Questions
Showing results 101 to 120 of 2522
0

votes

2

answers

71

views

Why are some people being told that the DI out on a Origin 20 is balanced line level output? (Me for one) and yet other people are being told it is an unbalanced and I take it not line level output? 

I have spent quite a bit (for me not for Marshall) money on your products and am less than impressed with this aspect of aftercare.

would someone at Marshall's end sort this out please. I can't be the only one that feels let down and contemplating never buying Marshall again.

could someone please confirm what the DI out is (balanced/unbalanced, line level or not). Certainly if this had been pre-sales advice I be returning the product (and be entitled to), it's not what I expect from a well known and respected brand.

alistair

origin20c customercare

asked 03 Apr 2020 at 04:06 AM

Alistair James
0

votes

1

answer

60

views

Si alguien podría ayudarme a cómo solucionar. intenté de muchas formas actualizar, desinstalar, etc pero no hay manera de reconocerlo, sí se genera el sonido al conectar el puerto USB pero inmediatamente sale que windows no lo a reconocido ERROR CODE 43 en windows 10.

CODE USB

asked 02 Apr 2020 at 10:16 PM

Toshio yasuda romero
0

votes

1

answer

110

views

I just bought a new Code 50 yesterday and when I hooked it up to my pc to play with the presets from Marshalls website when I played a string the sound went off. Like a reverse noise gate. Then I left it overnight so it maybe had fixed itself but it didn't. What can I do to solve this problem?

CODE Code 50

asked 02 Apr 2020 at 12:17 PM

Miguel de Winter
0

votes

1

answer

102

views

Why is my code 25 so glitchy?   I updated it some time back and I still spend a inordinate amount of time putzing around with this thing to get it connected to my iPad. You want this piece of crap back?

CODE Bluetooth iOS

asked 02 Apr 2020 at 09:26 AM

Greg Gonick
4

votes

0

answers

75

views

When is a new firmware going to show up. New effects, take care of the extra noises, and a thought since the plexi has the two volume controls maybe add that to the mix to get a more accurate plexi sound.

Firmware

asked 01 Apr 2020 at 10:53 PM

Juan Casabianca (4)
0

votes

2

answers

71

views

I recently hooke this head unit up to a 2 2x12 cabinet 8ohm and per instructions and at full cranked volume barely hear anything

Any suggestions or tips before persuing it being faulty? speaker cable hook up and checked with another cabinet and still same thing barely any volume . 

CODE Speaker Cabinet

asked 01 Apr 2020 at 05:35 PM

Greg Snyder
0

votes

1

answer

65

views

Hello,

I need Your help regarding send/return section of my amp.

The amp is a combo, solid-state Marshall 5212 Fifty Split Channel Reverb (it's around 30 yrs old). The sound is superb, both channels and reverb are working flawlessly to this day.

Recently, I decided to put my delay, reverb and chorus pedal into FX Loop, but when I do so, no sound is coming from the amp. I tried with different pedals (one at a time), with different cables, but no success. The whole time the guitar was connected to the direct input on the front panel (guitar>direct input>send>pedal input>pedal output>return). I strum the strings and nothing's coming out of the speakers. But then I noticed one thing, when I unplug the cable from the "Return" jack on the rear panel, the sound is coming up from the speakers like it's supposed to (without pedal involved ofc). It's almost like direct input on the front and FX loop section on the rear side can't be active at the same time... Is this common problem with these amps, do you have some advice on this issue, or should I take it to electrician to check it out?

Please check the label from the rear (below):



Thanks in advance!

Best regards

fxloop 5212 Marshall send fiftysplitchannelreverb return sendreturn

edited 01 Apr 2020 at 08:47 PM

Mario P.

asked 01 Apr 2020 at 04:58 PM

Mario P.
0

votes

0

answers

45

views

asked 31 Mar 2020 at 10:53 AM

walter veldsman
0

votes

2

answers

54

views

Evening all,

In the midst of this Covid-19 isolation I'm finding some time in the evenings to deal with all those little jobs I've been putting off.

So it falls to this evening's task. I have a ' Made In England' Marshall GuvNor pedal that is missing the battery cover, screw (chrome) and two of the bottom chassis screws (black) - does anyone on here have a) a spare battery cover b)know what sort of screws I need and c) where I can source either of the aforementioned! 

