Questions
Showing results 81 to 100 of 100
0

votes

1

answer

1.6k

views

Ive had this amp five days now and I’m totally frustrated!

Here are my issues:

• Bluetooth Connectivity

The amp loses connectivity with the MyMarshall app constantly!  I’ve followed the instructions.  I’m sitting less then a foot from the amp, yet it loses connectivity from both my iPhone and two different iPads.  It literally takes me 15-20 minutes to get the thing connected, reconnected, and then, BOOM! Again, the sound changes settings on the amp mysteriously, this after taking 15-20 minutes to get the sound and effects exactly the way I want it.  I can’t save the setting, because it disconnects the app from the amp, even though it says on the amp and my iPad settings, that I’m still connected.  Utterly frustrating! It also limits what time I have to practice because I’m spending most of that time trying to get it reconnected and sounding right again.

Also, after following the directions explicitly, I still have to  reconnect the Bluetooth from scratch every time.  The app sucks.

 

• Apple OSX /iOS compatibility

Guys, Your the best amp manufacturer in the music world.  The music world is OSX/iOS based. Get your brilliant minds together and allow for the amp to be Updated via Apple products!

 

• The amp and application

This is a great sounding amp, I’m enamored with the sound as I am with most Marshall Amplification products and the price well within reason, but not just the app is HORRIBLE, but also the effects are also less then desirable.  I just can’t seem to get chorus, phase, flanger or echo sounds to my tastes and desires.  Same with the auto wah.  I just can’t believe you can’t duplicate the same great sounding effects as you have in many of your solid state amps.  

 

I’m hoping you can help, if not, this amp is going back in the box and being returned.

edited 25 Nov 2017 at 10:24 AM

Tommy Naccarato (17)

asked 25 Nov 2017 at 10:20 AM

Tommy Naccarato (17)
1

vote

9

answers

1k

views

hi

firstly, i am disappointed with the code.  this amp seems like its still at test phase, its to buggy for a release.  would expect marshall to only release a new product unless its 100% reliable.

connecting ios devices to code is always problematic. very unstable.

my main problem now is updating firmware.  cant update in chrome. i have midi capability approved for marshall but keep getting midid disabled error even though i clearly have midi enabled.

tried opera, and the midi is working and the code is coming up as connected. i get as far as a message stating that firmware is updating with a status bar and percentage marker. doesnt update! stays at 0% and never moves. left it overnight and still 0% when i woke.

i have spent more time messing about with the problems with this amp than playing guitar. do i need to sell this and just buy a guitar interface? maybe

also, when using this amp through garageband there is no dedicated clean preset to use with garageband or other AU. basically it goes into garageband with a marshall preset and then the other AU preset is on top of the marshall preset. ideally this amp should include a straight clean unprocessed preset to work with other software AU's.  i really do think people need to consider a good quality guitar interface before purchasing this amp. its very restricitve and unreliable. if you are not gigginG i dont see the point in this amp. 

CAN SOMEONE HELP ME WITH THE FIRMWARE ISSUE ASAP!

asked 15 Nov 2017 at 09:40 AM

ste cullen (5)
0

votes

4

answers

2.2k

views

Greetings, 

 

I recieved my Code 100H this week.

Firmware:

(FYI) I attempted the update with a MacBook Pro with USB-C, High Sierra 10.13.1, Chrome Browser. I was able to connect to the Code but the unit would not update. It was stalled on the progress bar on the unit at 0% and on the browser. 

(FYI) I attempted the update on a Windows machine and was successful using the update utility and with Chrome Browser. The Code unit shows updating to 1.4.1 but the boot screen shows 1.11?

 

Bluetooth:

The Code 100H will not connect to any Bluetooth device I have. Windows, Mac, iPhone, or iPad. It does not even show up as a device and never has even out of the box. I am convienced it does not work. Is there a master reset button combo for the unit? I am out of ideas concerning the Bluetooth. It seems like I am not the only one having issues with the Bluetooth. If this can't work consistently I am considering returning the unit. Even the simplest device can connect with Bluetooth and hold a connection. My Code 100H won't even show up as a device to connect to. Please advise. 

 

edited 12 Nov 2017 at 03:08 AM

Sean Whitaker

asked 11 Nov 2017 at 01:15 PM

Sean Whitaker
0

votes

1

answer

698

views

Having spent a week amending presets directly on the amp is there any way now to copy them to my iPhone so I can use the iPhone and not use the original factory resets ?

asked 09 Nov 2017 at 08:03 PM

Alan Parnell
0

votes

1

answer

577

views

Hi all

Trying to connect my iMac computer to the Amp it connects OK but then wants a code to Pair. iPhone has no trouble as it displays the pairing code on screen.

