Questions
Showing results 261 to 280 of 3468
0

votes

7

answers

1.9k

views

Hi I have purchased a new CODE 50.  I have the latest firmware update but I'm finding the bluetooth is not consistent.  I have it running on the gateway app and then if I move the phone more the 3 feet from the amp the connection is lost.  The same happens if I play spotify through it the range is about the same.  Can this be imporved or do I have a duff model.  My phone is an iphone 5.

asked 21 Dec 2016 at 12:21 PM

Nigel Grimshire (2)
0

votes

0

answers

1.9k

views

The Marshall web page for Marshall codes is missing basic things....like how to download. Seems to me if we are able to connect via blue tooth with our ios devices to the amp, it would be relatively simple to allow for dowloads via blue tooth. This would make the popularity of the amp go through the roof

asked 23 Jul 2017 at 12:15 PM

brian wood
0

votes

1

answer

1.9k

views

The presets list is different on my code 100 head compare with the Marshall gateway  (the first 14 presets)  so is the 100 head different compare to Marshall gateway or the other code amps?  and i tryed to reset the amp  but the presents still different compare  to the gateway.

edited 10 Nov 2017 at 07:15 PM

Jan Stolpe

asked 10 Nov 2017 at 12:08 PM

Jan Stolpe
0

votes

1

answer

1.9k

views

I have a 2000 JCM 2000 DSL.  I've read much about bias drift being a problem on some of the early ones due to a defective PCB main board.  Are the replacement boards available commercially free of this defect?  Is there a specific issue of board to get in order to be free of the problem?  I don't have the issue presently on my amp but am considering buying a board to have as a backup.

 

Thanks!

Dave

asked 16 Jul 2016 at 09:56 PM

Dave Frattaroli
6

votes

2

answers

1.9k

views

noticed people having interferance issues with the usb connection like me. was just wondering how you guys are comming along with the firmware application for windows and the new firmware?

asked 08 Aug 2016 at 05:55 PM

ilkin engin (6)
2

votes

2

answers

1.9k

views

Does anyone know a way to combat the huge jump in volume when switching from Clean to Crunch on the Classic Gain channel? I’d like the switch to be as simple as pushing the button without the need to alter volume settings.

asked 20 Jun 2016 at 11:08 PM

Jeff Cowdery (34)
0

votes

1

answer

1.9k

views

Hi, I've just bought a Marshall Code 50 which worked 2 days ago and again 20 minutes ago but after trying to pair with (a) Android Samsung phone (unsuccessful) then (b) iPad (also unsuccessful) the amp turned off and now will not turn on. Power supply is working, no power cut. Any advice apart from return the unit?!?!

asked 02 Aug 2016 at 06:50 PM

Elliot Maule
0

votes

1

answer

1.9k

views

Hi all, I was hoping I could get an owners manual downloaded for my JCM 2553 that I recently acquired. I can't seem to find the old manuals on the marshall site since they updated it. Thanks!

asked 20 Dec 2016 at 10:51 PM

rick grendahl
0

votes

1

answer

1.9k

views

Hi,

  I was looking forward to using the Android app with my new amp but when I go to the Google Play store my device is telling me that the software version on the site isn't compatible with my device. I am running Android Marshmallow on a LG Escape 3 (http://www.mylgphones.com/lg-escape-3-lg-k373-user-manual-guide.html). I looked it up and it appears that Marshmallow is beyond the kit kat OS. Is the processor on this phone too weak? Too little ram (I have a sd card installed in addition). Is there a compatibility list? Do I need to install a different OS version or possibly need a different version of the app?

  I'd love to be able to run this on my Windows 10 yoga thinkpad tablet... any news on whether a version for Windows is planned?  Anyway, thanks. If my phone can't run it I'd like to find something that can on the cheap, a list would be great if that's my only option.

asked 16 Nov 2016 at 04:21 AM

Todd Sweatfield
10

votes

2

answers

1.9k

views

I know that the Mac version of the firmware updater is coming soon. But how will we know when new firmware updates are released? Only through the desktop software? Or will there be a notice in the iOS app? The website?

asked 13 Jun 2016 at 12:14 AM

Andrew Crow (10)
0

votes

1

answer

1.9k

views

My JVM 410C doesnt have any volume coming from the channels.

 

One switch works green yelow, not red.  Works fine with switch two.  Switch three works green and yellow, not red.

switch four doesn't work at all. 

 

No sound out of these channels without footswitch.  Same results.  Now, making a poping noise when turned off.  I just got htis amp in June.  Played a few weeks and then boom, nothing.

 

I tried using the FX Loop in back.  That's when this whole thing started.  As I correctly plugged in as instructions say, it immediately didn't make sound in these channels.  Unplugged, guitar going straight in, same stuff.  No volume through these channels.

 

The tubes are red, all glowing.

 

I need help.  Thanks.

asked 07 Aug 2016 at 08:02 PM

Michael Thompson
0

votes

1

answer

1.9k

views

Hi,

Question about connecting a Model 1982B 4x12 lead cabinet to my Model 4211 JCM800 100 watt lead combo.

