Questions
Showing results 41 to 49 of 49
0

votes

3

answers

668

views

well, it seems quite odd connect the amp with the app.

I'm able to pair my amp correctly and play music through it but it is nearly impossible to connect within the app. I said 'almost' impossible because for a few times it happened.

I can't explain, sometimes the pair/unpair process or the remove/reinstall the app or both, but it's painful and annoying. It isn't properly plug & play. 

Also I tried to clear the bluetooth cache, the app cache, disabling wifi .... get out the dog..

Do something, please.

Massimo

 

edited 24 Nov 2017 at 01:20 PM

Massimo Romagnani

asked 27 Oct 2017 at 10:02 AM

Massimo Romagnani
0

votes

4

answers

1k

views

Hi Support Team!

I am using a

Samsung Galaxy S7 Edge Device

with Android 7.0 

and Gateway App v 1.4.2

to a Marshall Code25 with the latest Firmware Version (as of 25 Sep 2017). The Firmware Update Utility says v 1.0.0.15 N in the bottom left corner.

I was able to use Gateway to control the Code25 until a while ago, I am not entirely certain if it was until the latest Android Update, but have a strong feeling it was until then.

Now I am able to pair the devices, connect via Bluetooth, Stream Audio over the Code, also able to FIND the Code in the Gateway App, but unfortunately I am not able to connect in the Gateway App. When I tap the Code in the Connect Menu, it says "Connecting..." but then nothing happens. It just will not connect.

I tried all your troubleshooting from the website, including Firmware Update, re-installing Gateway, unpairing, forgetting device, re-pairing etc.

I always end up in the "Connect..." mode and am not able to control the Code via Gateway.

I was very happy with amp and experience and really liked the remote function via mobile and Gateway app, even more now I am very disappointed that this bug persists already a few weeks with no App update or firmware update seeming to fix this. 

Please try to recreate the bug with the described configuration and please find a solution and release a bugfix/new software version.

Many thanks in advance and kind regards

Chris

asked 25 Sep 2017 at 07:45 PM

Christian Koch
0

votes

3

answers

1.2k

views

Well,  I've read through all the questions and answers I can.  My Android used to pair fine with my CODE 50.  Now, it will not connect.  I've reinstalled firmware, reinstalled the Gateway app, deleted and re-paired the amp.  Very frustrating.  It seems there are lots of issues with this.  I can hear the amp pair with the phone via bluetooth, but it will not connect with the Gateway.  "Connecting..." appears and doesn't go away.  I'm bummed.  This was a fun amp, but if the bluetooth doesn't work...  anyone got a fix?  Thanks.  Bill

asked 08 Aug 2017 at 02:30 AM

bill burke
0

votes

4

answers

1.2k

views

I've had my Code amp for a couple of weeks and managed to connect it to my iPhone which is running the latest ios 10.2.1.  I also got it to connect to a brand new Samsung Galaxy Tab A running Android 6.0.1.  The connection didn't always work and sometimes dropped out.  I've updated the Amp to the latest firmware to hopefully cure the connection issues and now my phone and tablet just can't detect the amp at all.  I've tried turning on and off, resetting everything, forgetting the device etc. etc. but it's like the amp just doesn't have Bluetooth.  As no device can see the amp then Gateway just isn't possible to use as it also can't detect a phone or tablet. My devices can see each other but it's like the Amp just doesn't have Bluetooth.  I've also tried searching for it with an Ipad but this also couldn't see the Amp ?  It looks like the Bluetooth has died on the Amp but thought I'd ask if anyone has any ideas of anything to try or otherwise I'll have to take it back to the dealer and either try another one or replace it with a Fender Mustang.  It's a good amp but seems to have to many glitches at the moment looking at the forums.  I'll give it one more go though if anyone has any suggestions to try.  Any ideas anyone ? Many thanks for reading.

 

Thanks for the responses.  I think it is a hardware issue though with the bluetooth just not working on the Amp.  It doesn't seem to matter what device I use the amplifier just isn't visible to anything ?

edited 27 Mar 2017 at 11:36 AM

David Keeley

asked 24 Mar 2017 at 10:40 PM

David Keeley
1

vote

0

answers

950

views

Hello!

 

!!! Ok, my bad. Figured it out. Had to put the amp in pairing more (Rev & Power) - then all is well. Sorry. !!!

(Feel dumb, bt I'll leave this in case someone else has similar issue.)