The iMac doesn't do this but gives me the option to manually put one in, so is there a preset code I can use??

Appreciate any help!

 

Cheers

asked 29 Oct 2017 at 01:12 PM

Peter Gilbert
0

votes

1

answer

702

views

my Code 100 head arrived 2 days ago and I still can't get connected via Bluetooth with either iPad or iPhone.... Very Frustrating if this continues I will return this piece of S..t it did connect once but Never again!!!!!!! What's Up With That!!!!

asked 14 Oct 2017 at 03:05 AM

Mike Harvey (1)
0

votes

1

answer

802

views

Code 50 setting up bluetooth connection and when I use my iphone or ipad to pair the iphone/ipad asks for a 6 figure number to be seen on the code 50. problem nothing shows, have spent ages trying closing down phone ipad amp etc

asked 06 Oct 2017 at 10:19 AM

John Ross
0

votes

1

answer

799

views

Hi all, hope someone can help me with this,

got my code 25 Friday, all set up starting making a few presets of my own all hooked up working fine.

been using it this evening. Working fine turned off to grab some food came back and now it won’t connect to the Bluetooth. 

My phone keeps showing an error message saying it can’t connect make sure the amp is on and in range. It is and is respectively.

tried all manner of phone first then amp on and off first. 

Went out the car and made sure my phone would connect to that and it did fine. 

Anyone with any ideas?

i have an iPhone 7+ running iOS 11 and a code 25

 

like a said was working absolutely fine all weekend.

 

thanks 

andy

asked 01 Oct 2017 at 07:17 PM

andy larwill
0

votes

5

answers

1.5k

views

Hi

I’ve used my Code 50 for the first time since updating my iPhone to iOS 11 today, and the Bluetooth connection is dropping every few seconds. I have to close the app, turn Bluetooth off and on and reopen the app. Then it drops again. I never had this problem before updating my iOS.

Has anyone else seen this? 

asked 30 Sep 2017 at 05:11 PM

Andy Lewis
0

votes

1

answer

2.3k

views

Has anyone else been having problems finding the amp on bluetooth? Some days my iphone 6 can find it other days it can't. I feel like marshall abandoned the code amps. Does anyone know if they will be releasing a firmware update soon?

asked 11 Sep 2017 at 12:29 PM

Aidan Collins
0

votes

1

answer

745

views

Just got the amp a week ago, still playing around with it. Have iphone 7 the app wouldn't stay connected, so am using ipad air app and connection is fine. Hasn't dropped yet and reconnects when amp is turned back on no problem. The problem I do have is when I practice at night and find a setting on a preset I like, but not wanting to 'save' it yet, when I turn on the amp the next morning the app 'restarts' and setting I used the previous night is set back to the first one on the amp "Heaven" or whatever it is. 

Weird thing I can use on and off throughout the day, turn amp on and off, and everything is as I left it, no problem,  both app and amp. The problem seems to happen overnite, the next day the app links up to the amp and it goes back to the first preset, Heaven,  when I want to have it as I left it the night before. Is this an amp setting, an app setting or am I too stupid to figure it out. Logic would be if I turn off and back on during the day and my last setting is there as I left it the same should happen when I turn it on in the morning. Note: I'm new to this amp and don't want to edit or save presets yet, and would like to avoid for time being.

thanks!

asked 09 Sep 2017 at 05:22 PM

Kevin Burchett
0

votes

1

answer

1k

views

I bought this amp a few weks ago and all was well with connecting to my Iphone 6s, both on the main bluetooth of the phone and the gateway app. 

Then a few weeks later I tried to connect my phone and since then I only recieve the message: 'Connection Unsuccessful, make sure "CODE..." is turned on and in range'. I continue to get this message despite the amp being turned on and in range. 

In addition, the amp can be connected to on other devices such as my friedns iphone and my pc.

So far I have followed the proceedures suggested of the correct sequencing, but this problem seems to be more deep rooted. 

Please help!

asked 16 Aug 2017 at 09:29 PM

George Williams
0

votes

0

answers

713

views

 I purchased the code 50 amp in February and installed the Gateway app on my iPhone iOS 10 and the playback feature worked great. I currently have a Gateway app software 1.4.1 . Several months ago I realized that the playback feature did not work.  I wasn't sure at first if it was an update on the iPhone software but I figured it was probably a common problem and would be fixed shortly but it has been several months now and still having the same problem.   I also  tried the app on a different iPhone that had a different software version and had the same result. It looks like a similar problem was happening on the Google play app version and was fixed with the 1.4.2 software.  The playback feature can be selected and you can pick a song out of my library but it will not play. 

asked 27 Jul 2017 at 05:09 AM

Christopher Knieja
0

votes

1

answer

1.9k

views

Hi,

I am happy owner of CODE 25 for almost half of the year. 