I just want to be sure on the ohms before connecting the 1982B. Both have been in storage for over 30 years. I have already tested the 4211 combo and it is working fine, It has 2 x G12T-75's connected to one of the two speaker jacks in parallel, with the ohm dial set to 8 omhs. The Model 1982B lead 4x12 cabinet has 320W RMS and 8 omhs marked on the plate. So the questions are...

1. With the 2x16 ohm combo speakers in parallel the amp should be set to 8 ohms on the dial, correct?

2. If I disconnect the 2 combo speakers and only plug in the 4x12 cabinet, the amp stays at 8 ohms?

3. If I connect bothe cabinets, combo at 8 ohms and 4x12 at 8 ohms, should the amp be set to 4 ohms?

Sorry if this sounds like a dumb question, but both these things have survived over 30 years in storage, and the last thing I want to do is screw them up by being an idiot and connecting them wrong and frying them.

Thanks for any help in advance...

Les

 

asked 19 Apr 2017 at 08:51 PM

Les Turner
0

votes

1

answer

1.9k

views

I can download and run the firmware updater on my Win 10 laptop - it then asks me to connect my CODE 25 amp. I connect the amp using a USB cable - then I see the message "An error occurred: An error occurred getting the device information from your CODE. Please try switching your amp off, and then switching it back on again."

I switch it off and on - no good. Same problem. I connect the CODE amp before running the firmware utility - same result. So I don't even know what firmware is currently in there. Is this solvable? BTW - the USB cable works, as my Marshall CODE Live Editor has connected to the amp using it.

Thx

asked 08 Dec 2016 at 01:35 PM

Gavin Wright
26

votes

2

answers

1.8k

views

Fuzz pedal.  I love my CODE 25, but I'm a bit surprised that a fuzz pedal was not included in the "distortion" section of the pre FX.  I hope Marshall corrects this with the next firmware update.

asked 19 Jun 2016 at 09:19 PM

Steven Heard (25)
1

vote

2

answers

1.8k

views

Hello

In the manual is told not to use the Code 100 head without a speaker? Why?

I think it's not a valve amp.

 

Martin

asked 14 Dec 2017 at 10:41 AM

Martin Louis (1)
0

votes

1

answer

1.8k

views

 

Can't seem to find anywhere here in the States that sells just this - I'd settle for the inductor that blew! - Right now I just have it by-passed (the Inductor- 250uH, if it is the same as on the MG100HDFX) - For anyone who may be interested - the sympthoms that lead me to find the issue  was: excessive noise when a straight 1/4" guitar cable was inserted (without a guitar attached) With a guitar straight in the noise was still present but the guitar could be heard behind the noise as if nothing was wrong... the only thing that I know prior to the issue was having the amp on and then connecting an iPad via a iRig2 to the amp - Of course, not the correct approach but it happens - TURN yer AMP OFF before plugging in any devices - once connected then turn it on as long as the inputs on the devices are turned down prior to turn it back on - this way you can roll up the volume to make sure everything is OK - 

Anyway, please assist in helping me locate a replacement input Jack!

edited 04 Sep 2016 at 02:58 PM

Nashville Ed Stefanov

asked 04 Sep 2016 at 02:56 PM

Nashville Ed Stefanov
0

votes

1

answer

1.8k

views

Hey

Hoping for someone to clarify my confusion

I have a 100 Watt JCM 800 head - Model 2203 - Serial No S/A T11842

I checked the Serial No online & the website says its 1985 - No problem there

However, the website states that a 2203 models Serial Number should start either SL or SL/A & that numbers starting S/A are 50 watts ?

I'm sure its 100w, but just after confirmation please

Cheers

asked 23 Apr 2018 at 10:41 AM

Macc Chris
0

votes

1

answer

1.8k

views

I'm a new owner of JVM410hjs, I just found out that the serial fx loop got problem

I have plugged in an effect chain into the fx loop, I have enabled the fx loop on the front panel,

what my question is that if I haven't plugged in the power supply for the effect chain, i.e. the effect chain in the fx loop is dead as there are buffered bypass pedals inside. The fx loop is serial loop thus at this situation, the amp must be dead silent. But the reality is I still hear a low volume of my playing through the cabinet, this bleed through is normally happened in parallel loop, but why my hjs serial loop also do that? Is that normal as the circuit designed is like this or my jvm is defected?

edited 17 Aug 2016 at 04:38 PM

Royce Lau

asked 17 Aug 2016 at 04:37 PM

Royce Lau
0

votes

3

answers

1.8k

views

So ive been using my code50 for about a month now. Only really used it at my house and im getting on really well with it, i love it. Dead easy to use and like using a mixture of gateway and pedal.

I took it to band practice the other day, a chance for it to really show me what it can do. Turned it up to about half way on the master volume and i had this horrible screeching feedback come through every time i even touched my guitar strings. Almost as if my guitar was right up against the amp but it wasnt. 

Was fine on a clean setting, only when i had it on a distorted setting

Anyone else having this issue? 

asked 13 Feb 2017 at 09:43 PM

chris poole
0

votes

1

answer

1.8k

views

Hey there! I have just acquired a DSL 401 and am searching for a manual.  Anyone have an idea of where I might find one? Thanks.

asked 26 Sep 2018 at 06:35 PM

Steve Keyes
Showing results 261 to 280 of 3468
Loading - please wait...