Questions
Showing results 241 to 260 of 3523
0

votes

1

answer

2.1k

views

Hi,

I am happy owner of CODE 25 for almost half of the year. 

I love to play with it but I have frustrating problem with connecting Gateway app to it.  Bluetooth connection works fine immediately after switching on the amp my iphone is connected, no problem, but then Gateway application connection to CODE drops after while.  Then I need to go through connecting  all over again, this I switch of Bluetooth on my phone and after swithing it on again and relaunching Gateway I'm connected to CODE. Unfortunately after few minutes the connection breaks again. And at all time my Iphone is connected properly via Bluetooth to the amp! So I'm reconnecting again and again and again...Quite annoying.

Any kind of advice for remediation of such issue is mych appreciated.

Regards,

Krzysztof

 

 

 

asked 19 Jul 2017 at 10:50 AM

Krzysztof Petyniak (1)
0

votes

1

answer

2.1k

views

Hi,

I recently bought a Marshall DSL20HR head and a Marshall 1936 Lead 2x12 cab. 

The head has a cab emulator out, so I hooked it up to my audio interface and was playing through my pc monitors. I turned up the volume and gain on the ultra gain channel and a strange buzz/noise came from the head when I would strum a chord or pick a note.

I only noticed this because I had the level on my interface low as I was just testing the cab emulator out. I have alos tested this with the head not plugged into either my interface or the cab and still get a strange noise/buzz.

As this is my first valve head I'm not sure if this is just something that happens when you turn up the volume and gain - as the amp is being pushed harder, or if there is a fault with the head and I need to take it back to the shop I purchased it from.

I will link below some video of the problem. The first video sounds worse than it is as I put my phone directly on top of the head as I play. It's not the signal noise from the amp that I am worried about, it's the rattle when I strum chords or hit notes...

https://youtu.be/ftOsSKeM8H4

https://www.youtube.com/watch?v=CWTiPugPfZ4

Any help would be greatly appreciated, I'm probably just over reacting, but it would be good to get some reassurance.

Thanks! \m/

asked 09 Jul 2018 at 06:08 PM

Rory Judge
13

votes

2

answers

2.1k

views

I'm experiencing unwanted noise when connecting my Code25 via USB to my iMac.  I've tried several different USB cables and I'm using GarageBand, making sure to turn off all plugins and no other applications are running. I've seen mention of the same issue on other forums. I've created an audio file with a sample of the unwanted noise. https://soundcloud.com/victor-futura/marshall-code25-usb-noise

Is this a known issue, if so, can it be corrected in a future firmware update?

asked 12 Jun 2016 at 02:06 PM

Chris Conte (13)
0

votes

1

answer

2.1k

views

I really need the above to repair my Marshall MG30CFX  guitar amp. Can the forumers point me to the right place to download it?

asked 04 May 2019 at 08:38 AM

Athan Kopar
0

votes

3

answers

2.1k

views

Hi everyone,

I getting ready to utilize an old Valvestate VS100 Combo. I need a foot switch that will allow me to utilize the three distinct channels on the amp.

Clean, OD1, and then Lead or OD2. Which switch can I use.

Thanks in advance.

asked 27 Mar 2018 at 03:34 AM

Jerome kovacik
0

votes

2

answers

2.1k

views

Hi, 

I'm not able to make Marshall Gateway app connect to CODE 25. "Playback" functionality works fine (I'm able to play mp3 stored on my phone), but "FX", "AMP" nad" Preset" options are not working . When I go to "Menu" section I receive info that no amp was found even though I connected CODE25 via bluetooth to my Samsung telephone.

I've uploaded new firmware yesterday and problem still remains.

Thank you in advance for your advice.

 

Piotr

edited 20 Jul 2017 at 05:46 AM

Piotr Sikorski

asked 20 Jul 2017 at 05:35 AM

Piotr Sikorski
1

vote

1

answer

2.1k

views

Hello guys! I recently updated my marshall code 25 firmware to version 1.41. However, when I turn it on it says on the screen "v 1.11" why?

asked 31 Jan 2018 at 10:30 AM

Rodrigo Guantay (1)
0

votes

0

answers

2.1k

views

Hi, I have marshall code 25 and in the Pro Tools 10hd interface it does not appear.
Operating system Windows 10. Probe to connect to different USB ports and there is no solution. In the configuration of the control panel, the device is connected.

