Questions
Showing results 221 to 240 of 3429
0

votes

2

answers

2k

views

Hi,  I have spent hours  trying to develop a clean sound and I am beginning to think it's not possible with this amp.  It is way too bright, or high toned...  It's like the guitar's B string is way louder than the other strings..  I have tried 2 stratocasters, and my alvarez acoustic and they all sound horrible.  These guitars sound fine on other amps.  I have even turned off all of the effects and I can still hear that high ringing noise, so it looks like the problem is not something I can adjust away...   Has anyone else experienced this?  Hopefully I am missing something simple, because I love the idea of the amp and interface.

edited 31 Dec 2017 at 06:27 PM

Bud Evans

asked 31 Dec 2017 at 04:12 AM

Bud Evans
0

votes

1

answer

2k

views

Hi all,

On Christmas of 2016 I was bestowed upon the mightiest of gifts. And I have enjoyed every second from that first pairing to yesterday's low battery hum.

I've arrived home from work and went to charge the headphones. To my surprise in the morning when I went to unplug them they weren't showin' off the silver/white light indicating they've charged. I tried to turn them on and they wouldn't. I then went on to again plug them in and the red light indicator showed up that they're charging. I left for work and when I got back the light was off again.

I unplugged them, tried them on and still nada.

Since then I've been trying different USB cables which work just fine on other devices and I got nothing. When I put in the 3,5 jack it plays beautifully, but I kinda need the bluetooth part for work, so I was wondering if anyone ever got that problem.

I've googled and googled and the only conclucion I've come to is that I need to have them repaired from the shop that my wife bought them from for me.

Unfortunately that would mean at least a month without them and I'm trying to discover any other possibilities before turning to that one.

 

Cheers in advance if anyone reads this.

You're my only hope, guys and gals, I guess.

verbst

asked 18 Apr 2018 at 07:49 PM

Štěpán Verbík
0

votes

1

answer

2k

views

Hello, I just purchased the CODE 50 amp, and downloaded the Gateway app. I've only had about an hour and a half to play around with it so far. But I was unable to get the tuner in the app to pick up any sound. I have been out of the "scene" for quite some time and may be using it incorectly. Yet I can't find any help or manual for the tuner. Any help would be greatly appreciated.

asked 02 Mar 2017 at 04:32 PM

Brian Bonsall
0

votes

0

answers

2k

views

Hello, just purchased this amp, play almost everyday and love it. When I first got it (playing for hours) I noticed there was a crackling/scratchy... almost like a loose connection sound from the amp, I played around with the cord and it didnt happen again until tonight, about 2 months later. This time it didnt just go away so here are my observations:

I was on full power, maybe 2 on volum, on the clean channle with gain. It seemed fine on e, B, G but on D is where it happened, didnt matter what fret and it seemed to do it on the A and E as well but not as much, I switched channels it did the same, I went into standby and switched cables, same thing, I plugged the guitar in another amp and the issue did not happen, I plugged the guitar back in to the marshal, the crackle was still there. I turned the amp off, put it in half power, turned it back on and no crackle. I turned the amp off, did a few things around the house. came back, put the amp back to 40W, turn it on and it is fine.

Thinking it happens if it gets warm? I have never had a tube amp... so im not sure what signs to look for with regards to a tube going bad... I'm not sure if originally leaving it at 40W and restarting it if it would have been fine. I will try and recreate and see what happens. Any thoughts?

 

UPDATING:

The foot switch made no difference. I'll move it to another room tonight. I have included a recording if anyone wants to hear it. In the recording you here the noise, I hit the B string 3rd fret... and it goes away, i then hit the D string 12 fret and you hear it come back.

 

https://drive.google.com/file/d/0B0GN6N50JSBpbTdwZUFWYVVTOU1TMFdfODdFRmdSQkxEcjNB/view?usp=sharing

 

edited 15 Apr 2017 at 01:13 AM

Mike Movchan

asked 13 Apr 2017 at 04:26 AM

Mike Movchan
0

votes

0

answers

2k

views

Hi,

I am a great fan of Stanmore. Just Love the sound ( balanced for all kinds of music and the best when compared to speakers of this kind) but I have seen lots of negative reviews of Stanmore not working after a year or so and week bluetooth on Amazon and Apple users.

