Questions
Showing results 121 to 140 of 169
0

votes

0

answers

704

views

I am having a problem when I am using bluetooth on my ipad the gateway app will freeze right in the middle of editing a preset. I am not sure if it is a bug or if its my device, but ive tried reconnecting the bluetooth for my amp and gotten the most recent update. So if someone can help me out that would be awesome.

edited 15 Dec 2017 at 12:51 AM

Trent Cannon

asked 03 Dec 2017 at 09:04 PM

Trent Cannon
0

votes

1

answer

1.2k

views

This amp sounds nice, and I really want to play with the tones, but I lack a compatible phone for it. I have an LG stylo2,  but I also have two macbooks, an imac, and hackintosh. I even got the bluetooth to work on the hackintosh. The play store keeps giving me the error that "my device is not compatible with the software." Followed the instructions to get it on, but to no avail. So, I'm stuck hoping that Marshall gets the message and develops some iOS software for this thing. So, what do you say?

edited 03 Dec 2017 at 03:35 AM

Sam Y

asked 03 Dec 2017 at 03:35 AM

Sam Y
1

vote

1

answer

880

views

I made this comment in response to another query and thought it would useful as part of the general forum...

Been following the comments about Bluetooth for a couple of weeks since I have been having the same problem. What I discovered is that the problem is not the amp but my phone. For all intents and purposes, the amp is just a dumb device that happens to have a Bluetooth connectivity board or circuit built into it. The primary connection device is the users phone, tablet, whatever that has the Bluetooth application. Anyone using a Bluetooth speaker should know and understand that the speaker has no application, just an ON/OFF switch and a Bluetooth circuit. It's the phone that makes the connection. So in my case, it was the phone that dropped or lost the connection to the amp. There was no way I could reconnect, even after shutting everything down and rebooting. Going through the Gateway app on my phone wouldn't work and the blue light on the amp would blink continually.

What I then tried was turning off my Bluetooth on the phone, reactivating, and getting the app to pair up again to the amp. Problem solved.

It's possible that all the wi-fi items I have in the house and garage are confusing the phone and Bluetooth but I haven't troubleshooted that as yet. I have found a simple work-around that, I agree, is less than ideal but gets me using the amp the way I want. I don't disagree with what users are saying but I also think that not every fault lies with the supplier. Perhaps a reasonable challenge to us users would be... if any musician is a programmer or electrical engineer then offer some assistance. I have yet to find any innovator who can design for every nuance we currently experience in this tech world. Also if anyone has another, better work-around then please submit to this forum.
Regards,

asked 01 Dec 2017 at 11:15 PM

Dave Duncan (57)
5

votes

6

answers

1.5k

views

Marshall Support,

Your copy/paste response to everyone is unacceptable!

You know damn well that most bought this amp online! There is no talking it back to the dealer, other then sending it back for a refund!

I hope others agree with me here that the customer Support for this amp is HORRIBLE, if not worse, nothing compared to the REAL Marshall reputation!

We all have the same trouble with Bluetooth. When one ends their session, turns the amp off and shuts down the app, it is impossible to reconnect again without having to delete in your device’s Bluetooth connection to the amp, then going back to the amp to Pair again.

The problem is YOUR programming and design. This amp is great sounding when standing alone, working the controls on the amp itself, but try using a mobile device or tablet, and it’s failure as an amp is evident! This could be simply remedied with the design of a new application and updated, new programming of the amp. Instead, you continue to reply the same thing over and over again!

i ask every Code 25 owner here, am I wrong?!?

asked 30 Nov 2017 at 06:42 PM

Tommy Naccarato (17)
0

votes

1

answer

1.6k

views

Ive had this amp five days now and I’m totally frustrated!

Here are my issues:

• Bluetooth Connectivity

The amp loses connectivity with the MyMarshall app constantly!  I’ve followed the instructions.  I’m sitting less then a foot from the amp, yet it loses connectivity from both my iPhone and two different iPads.  It literally takes me 15-20 minutes to get the thing connected, reconnected, and then, BOOM! Again, the sound changes settings on the amp mysteriously, this after taking 15-20 minutes to get the sound and effects exactly the way I want it.  I can’t save the setting, because it disconnects the app from the amp, even though it says on the amp and my iPad settings, that I’m still connected.  Utterly frustrating! It also limits what time I have to practice because I’m spending most of that time trying to get it reconnected and sounding right again.

Also, after following the directions explicitly, I still have to  reconnect the Bluetooth from scratch every time.  The app sucks.

 

• Apple OSX /iOS compatibility

Guys, Your the best amp manufacturer in the music world.  The music world is OSX/iOS based. Get your brilliant minds together and allow for the amp to be Updated via Apple products!

 

• The amp and application

This is a great sounding amp, I’m enamored with the sound as I am with most Marshall Amplification products and the price well within reason, but not just the app is HORRIBLE, but also the effects are also less then desirable.  I just can’t seem to get chorus, phase, flanger or echo sounds to my tastes and desires.  Same with the auto wah.  I just can’t believe you can’t duplicate the same great sounding effects as you have in many of your solid state amps.  