Many Thanks, 

asked 30 Mar 2020 at 08:07 PM

Luke Harris (1)
0

votes

2

answers

77

views

Hi there - I picked up a DSL1 in Leeds recently on tour and the direct out / speaker emulation is very dark - I checked frequencies in Logic X, theres basically nothing above 2.4k. When I run the DSL1 send into the return of my JMP-1 (Rack Unit) to use the emulation it sounds great - and I get spikes a little over 5k. Is it a defective unit or is that simply the sound of the simulation? I have used different Marshall amps direct over the years - (Valvestate VS100R, JMP-1, TSL100) and have had great results with all of them  until the DSL1. Cheers for your help,

 

Dylan  

Speaker Emulated lineout direct

asked 30 Mar 2020 at 11:26 AM

Dylan Smith
0

votes

0

answers

50

views

Hi there - I picked up a DSL1 in Leeds recently on tour and the direct out / speaker emulation is very dark - I checked frequencies in Logic X, theres basically nothing above 2.4k. When I run the DSL1 send into the return of my JMP-1 (Rack Unit) to use the emulation it sounds great - and I get spikes a little over 5k. Is it a defective unit or is that simply the sound of the simulation? I have used different Marshall amps direct over the years - (Valvestate VS100R, JMP-1, TSL100) and have had great results with all of them  until the DSL1. Cheers for your help,

 

Dylan  

Speaker Emulated lineout direct

asked 30 Mar 2020 at 11:26 AM

Dylan Smith
0

votes

1

answer

131

views

Hello,

The manual is very sparse about this. Could you please clearly outline the steps needed to safely operate Origin 20H with no speaker connected when using DI out for recording?

Is the DI out mono unbalanced or "stereo" balanced jack socket?

 

Regards 

Marek 

Speaker DI Origin20H loadbox silent load

asked 30 Mar 2020 at 11:14 AM

Marek Siwczak
0

votes

0

answers

49

views

asked 29 Mar 2020 at 08:47 PM

Martin Smith
0

votes

1

answer

72

views

asked 29 Mar 2020 at 03:39 PM

Victor Lee
0

votes

1

answer

61

views

My 3 month old CODE 50 does strange static noises and cracks when it's connected to my PC with a jack. It happens while connecting it both to a DAC and a motherboard, but it doesn't happen when i connect it with the same cable to my phone, or my laptop. The amp is awesome but this thing annoys me so much. 

CODE

asked 29 Mar 2020 at 11:37 AM

Luis Gutiérrez
0

votes

0

answers

84

views

Hello,

 

I'm having a problem when I recording my guitar.

My recording guitar setup is:

 

Gibson Les Paul Studio -> Bugera 333xl Infinium Head Amp (with instrument cable)

Bugera 333xl Infinium loudpeaker output -> Active DI Box Behringer Ultra-G (with speaker cable)

Active DI Box Behringer Ultra-G Direct Link -> Marshall 4x12 MX412B (with speaker cable)

Active DI Box Behringer Ultra-G Output -> Presonus Studio Live AR16 USB Mixer (XLR cable)

 

I'm using Logic Pro X Software.

 

I record a guitar riff in Logic Pro x as audio track (audio_1) and then i want to record a second guitar like a fill guitar or lead guitar (audio_2).

To record audio2 i turn on audio1 to listen the guitar riff.

When i’m gonna listen the audio2 in solo mode besides the lead guitar I can listen the sound of my audio1 with very low volume but i can listen it to

 

Can you help me with this problem please ?

 

Best regards

Speaker USB

asked 29 Mar 2020 at 10:06 AM

André Leandro
0

votes

3

answers

72

views

Hi,

I have problems to connect my Code25 to Studio One. I get the message 'Failed to open digital audio interface. Please make sure that the sample rates of your recording and playback devices match'.

As you see in the screenshots, the sample rate is the same both for playback and recording. I don't know why I can't change that in Windows, but it's the same.

Any suggestions?

Thanks.

Code25

asked 29 Mar 2020 at 09:17 AM

Maarten Roels
0

votes

1

answer

65

views

I got a Code 50 in mid April last year.  Tonight when I was playing the sound just stopped.  There seems to be no power and turning it off/on, the screen just blinks orange.  My question is this if someone can help.  Is there a quick fix to this or not.  If there is not,  it is under a year since I got it so I believe that it is under warranty yet.  How do I go about  the warranty on the product?   Thanks for any help in advance.  

Code 50

asked 29 Mar 2020 at 04:14 AM

Bryon Knutson
0

votes

1

answer

113

views

Hi! 

I bought the Major III bluetooth headphones but I have a big problem when connecting them to my windows 10 computer. My sound is terrible when using the headset. If I deactivate the hands free telephony setting in the device's properties it switches to headphones and the sound is perfect but the microphone stops working.

Is there a way to fix this problem?

Bluetooth

asked 29 Mar 2020 at 12:20 AM

Angelos Angelidis
0

votes

4

answers

63

views

I cant't reset my amplifier to the factory settings. I do everything as written in the manual, but every time I hold the "store" button, the message "canceled" appears.

Manual

asked 28 Mar 2020 at 06:48 PM

Pawel Marchlewski
Showing results 101 to 120 of 2522
Loading - please wait...