I love to play with it but I have frustrating problem with connecting Gateway app to it.  Bluetooth connection works fine immediately after switching on the amp my iphone is connected, no problem, but then Gateway application connection to CODE drops after while.  Then I need to go through connecting  all over again, this I switch of Bluetooth on my phone and after swithing it on again and relaunching Gateway I'm connected to CODE. Unfortunately after few minutes the connection breaks again. And at all time my Iphone is connected properly via Bluetooth to the amp! So I'm reconnecting again and again and again...Quite annoying.

Any kind of advice for remediation of such issue is mych appreciated.

Regards,

Krzysztof

 

 

 

asked 19 Jul 2017 at 10:50 AM

Krzysztof Petyniak (1)
0

votes

4

answers

1.2k

views

I've had my Code amp for a couple of weeks and managed to connect it to my iPhone which is running the latest ios 10.2.1.  I also got it to connect to a brand new Samsung Galaxy Tab A running Android 6.0.1.  The connection didn't always work and sometimes dropped out.  I've updated the Amp to the latest firmware to hopefully cure the connection issues and now my phone and tablet just can't detect the amp at all.  I've tried turning on and off, resetting everything, forgetting the device etc. etc. but it's like the amp just doesn't have Bluetooth.  As no device can see the amp then Gateway just isn't possible to use as it also can't detect a phone or tablet. My devices can see each other but it's like the Amp just doesn't have Bluetooth.  I've also tried searching for it with an Ipad but this also couldn't see the Amp ?  It looks like the Bluetooth has died on the Amp but thought I'd ask if anyone has any ideas of anything to try or otherwise I'll have to take it back to the dealer and either try another one or replace it with a Fender Mustang.  It's a good amp but seems to have to many glitches at the moment looking at the forums.  I'll give it one more go though if anyone has any suggestions to try.  Any ideas anyone ? Many thanks for reading.

 

Thanks for the responses.  I think it is a hardware issue though with the bluetooth just not working on the Amp.  It doesn't seem to matter what device I use the amplifier just isn't visible to anything ?

edited 27 Mar 2017 at 11:36 AM

David Keeley

asked 24 Mar 2017 at 10:40 PM

David Keeley
0

votes

1

answer

976

views

Can the CODE series amps be accessed via laptop? Or is Gateway for iOS and Anroid use only?

asked 09 Dec 2016 at 02:27 PM

Rick Coffman
12

votes

4

answers

14k

views

100 presets is more than the avaerage human brain can handle, 5 +/- 2 is the old adage.  The Gateway app when active and syncing with the amp displays "Tap to sync" after the first few preset entries.  So you can't efficiently scroll through the presets. Is there a preset listing anywhere on the Marshall Website a customer can print out?

In a future release of the ios app the presets managed by group such as a catagory/folder entry would be nice, e.g. Metal, Clean, Rock, etc ...

Thanks

asked 03 Aug 2016 at 08:41 PM

Robert Birch (15)
2

votes

5

answers

8.3k

views

I bought a Code 50 today and I'm very pleased with it apart from one thing – I downloaded the Gateway app (1.2.7) for my iPhone 6 running the latest version of iOS (9.3.3) and no matter what I try, I can't get the app to connect to the amp. The amp is set up in bluetooth pairing mode, I've hit the "scan for amps button" on the app so many times my finger is about to fall off! I've restarted the phone numerous times, restarted the amp, you name it. It won't find it. Any advice appreciated!

asked 27 Jul 2016 at 11:06 PM

Matt Sefton (2)
0

votes

1

answer

1.2k

views

 

I have an iPad 2 with 64 GigB and G3, using iOS v.7.1.

Downloaded Gateway. Pairing not possible most of the time, even when I put the iPad right on top of the Code 25 amp.

When paired, the Gateway software does not recognize the pairing and does not show a Bluetooth device  indication on the bottom left corner. Go to set up, menu shows no Bluetooth connection even after the pairing was successful. Hit the Scan button but, nothing happens.

Please help. Thanks!

 

asked 20 Jul 2016 at 07:24 AM

Anthony Lebatuan
10

votes

2

answers

1.6k

views

I know that the Mac version of the firmware updater is coming soon. But how will we know when new firmware updates are released? Only through the desktop software? Or will there be a notice in the iOS app? The website?

asked 13 Jun 2016 at 12:14 AM

Andrew Crow (10)
Showing results 81 to 100 of 100
Loading - please wait...