of so far, guitars, leads other power sockets but no go!

Anybody have any ideas???

Thanks

Mark

asked 27 Jun 2016 at 12:07 PM

Mark Pianca (3)
1

vote

1

answer

2.4k

views

Like the title says - I'm wondering if its possible / safe to run the Origin 50 head with the DI connected to a recording device and not connected to a traditional speaker load.

 

Thanks

asked 14 Dec 2018 at 08:56 AM

Tom LeBlanc (1)
0

votes

2

answers

2.4k

views

I bought a CODE 25 amp and I can’t connect with any computer, I have tried with 2 different cabes and some differente OS: Windows 7, 10 and macSierra. I was thinking to update the firmware but, I can do that because the amp is unable to be recoginized by a computer!

It`s really frustrating!

asked 17 May 2017 at 10:16 PM

Rodrigo Prestes Machado
0

votes

1

answer

2.4k

views

Hello!

Have a 6100LM three channel head. The footswitch that comes with the amp is huge - it takes up a large amount of space of my pedal board and I only really use it 3-4 times during a set (swapping from crunch to clean and back, never really use the lead channel). Does anyone know of a smaller replacement footswitch that could do the job? I only really need "channel up/down". I know the head has midi switching but this kind of thing is not my strong point......

Appreciate any help I can get!
Best

Andy

asked 05 Jul 2016 at 08:57 PM

Andy Randles
2

votes

1

answer

2.4k

views

How do I restore my Code amp footswitch to its original settings so I can just scroll through my amps presets?

asked 15 Mar 2017 at 05:33 PM

Mike Ward (2)
0

votes

2

answers

2.4k

views

where is the seriel number on my dsl40c located?

asked 04 Jan 2017 at 04:15 PM

Rick Hickman
0

votes

2

answers

2.4k

views

Hi. First just to say that a am generally very happy with the CODE50 & it is definitely filling a gap to provide great practice tones with aux input from LickLibrary & my son's vdrum set to jam along! I have a coupe of items I wanted to put out there to the forum:

So the fizz - has anyone else noticed a very high end (treble) fizz or harsh crackle to the tone on most 'unsaturated' presets? It almost sounds like a digital clipping at the high end of the spectrum to my ear. It is definitely worse when using my 2015 Gibson Les Paul Less+ (which has the brass zero fret nut) like the amp is reacting to some of the pronounced higher frequencies on this guitar but it is also noticable with other guitars using a standard nut material.

The cabinet resonance I guess is due to the relatively light weight MDF that the cab is constructed of which appears to vibrate a little too readily has the master gets to about 1.5 / 10. I have dabbled a little with the resonance / presence settings under the speaker cab which has helped control it a little but I would be interested in any other ideas for reducing that boooom that can wash out the tone. I do have a 4 ohm Celestion G12T-75 from a long broken Marshall SS 50w combo which I am thinking of trying out - it is a physically heavier speaker than the CODE one pre-installed but I don't think structurely this will be a problem for the cabinet. I would appreciate any other ideas - anyone added noise suppression foam to the inside of the cab (as used in noisy PC towers) or anything else?

Cheers all.

asked 16 Feb 2017 at 05:02 PM

Toby Gilbertson (1)
0

votes

1

answer

2.4k

views

Hi.

I have a set of Minor II Bluetooth headphones and they’ve worked great up until I switched from an Android phone to an iPhone. I like to have them connected to my phone and also my laptop at the same time whilst working. The problem is since I’ve been using the iPhone, I keep hearing the short noise as if the headphones have just connected to a device over and over again. Every minute or so, the sound dips and I hear that noise. It’s extremely annoying and I end up having to disconnect from the phone to stop it. Does anyone know how this could be fixed?

Thanks

asked 01 Jul 2020 at 05:10 AM

Ross Taylor
1

vote

1

answer

2.4k

views

Does anyone know how I can get a user's manual for an old AS50R?  I'm not having luck going to the commercial manual website services and I can't find anything on Marshall's own website.  Thanks.

asked 31 Jul 2018 at 11:42 PM

Stephen Frantz (1)
1

vote

4

answers

2.4k

views

Dear all.

In my code 50 fw 1.41, when I play, I  hear noises eg preset 02,03.04,06,07 ... 93. Is it similar to you or do you have a clear sound (no noise)? My guitar Gibson les paul tribiute 2017 and I use cable Fender FG10.

The best Regards

Jaca

I can send a sample to interested persons

edited 27 Jan 2018 at 08:34 PM

Jaca Wa (1)

asked 27 Jan 2018 at 08:09 PM

Jaca Wa (1)
0

votes

1

answer

2.4k

views

Hi there,

I am considering buying a 2525H head and I was wondering if bias adjustement would be required on such low wattage EL34 power section.

I know the 'full scale' silver jubilee have a pot for bias adjustment but it seems not to be the case for the mini version.

Please confirm.

asked 01 Aug 2016 at 08:50 AM

Philippe D'Hainaut
0

votes

1

answer

2.4k

views

Could someone please tell me the exact manufacture date and manufacture location of my Marshall Amplifier?
The serial number of my White 20th Anniversary Series, JCM 800 / 4104 50-watt combo is:
AS 00980

 Thanks for any and all assistance.

edited 05 Nov 2019 at 07:25 AM

Eric Prosser

asked 05 Nov 2019 at 07:14 AM

Eric Prosser
0

votes

5

answers

2.4k

views

Hi

I have recently acquired a code 100H and cab and am learning how to use it to get the best from it. I have found i can never seem to get my solo playing to cut through and it needs a boost. I planned on using the FX loop with my boost pedal but i get no effect whatsoever. My leads are all good and the pedal works - i just cant seem to get any response from the FX loop. Can you please help?

asked 13 Mar 2019 at 10:29 AM

matthew richards
Showing results 181 to 200 of 3523
Loading - please wait...