 

I’m hoping you can help, if not, this amp is going back in the box and being returned.

edited 25 Nov 2017 at 10:24 AM

Tommy Naccarato (17)

asked 25 Nov 2017 at 10:20 AM

Tommy Naccarato (17)
0

votes

1

answer

506

views

ive got the app downloaded, Bluetooth connected, but playback doesn’t seem to work out of my iTunes library.  Also, directions how to operate the delay and modulation effects.

 

Any help much appreciated!

asked 21 Nov 2017 at 01:07 AM

Tommy Naccarato (17)
0

votes

2

answers

1.6k

views

Hi!
Y have a Huawei P8 Lite with Android 6.0... The smartphone work fine and connect with my Code25  using bluetooth, but Google Play say "This app is not compatible with your device"... I´m very very sad... Any solution?
Sorry for my english, i´m from Argentina.
Thank´s

asked 12 Nov 2017 at 01:26 PM

Emanuel Escudero
0

votes

1

answer

637

views

i have connect my phone whit the amp code 50

but in de gataway app i see the code 50 but when i press connect he sais not connected 

so i dont work what is the problem

asked 01 Nov 2017 at 08:34 PM

tom kreijne
0

votes

3

answers

635

views

well, it seems quite odd connect the amp with the app.

I'm able to pair my amp correctly and play music through it but it is nearly impossible to connect within the app. I said 'almost' impossible because for a few times it happened.

I can't explain, sometimes the pair/unpair process or the remove/reinstall the app or both, but it's painful and annoying. It isn't properly plug & play. 

Also I tried to clear the bluetooth cache, the app cache, disabling wifi .... get out the dog..

Do something, please.

Massimo

 

edited 24 Nov 2017 at 01:20 PM

Massimo Romagnani

asked 27 Oct 2017 at 10:02 AM

Massimo Romagnani
0

votes

2

answers

988

views

Hello, 
I bought the Code 25. I managed to pair the bluetooth but on app it does not connect. I can see the AMP in app but it cannot connect.
I Have a Samsung Galaxy S8+.
Already updated the firmware.
Unpaired, paired again and I have always the same problem.
How can i proceed to connect the app to the amp?
Thank you

asked 30 Sep 2017 at 05:37 PM

Rafael Guimaraes
0

votes

5

answers

1.5k

views

Hi

I’ve used my Code 50 for the first time since updating my iPhone to iOS 11 today, and the Bluetooth connection is dropping every few seconds. I have to close the app, turn Bluetooth off and on and reopen the app. Then it drops again. I never had this problem before updating my iOS.

Has anyone else seen this? 

asked 30 Sep 2017 at 05:11 PM

Andy Lewis
0

votes

4

answers

978

views

Hi Support Team!

I am using a

Samsung Galaxy S7 Edge Device

with Android 7.0 

and Gateway App v 1.4.2

to a Marshall Code25 with the latest Firmware Version (as of 25 Sep 2017). The Firmware Update Utility says v 1.0.0.15 N in the bottom left corner.

I was able to use Gateway to control the Code25 until a while ago, I am not entirely certain if it was until the latest Android Update, but have a strong feeling it was until then.

Now I am able to pair the devices, connect via Bluetooth, Stream Audio over the Code, also able to FIND the Code in the Gateway App, but unfortunately I am not able to connect in the Gateway App. When I tap the Code in the Connect Menu, it says "Connecting..." but then nothing happens. It just will not connect.

I tried all your troubleshooting from the website, including Firmware Update, re-installing Gateway, unpairing, forgetting device, re-pairing etc.

I always end up in the "Connect..." mode and am not able to control the Code via Gateway.

I was very happy with amp and experience and really liked the remote function via mobile and Gateway app, even more now I am very disappointed that this bug persists already a few weeks with no App update or firmware update seeming to fix this. 

Please try to recreate the bug with the described configuration and please find a solution and release a bugfix/new software version.

Many thanks in advance and kind regards

Chris

asked 25 Sep 2017 at 07:45 PM

Christian Koch
0

votes

1

answer

646

views

Hello, Folks!
 
The Marshall Gateway app seems to be good, but it simply hasn't worked on my phone yet. I've got a Samsung Galaxy J7 Prime and I couldn't change the parameters on my Marshall Code 50. What can I do? I tried to send a song from my phone to the amp through Bluetooth connection and it worked fine.
 
Sincerely yours,
 
George Bacan

asked 25 Sep 2017 at 03:13 PM

George Bacan
0

votes

1

answer

753

views

I cannot use the Gateway app and USB connection together. If my Windows 10 laptop is connect to the amp via USB while the Gateway app is running, it freezes the controls settings in the amp and the app. I still get sound, but I cannot change presets or edit presets on the amp or with the app with the USB connected. I have to disconnect the USB cable to be able to use the app, or the amp controls. If I want to use USB, I cannot use the app. If I want to use the app, I cannot use USB. Any ideas?