Greetings and many thanks

Sorry for my english

asked 14 Jan 2017 at 02:38 AM

Nicolas Durelli
0

votes

1

answer

2.1k

views

I just purchased a new DSL100H and provided a footswitch that doesn't work. It tries to switch channels but as soon as I lift my foot the channel reverts back.  The model number of the switch is PEDL-90010.  I read in the manual that the switch I should've received is a PEDL-90009.  They both look similar but does anyone know if that makes a difference? Thanks.

asked 12 Feb 2018 at 05:51 AM

Fergie Ferguson
0

votes

3

answers

2.1k

views

I'm brand new to the forum and I'm here because I have a problem. I bought my CODE 50 about a month ago -- love the amp by the way -- and it's been connected to my Android smart phone ever since I first set it up. I have the auto connect feature enabled so whenever I've been out of range, then moved back into range, it reconnects automatically.

Well, it's worked normally until this morning, when I noticed that nothing was happening when I was changing some settings using my phone. Come to discover the pairing had been lost. At first I started to retry pairing from the phone's menu, where it showed the CODE 50, but it didn't show it as being connected. When I put the amp in pairing mode, it had no effect in the app. 

So I exited the app and booted the pairing function in the phone. The phone paired with the amp quickly, showing the amp's code. But when I went back into the app, now it doesn't even show the amp anymore and when I hit the scan button down in the bottom left of the screen, the app just sits there and doesn't do anything. I've tried restarting the app, but that doesn't do any good. It just comes right back to the same screen as before. 

So, what now? I'm thinking about uninstalling and reinstalling the app, cuz I can't think of anything else that might work.

asked 19 Mar 2019 at 03:56 PM

Michael McBroom
0

votes

2

answers

2k

views

I connected my Code 50 to my laptop via bluetooth, but the my.marshall presets says "CODE not connected". I tried connecting via USB, but the amp has a goofy connector that standard USB cables do not connect to. Also - I can connect via the Gateway app on my phone, but the presets I add to My Library do not show up (even though it says that they have synced). 

asked 11 Jun 2018 at 10:11 PM

Tom Appelbaum
17

votes

1

answer

2k

views

I registered my amp on My Marshall but I don"t see where it's listed. After I registered the amp I don't see it listed as part of my profile. There should be a "registered amp" tab so that I can access the serial number if I need it. Thanks.

asked 25 Jun 2016 at 05:21 PM

William Fleitz (17)
0

votes

1

answer

2k

views

i was wanting to register my marshall code amp. ver pleased with it cheers!!!  im just trying to figure out which one is the registration number as there's a few on the back . cheers

dan ingle

 

asked 02 Aug 2016 at 01:53 PM

Daniel Ingle
13

votes

1

answer

2k

views

Hi why was the code amp released when it is imposssible to get a 91009 foot swich anywhere also no covers avalible to protect said amp. I am being told up to october on the swich and who knows on the covers. can you help.

asked 09 Jun 2016 at 02:45 PM

Steven Greenway (13)
0

votes

0

answers

2k

views

 I wasn't able to find any Sum41 patches for my  Marshall Code 50 at the marshallcode.tools  website. I tried recreat the  sound by myself but I couldn't. I would appreaciate if someone could help me with the settings like  gain, bass , treble ,effects  etc .  

Thanks in advance.

asked 31 Jul 2018 at 10:23 AM

William Lau
3

votes

6

answers

2k

views

Hi,

How do you control system sound (power on & shut down) volume on Emberton?

The system sound is VERY loud, and aggressive sound. 

It's silly when you hear relaxing yoga music, and then you're forced to hear very loud guitar sound at the end of the meditation session.

Thanks.

edited 29 Mar 2021 at 12:19 PM

John Doe (3)

asked 29 Mar 2021 at 12:18 PM

John Doe (3)
0

votes

1

answer

2k

views

If I wanted to purchase a loop station (Boss RC-30) and use that with my Marshall Code how could this be done since the loop station sits in between the Amp and guitar. If that is not supported is there something that is out their that would . That type of technology would be a good thing to add the foot switch. 

asked 04 May 2017 at 06:28 PM

Bradley Steshoski
0

votes

1

answer

2k

views

Is there any way to reduce the lag time when switching from one preset to another preset while using the Code footswitch ?. There is about a 1-2 second delayed reaction for the amp to change between presets. We really need a flawless and definatly instant process when switching from a  rhythm crunch to a lead solo or a clean to a lead or any other preset switching.

asked 08 Apr 2017 at 03:05 PM

Dennis Joy
0

votes

3

answers

2k

views

A few of you may scoff at my quesion. But what's with the Gain, Volume and Master Volume on the code.

I can appreciate having a gain and master volume, or a volume and master volume, but why all three?

I can't seem to differentiate any discernable reason for this. Any ideas people?

Look at it this way, turn the volume up and the master down to get a more distorted sound at a lower level, but there's the gain for that? See what I mean?

asked 04 Sep 2018 at 06:45 PM

Chris Davies (12)
Showing results 241 to 260 of 3523
Loading - please wait...