I want to buy this system but troubled with bad reviews. Have you identified the issue and how do Marshall resolve it on speakers dying down after the warranty expires.

I am in Bangalore, India and would want the system to work at least 4 years to be a value for money.

Regards,

Deepak Raj

9916248880

 

asked 02 Apr 2017 at 07:53 AM

Deepak Raj
0

votes

1

answer

2k

views

Hi all

I’ve recently purchased a code 50 and I’m fairly happy with it but not 100%. 

I do have a issue with the delicate volume control, which has been raised by a few people on here - but I can live with that.

My main problem is some notes sound real muffled when I kick in any thing over a clean present. I seem to be loosing clarity on a distorted chord especially the low end and even more so around the 12th fret. This is made even worse when using the bridge pickup. 

So a power chord on the 12 sounds ok when picked but as a chord, by the strike of the D string there’s hardly anything there.

I’ve tried the speaker and headphones but all feel the same. I playing a Gibson SG straight in with no other effects. 

Does any one have any suggestions? 

I’ll try and put up some recording, as I don’t have any other guitars or amps to compare against. 

 

asked 10 Dec 2017 at 08:49 PM

shane robinson
0

votes

1

answer

2k

views

Hi, I’m having trouble getting sound from my Marshall Code 50 amp to record on Audacity.

I am running a new, working USB B cable from my Marshall Code 50 to a Dell Latitude 7280 running Windows 10. The computer is able to detect the amp USB input, and I am using the ‘CODE 50 digtal interface’ as my default recording device on both my soundcard and Audacity, however there is no sound output coming from the amp shown on Audacity , when I try to record (sound is produced from the amp’s speakers, however Audacity is not showing or recording any sound output). I am sure that the connection is working and the amp/ computer is not faulty, as I am able to download tone presets from the MyMarshall preset page. I have tried restarting both my laptop and amp multiple times, using different cables, using different USB ports, AND have the newest 1.41 CODE software, newest Audacity software, and newest version of my Intel HD sound drivers, but to no effect. I am on the verge of going insane from this as I have being trying for over 10 hours, and have had no results. This has worked for me previously, as I last recorded to Audacity with all the same settings about a month ago, however it’s simply not working anymore. I need to get it fixed ASAP, as I am due to record tomorrow, so any help would be greatly appreciated.

edited 06 Dec 2017 at 10:54 AM

J S-C

asked 06 Dec 2017 at 10:47 AM

J S-C
0

votes

1

answer

2k

views

Hi,

I am happy owner of CODE 25 for almost half of the year. 

I love to play with it but I have frustrating problem with connecting Gateway app to it.  Bluetooth connection works fine immediately after switching on the amp my iphone is connected, no problem, but then Gateway application connection to CODE drops after while.  Then I need to go through connecting  all over again, this I switch of Bluetooth on my phone and after swithing it on again and relaunching Gateway I'm connected to CODE. Unfortunately after few minutes the connection breaks again. And at all time my Iphone is connected properly via Bluetooth to the amp! So I'm reconnecting again and again and again...Quite annoying.

Any kind of advice for remediation of such issue is mych appreciated.

Regards,

Krzysztof

 

 

 

asked 19 Jul 2017 at 10:50 AM

Krzysztof Petyniak (1)
0

votes

2

answers

2k

views

Dear All,

I have recently received the Marshall Acton 2 speaker which has a very good sound and design!

However it works only on my IOS phone, under Windows 10, I can pair the device but get's a message of battery low and cannot choose it as speaker.

Any tip or help?

I reset the bluetooth already a few times

BR Martie

asked 21 May 2021 at 09:35 AM

Martie Janssen
5

votes

4

answers

2k

views

Hi,
I find my Code 25 amp too loud at practice levels (at least for my apartment) so I have to set the Master Volume between 0.1-0.9 and in that  range the Master Volume varies greatly which makes almost impossible to adjust it at the same value twice.

It will be nice if the Master knob could also be set via software so it can be saved/stored and also displayed in the amp's front panel screen, since it is very common to move the amp from one room to another and accidentally change the Master setting without knowing at what level it was previously set.
Coud be possible to add this option in a future firmware/app update?

Thanks in advance!

asked 04 Jan 2017 at 02:33 PM

Dake Warren (5)
0

votes

1

answer

2k

views

Hi,

I recently bought a Marshall DSL20HR head and a Marshall 1936 Lead 2x12 cab. 

