Questions
Showing results 301 to 320 of 3578
1

vote

2

answers

1.2k

views

hello,

Bluetooth connection is not very good in my opinion.

Bleutooth signal code 25 is ok, samsung s8 detects it alright.

But when i use the gateway android app it doesn't connect altough it shows in app as detected.

Is there a patch upcomming for the amp code series?

Greetings

 

asked 09 Feb 2018 at 05:04 AM

JB Hak (1)
1

vote

0

answers

1.6k

views

Why does my code 50 amp cut out? Also, has loud crackeling sound when it's working. Sounds like a blown speaker but it's not. The master volume is only turned up 1/4 of the way and it's loud. Problems still remains even at lower volume. slight delay on the footswitch also when changing from one preset to another. Frustrated in Detroit.

asked 02 Feb 2018 at 04:55 PM

Craig Truran (1)
1

vote

1

answer

870

views

I have been trying to connect to my PC for hours now. I have the latest version of chrome. And allowed the midi. Also I did the windows RT. still no connection Any help would be greatly appreciated

asked 02 Feb 2018 at 04:33 AM

gary cook (1)
1

vote

1

answer

2.1k

views

Hello guys! I recently updated my marshall code 25 firmware to version 1.41. However, when I turn it on it says on the screen "v 1.11" why?

asked 31 Jan 2018 at 10:30 AM

Rodrigo Guantay (1)
1

vote

2

answers

1.1k

views

I just updated the firmware and now I can't connect .

 

is it the update that is the problem?

 

asked 28 Jan 2018 at 04:18 PM

scott hennessy (1)
1

vote

4

answers

2.4k

views

Dear all.

In my code 50 fw 1.41, when I play, I  hear noises eg preset 02,03.04,06,07 ... 93. Is it similar to you or do you have a clear sound (no noise)? My guitar Gibson les paul tribiute 2017 and I use cable Fender FG10.

The best Regards

Jaca

I can send a sample to interested persons

edited 27 Jan 2018 at 08:34 PM

Jaca Wa (1)

asked 27 Jan 2018 at 08:09 PM

Jaca Wa (1)
1

vote

2

answers

2.9k

views

Hello!

I’ve just bought a Code 25 with footswitch and have just started to look at the presets.  As far as I can see each amp sound corresponds to a number - for example Bluesbreaker Reverb is assigned to #44. Is there a way or re-assigning this e.g. to #1 ? I’d like to be able access some of the presets easily rather than having to scroll through all of the numbers.

 

Apologies if this has  already been asked on the forum

Many thanks

 

Robin

 

 

 

 

asked 26 Jan 2018 at 07:50 PM

Robin Hill (1)
1

vote

1

answer

769

views

This site is not secure

 

This might mean that someone’s trying to fool you or steal any info you send to the server. You should close this site immediately.

 

Go to your Start page
Details

The website’s security certificate is not yet valid or has expired.

Error Code: DLG_FLAGS_SEC_CERT_DATE_INVALID

asked 18 Jan 2018 at 10:02 AM

dave thomas (18)
1

vote

1

answer

1.5k

views

Hi All,

As it was mentioned on this forum connecting additional looper pedal isn't possible in a direct way, bacause there is no FX in and out. 

I'm wondering If anyone has experience in building FX Loop using AUX In and Headphones Out in Marshall CODE 25/50 amp?

Can it work? If so, is this a good option?

 

Mike

edited 04 Jan 2018 at 12:52 PM

Michał Krzempek (3)

asked 04 Jan 2018 at 11:09 AM

Michał Krzempek (3)
1

vote

1

answer

1.1k

views

How can I get the Marshall Gateway App to install on my ATT-ZTE Z971 Android version 7.1.1 cell phone ?

Google Play says my phone not supported. There are no warnings of this nature when buying the "CODE 50".

asked 01 Jan 2018 at 05:43 PM

Robert Jones (1)
1

vote

2

answers

1.6k

views

Has anyone tried using the code 50 with wireless headphones?

I have a pair of seinheiser 120ii, and I just get this weird "feedback" sound when I plug them in.

The headphones work fine on all my other devices, but not with this amp.

I tried 2 other sets of wired headphones, and they seem to work fine with the amp.

Is this a known problem, and is there something I can do to fix it?

Thanks

Gerbrand

asked 27 Dec 2017 at 12:54 PM

Gerbrand Nel (7)
1

vote

2

answers

34.9k

views

Hi guys,

I've bought to my girlfriend for Christmas wireless headphones Marshall Major II Bluetooth. I can not connect them by bluetooth with any PC (Windows 10). Any of my PC's with Win 10 and BT technology won't see these headphones, although my android smartphone will see them. Is there any trick how to connect those headphones to PC? Is it even possible? I'm not talking about connection via a cable of course.

Thx for answer!

 

L.

asked 26 Dec 2017 at 09:02 AM

Lukas V. (1)
1

vote

2

answers

2k

views

Hello

In the manual is told not to use the Code 100 head without a speaker? Why?

I think it's not a valve amp.