I had the amp successfully paird with a prior phone (Moto Droid as well - 2 yrs old?) Got a new phone - described above - Android v7. Not able to pair. Have uninstalled the Gateway app, (that got in the way last time, until the phone & amp were paired, then an install / connect went fine). This time... I get a cryptic, possibly IP6 number that looks like a device address. No code to enter, or anything to do. Phone says "Pairing..." waits maybe 10 seconds, then returns with "Pairing..." gone - no message, no nothing. Tried many many times. Cannot "forget the device" - phone doesn't offer a lot of choices: pair or disable Bluetooth is all...

 

Will the Code work with this phone? IS there a trick I hope I don't know? I sort of like the app - although I often use the knobs - it's just easier... So... I'm not going to hate you forever, but have to join the folks that are dissappointed with this. Amps are marvelous, but this software isn't measuring up I'm afraid.

 

Anyway, any help much appreciated!

Thanks

Steve

edited 22 Mar 2017 at 08:34 PM

Steve Noyes (3)

asked 22 Mar 2017 at 07:44 PM

Steve Noyes (3)
0

votes

1

answer

1k

views

Hello !

Like many of lucky owners of Marshall Code 50, I also have problem to pair Gateway app with Code. My phone (Ulefone Power with Android Mashmallow 6) recognize amp thru bluetooth and even play MP3 music, but can't work with Gateway. I wonder why ? I tried to rebooth code and phone several times, also install and uninstall app few times, but nothing helps. I upgraded firmware on my Code 50, still nothing. Can i expect fixed new version of gateway soon, and will it be tested on more smartphone brands ? 

greetings from Zagreb/Croatia

Tvrtko Grgic

tgrgic@hotmail.com

asked 01 Feb 2017 at 07:14 PM

Tvrtko Grgic
0

votes

2

answers

3.2k

views

So I just got my CODE50 two days ago and yesterday was the first day I had to play around on it, and that being at a live rehearsal of all places.  I didn't get to do much tweaking, but I noticed a problem with the EQ. If you have all buttons deactivated then the Bass Mid and Treble knobs do absolutely nothing, NOTHING...  I tried using the Natural preamp thinking that maybe the EQ knobs are strictly digital and an amp or preamp needed to be activated to enable the EQ to function.  When the Natural preamp was selected, however, the overall volume (master knob all the way up and the volume knob at 12 o'clock) was so low hardly anything could be heard.  Am I missing a menu option to set the volume or something?

 

Also, I've saw a lot of people having trouble getting the Marshall Gateway app to connect to their CODE amps, myself being one of these people unfortunately, but I haven't saw anyone come up with a definitive solution other than 1. Updating the Firmware 2. Turn the amp and phone off then restart both of them and try again. 3. Delete the amps Bluetooth profile from your phone and repeat step 2. 4. Call Marshall support.  I can get my Samsung Note 5 itself to connect to the amp (getting a weird message on my phone that says verify such and such number is the correct PIN for the Marshall amp but not having any further prompts on my phone or on the amp after tapping OK, but still connecting regardsless), but when I bring up the Marshall Gateway app and go into the menu to connect to the amp I can hit the scan button all day and it will NEVER find my CODE50.  What the huh?!!!  With all the other people I've saw on this forum having the same problem with the Bluetooth connectivity, you would think there would be a end-all-fix-all solution to such a massive problem. Has anyone heard anything or should I send this amp back for a refund while I still can?

asked 26 Jan 2017 at 02:42 PM

Joe Phinney
0

votes

7

answers

4.8k

views

Hi there Marshall team,

I was wondering if you could help me with a problem that I am having between my Code 25 amplifier and the Gateway app. I am able to pair my android device and the amp via Bluetooth just fine but once I am in the Gateway app it doesn't detect my amp at all, even when I press "scan for amp" it just says no amp detected. 

I think I should add that I have been able to connect it to my apple device without any problem at all.

It would be highly appreciated if you got back to me.

Thank you.

asked 28 Dec 2016 at 08:26 PM

Michael Huisamen (2)
0

votes

1

answer

1.3k

views

I purchased a Marshall Code 25 Watt amp today, and I am trying to connect it to my phone (Samsung s6 Edge+) via bluetooth, however, my phone will not discover it when scanning for available bluetooth devices. I have reset my phone and cycled the amp, and the problem persists. Are there any known issues with these devices or any workaround that I should look into?

asked 08 Sep 2016 at 01:41 AM

Trevor Moyle
Showing results 41 to 49 of 49
Loading - please wait...