The head has a cab emulator out, so I hooked it up to my audio interface and was playing through my pc monitors. I turned up the volume and gain on the ultra gain channel and a strange buzz/noise came from the head when I would strum a chord or pick a note.

I only noticed this because I had the level on my interface low as I was just testing the cab emulator out. I have alos tested this with the head not plugged into either my interface or the cab and still get a strange noise/buzz.

As this is my first valve head I'm not sure if this is just something that happens when you turn up the volume and gain - as the amp is being pushed harder, or if there is a fault with the head and I need to take it back to the shop I purchased it from.

I will link below some video of the problem. The first video sounds worse than it is as I put my phone directly on top of the head as I play. It's not the signal noise from the amp that I am worried about, it's the rattle when I strum chords or hit notes...

https://youtu.be/ftOsSKeM8H4

https://www.youtube.com/watch?v=CWTiPugPfZ4

Any help would be greatly appreciated, I'm probably just over reacting, but it would be good to get some reassurance.

Thanks! \m/

asked 09 Jul 2018 at 06:08 PM

Rory Judge
0

votes

2

answers

2k

views

Hi, 

I'm not able to make Marshall Gateway app connect to CODE 25. "Playback" functionality works fine (I'm able to play mp3 stored on my phone), but "FX", "AMP" nad" Preset" options are not working . When I go to "Menu" section I receive info that no amp was found even though I connected CODE25 via bluetooth to my Samsung telephone.

I've uploaded new firmware yesterday and problem still remains.

Thank you in advance for your advice.

 

Piotr

edited 20 Jul 2017 at 05:46 AM

Piotr Sikorski

asked 20 Jul 2017 at 05:35 AM

Piotr Sikorski
1

vote

1

answer

2k

views

Hello guys! I recently updated my marshall code 25 firmware to version 1.41. However, when I turn it on it says on the screen "v 1.11" why?

asked 31 Jan 2018 at 10:30 AM

Rodrigo Guantay (1)
0

votes

5

answers

2k

views

I bought a marshall code & the thng just stops working all the time. It does not loose all power, it just looses sound. I have to switch the power on & off for it to work again. Its getting worse & worse. I am about to smash this thing.

asked 23 Mar 2017 at 02:53 AM

Jason Munday
13

votes

2

answers

2k

views

I'm experiencing unwanted noise when connecting my Code25 via USB to my iMac.  I've tried several different USB cables and I'm using GarageBand, making sure to turn off all plugins and no other applications are running. I've seen mention of the same issue on other forums. I've created an audio file with a sample of the unwanted noise. https://soundcloud.com/victor-futura/marshall-code25-usb-noise

Is this a known issue, if so, can it be corrected in a future firmware update?

asked 12 Jun 2016 at 02:06 PM

Chris Conte (13)
0

votes

0

answers

2k

views

Hi, I have marshall code 25 and in the Pro Tools 10hd interface it does not appear.
Operating system Windows 10. Probe to connect to different USB ports and there is no solution. In the configuration of the control panel, the device is connected.

Greetings and many thanks

Sorry for my english

asked 14 Jan 2017 at 02:38 AM

Nicolas Durelli
0

votes

1

answer

2k

views

I want to be able to use an overdrive pedal, and is that best accomplished with a clean tone/no presets?

asked 04 Feb 2020 at 01:41 AM

John Carini
0

votes

1

answer

1.9k

views

bonjour je me présente christopher , je viens d'acheter un marshall code 50 et je voudrais savoir si quelqu'un peux m'aider car je veux enregistrer le son de mon ampli pour pouvoir mettre mes enregistrements sur une clé usb par la suite et écouter si quelqu'un peux m'aider ce serais cool merci(christopher)

asked 08 Dec 2018 at 02:45 PM

christopher cardon
0

votes

1

answer

1.9k

views

I have a 2012 DSL40C.  If I use a 16 Ohm extenstion cab, can I plug that into one of the 8 OHM outputs, and then move the cord for the internal 16 ohm speaker to the other 8 ohm output, basically turning this into a 12 x 3 speaker configuration? Will the amp be able to power that many speakers? 

asked 04 Jun 2019 at 06:43 PM

Michael Newman
Showing results 221 to 240 of 3429
Loading - please wait...