 

Martin

asked 14 Dec 2017 at 10:41 AM

Martin Louis (1)
1

vote

1

answer

800

views

One of my fave bands is The Tea Party, and they use a LOT of different tunings.  However, the tuner in the app only has specific tunings saved.  Is there a way to save other alternate tunings to Gateway?

asked 03 Dec 2017 at 02:20 AM

Leigh May (1)
1

vote

1

answer

1.1k

views

I made this comment in response to another query and thought it would useful as part of the general forum...

Been following the comments about Bluetooth for a couple of weeks since I have been having the same problem. What I discovered is that the problem is not the amp but my phone. For all intents and purposes, the amp is just a dumb device that happens to have a Bluetooth connectivity board or circuit built into it. The primary connection device is the users phone, tablet, whatever that has the Bluetooth application. Anyone using a Bluetooth speaker should know and understand that the speaker has no application, just an ON/OFF switch and a Bluetooth circuit. It's the phone that makes the connection. So in my case, it was the phone that dropped or lost the connection to the amp. There was no way I could reconnect, even after shutting everything down and rebooting. Going through the Gateway app on my phone wouldn't work and the blue light on the amp would blink continually.

What I then tried was turning off my Bluetooth on the phone, reactivating, and getting the app to pair up again to the amp. Problem solved.

It's possible that all the wi-fi items I have in the house and garage are confusing the phone and Bluetooth but I haven't troubleshooted that as yet. I have found a simple work-around that, I agree, is less than ideal but gets me using the amp the way I want. I don't disagree with what users are saying but I also think that not every fault lies with the supplier. Perhaps a reasonable challenge to us users would be... if any musician is a programmer or electrical engineer then offer some assistance. I have yet to find any innovator who can design for every nuance we currently experience in this tech world. Also if anyone has another, better work-around then please submit to this forum.
Regards,

asked 01 Dec 2017 at 11:15 PM

Dave Duncan (57)
1

vote

2

answers

1.2k

views

Hello,

My problem is quiet strange and I can not find any resolution for it.

To explain my problem I will start from beginning:

We have 2 places where are presets:

- 100 presets directly in amp

- 100 preset in gatway library

They are diffrent of course :)

I did some modificaiton in both places and I wanted to recover to factory settings.

So in gatway I pushed: MENU- > MY MARSHALL -> RESET GATEWAY PRESETS

After that I did factory reset on amp: Holding "AMP" button while switching on power -> holding store button to recover all presets.

After those actions I don't have original factory preset in amp but I have all the same preset from library.

So Gatway Library and presets directly on amp are the same!

To imagine this situation lets see few beginig presets:

Library:

00 JTM CHill

02 So American

03 19sixty2

 

Presets in amp:

00 JTM CHill

02 So American

03 19sixty2

 

They are even if I disconnect all Gatway and remove USB cable!

 

For example before this situation a had following presets:

06 Ambience

10 Metal edge

 

Now they are gone :(

 

I tried:

- reinstall updates

- do another facotry reset in amp

- disconnect/connect marshall gateway

 

Nothing helped.

 

While starting there are information about version.

It's "Version 1.11". I don't understand why it isn't 1.41 like last update ?!

I did update for sure.

Just one idea comming to my mind: There is way to do software reset and then do update to 1.41?

Please help me to solve this problem because I lost my favorite presets

asked 30 Nov 2017 at 09:36 AM

Maciej Adamski (1)
1

vote

1

answer

920

views

Hi, how can I upload the presets from my code 50 amp to my gateway in my.marshall.com and change the order?

asked 27 Nov 2017 at 03:37 AM

Bruno Ortega (1)
1

vote

1

answer

996

views

Is there an upgrade to the amp that would make switching between patches a little less noticeable? Or do I need to upgrade the pedal? 

asked 24 Nov 2017 at 06:11 PM

Roland Gonzales (3)
1

vote

9

answers

1.4k

views

hi

firstly, i am disappointed with the code.  this amp seems like its still at test phase, its to buggy for a release.  would expect marshall to only release a new product unless its 100% reliable.

connecting ios devices to code is always problematic. very unstable.

my main problem now is updating firmware.  cant update in chrome. i have midi capability approved for marshall but keep getting midid disabled error even though i clearly have midi enabled.

tried opera, and the midi is working and the code is coming up as connected. i get as far as a message stating that firmware is updating with a status bar and percentage marker. doesnt update! stays at 0% and never moves. left it overnight and still 0% when i woke.

i have spent more time messing about with the problems with this amp than playing guitar. do i need to sell this and just buy a guitar interface? maybe

also, when using this amp through garageband there is no dedicated clean preset to use with garageband or other AU. basically it goes into garageband with a marshall preset and then the other AU preset is on top of the marshall preset. ideally this amp should include a straight clean unprocessed preset to work with other software AU's.  i really do think people need to consider a good quality guitar interface before purchasing this amp. its very restricitve and unreliable. if you are not gigginG i dont see the point in this amp. 

CAN SOMEONE HELP ME WITH THE FIRMWARE ISSUE ASAP!

asked 15 Nov 2017 at 09:40 AM

ste cullen (5)
1

vote

2

answers

1.8k

views

I really do not understand...should be the easiest thing to do...but it isn't....please help

asked 09 Nov 2017 at 10:07 PM

Giuseppe Ceruzzi (12)
Showing results 301 to 320 of 3578
Loading - please wait...