I have the latest firmware and latest version of the app. I have tried disconnecting and reconnecting bluetooth connection. I've tried restarting the computer. I've tried disconnectiong Bluetooth, shuting down the amp and the computer, and starting everthing up again. Nothing helps.

asked 08 Sep 2017 at 08:40 PM

John Pasnik
0

votes

1

answer

1.3k

views

I bought a Marshall Code 50 amp and the LCD display lights up but will not display any text at all.   I want to fix this problem so I can use my amp again!  I tried to use bluetooth with the Gateway app but It won't let me edit my settings on the app it doesn't do anything.  If anyone knows how I can get the display fixed or to read text please voice your answers.   Also the factory reset does not help.  Thank you

asked 07 Sep 2017 at 10:17 PM

Stephen Porch
0

votes

6

answers

4.2k

views

Hi,   my code 50 have this problem, connect and pair with bluetooth but dosen´t connect at gateway

When Marshal solved this problem ?

Thanks.

asked 24 Aug 2017 at 01:19 AM

Ricardo bustamante (1)
0

votes

1

answer

1k

views

I bought this amp a few weks ago and all was well with connecting to my Iphone 6s, both on the main bluetooth of the phone and the gateway app. 

Then a few weeks later I tried to connect my phone and since then I only recieve the message: 'Connection Unsuccessful, make sure "CODE..." is turned on and in range'. I continue to get this message despite the amp being turned on and in range. 

In addition, the amp can be connected to on other devices such as my friedns iphone and my pc.

So far I have followed the proceedures suggested of the correct sequencing, but this problem seems to be more deep rooted. 

Please help!

asked 16 Aug 2017 at 09:29 PM

George Williams
0

votes

3

answers

1.1k

views

Well,  I've read through all the questions and answers I can.  My Android used to pair fine with my CODE 50.  Now, it will not connect.  I've reinstalled firmware, reinstalled the Gateway app, deleted and re-paired the amp.  Very frustrating.  It seems there are lots of issues with this.  I can hear the amp pair with the phone via bluetooth, but it will not connect with the Gateway.  "Connecting..." appears and doesn't go away.  I'm bummed.  This was a fun amp, but if the bluetooth doesn't work...  anyone got a fix?  Thanks.  Bill

asked 08 Aug 2017 at 02:30 AM

bill burke
0

votes

1

answer

1.9k

views

Hi,

I am happy owner of CODE 25 for almost half of the year. 

I love to play with it but I have frustrating problem with connecting Gateway app to it.  Bluetooth connection works fine immediately after switching on the amp my iphone is connected, no problem, but then Gateway application connection to CODE drops after while.  Then I need to go through connecting  all over again, this I switch of Bluetooth on my phone and after swithing it on again and relaunching Gateway I'm connected to CODE. Unfortunately after few minutes the connection breaks again. And at all time my Iphone is connected properly via Bluetooth to the amp! So I'm reconnecting again and again and again...Quite annoying.

Any kind of advice for remediation of such issue is mych appreciated.

Regards,

Krzysztof

 

 

 

asked 19 Jul 2017 at 10:50 AM

Krzysztof Petyniak (1)
4

votes

0

answers

1.3k

views

Presets need to flow easier between the different management areas.

(Reading the following is really only cumbersome, because that's how cumbersome it is to manage CODE.)

Copying one by one between amp and phone is really cumbersome.
How about an option to copy all 100 presets (or sections) between amp and phone? Both ways.
I want my amp to have the same presets as my phone.
(Others can still have the option the way it is laid out, but I don't see how managing amp and phone separately is useful unless someone really needs 200 different presets in one session.)

I like to have my preset sequenced in a way that makes sense. Artists, cleans, crunch, OD, Amps, or new additions squeezed next to existing ones. Others may sequence by set list or bands. If I shuffle presets on the computer/gateway, then the phone syncs this new sequence, and the amp does not match. Gets confusing.
Additionally, if the footswitch is assigned from the amp, then I have to copy new presets from phone to amp and even reassign to footswitch. Too many steps.

"Just use the presets on the phone and forget amp presets" would be an answer, but what about footswitch? and what about dead or forgotten phones?
Easy (automatic?) sync (with on/off for this auto/sync) between phone and amp, would allow everyone to use the amp (and footswitch) without constantly pulling out the  phone and pairing to have presets from the phone available. Bluetooth drains batteries.
Btw, any phone sounds come on the speaker  when playing because my iphone6 sees the amp as a headphone. So the presets need to be on the amp for any gigs.

Another footswitch suggestion:
A setting or function where the first 30 presets (01-30, without 00) are loaded into the 10 banks on the footswitch automatically? Then I only have to manage my presets within the 100 and everything else is assigned automatically?

asked 18 Jun 2017 at 07:02 PM

michael s (8)
Showing results 121 to 140 of 169
Loading - please wait...