Questions
Showing results 121 to 140 of 493
0

votes

0

answers

332

views

There a many questions on this forum about the irritating noise with Code 25 and Code 50.  However, it happens via the speaker only, not via the headphone connection. The presets sounds very nice in that situation. Can you explain?

Because of the noise issue I just use the Natural sound and add FX pedal effects. No noise at all. But that is not the way I want to use the Code 25. I want to use the presets.

asked 27 Apr 2020 at 03:15 PM

Jan Ronday
1

vote

1

answer

536

views

Guys - 

You need to get someone to fix the Bluetooth capabilities with this product line, like, yesterday. I updated the firmware yesterday, which was extremely difficult to do in the first place, uninstalled / reinstalled the Gateway app today, and still cannot connect to the amp except via my phone's native Bluetooth options to use it as a speaker. I am running ios 13.3.1.

I've scoured your web site, I've watched your videos, I've been all over Google and Youtube, and I am nowhere. In addition, I'm legitimately concerned by other reviews that the amp is simply not going to sound as good given I've updated the firmware. Will post again if that's the case. 

I will see if I can push new presets to the amp via a hard connection to my PC, but you need to do serious damage control on this product line considering your leading selling point has proven to not work as intended, if at all. 

asked 16 Apr 2020 at 03:43 PM

Mike Hoye (1)
0

votes

0

answers

368

views

My new Code 50 is bad noisy out of the box. I have tried 3 cables, 2 diffrent Guitars. I have tried a diffrent Outlet. Nothing seems to stop the noise.

I can turn the preset to some that are quiter, but almost all have a noticiable amount of noise and or Buzzing sound.

I have tried Firmware upgrade, IT was the same version, so I reinstalled not luck.

Please help.

asked 11 Apr 2020 at 05:19 PM

corey smith
0

votes

0

answers

294

views

asked 29 Mar 2020 at 08:47 PM

Martin Smith
0

votes

1

answer

784

views

Hi

Can any one suggest what preset and adjustments to get a Tube Screamer sound from my code 50

Thanks in advance

asked 04 Mar 2020 at 11:55 AM

martin jones
0

votes

0

answers

373

views

I would like the intro guitar sound. Please let me know if you can tell me how to program it.

asked 29 Feb 2020 at 02:52 AM

Ike Machover
0

votes

0

answers

355

views

I would like the intro guitar sound. Please let me know if you can tell me how to program it.

asked 29 Feb 2020 at 02:52 AM

Ike Machover
0

votes

0

answers

376

views

I´m a beginner level and would like the preset settings for Nalle Colt from Vintage Trouble. Could anyone help me?

https://www.youtube.com/watch?v=RA7W7GE4BRY

asked 25 Feb 2020 at 09:16 PM

Jader Schmidt Gaklik
0

votes

1

answer

511

views

This is question about presets.

So there’s mymarshall presets and the app presets and then there’s the presets on my amp.

When I hookup my amp to the app all of the presets change to I guess updated presets that I did not program so I’m assuming they are just new presets from Marshall. Now there’s the iPhone icon and the amp icon. 99% sure they are all the same new updated presets. So how do I use the original ones that were on my amp and those? And do I have room to save the ones I download, without erasing the presets in the app or on my amp?

TL;DR why are there 2 different sets of presets when I connect the app and where do my original amp presets go / how do I use mymarshall presets without deleted presets

asked 19 Feb 2020 at 02:37 AM

Ike Machover
0

votes

1

answer

406

views

Is it possible to lower the volume in the presets without losing sound quality?

asked 17 Feb 2020 at 10:16 PM

Robert Wollenburg
0

votes

1

answer

586

views

I noticed most of the presets on this website are reduntant/repetative and all I'm seeing is mostly Metallica and Pink Floyd with a bit of Marshall presets as well and some RHCP but mostly it's all classic rock genre and era styles.

I'm brand new to programing if you want to call it that and this is my first amp ever but I was expecting a crap load of variety from the users that have this amp. I'm trying to find some Weezer - Hash Pipe preset for anyone that can help and I know it just sounds like distortion but I literally suck at tring to get any sound and yes I am trying.

asked 17 Feb 2020 at 04:08 PM

Ike Machover
0

votes

0

answers

335

views

I noticed how it's not categorized ... is there somehow a better way to go about this?

asked 17 Feb 2020 at 04:01 PM

Ike Machover
0

votes

2

answers

349

views

Hi!

Can you advise please ? How can I configure two presets/chanels for one knob in the footswitches? I need to switch two presets with oneknob?

  for example : Rhythm guitar to solo (different chanel with the addition of an effect through FX Loop) and back to the Rhythm  mode?  

asked 17 Feb 2020 at 12:05 PM

Marat Sadvakassov
0

votes

1

answer

440

views

I bought a new phone and now I can't connect to the presets on the amp.

I have a iPhone X.

I updated the firmware to 1.45

I've reinstalled the app, restarted the amp, etc etc

And yes I'm logged on to the amp and connected via Bluetooth in the phone.

I Just can't connect to the amp via the app, The app can't find the amp via the search function..

 

edited 17 Feb 2020 at 12:12 PM

Tommy Carlström

asked 17 Feb 2020 at 09:46 AM

Tommy Carlström
0

votes

0

answers

400

views

The Presets on my CODE 50 are different than what are on My Marshall site. I went to reset all Presets but it fails. If I try and Synch Now I get "Synch Failed". 

The App works (as in I am connected and can change settings, controls are GOLD etc). But my Library on the app is completely different than what is on my computer. 

Why is my Synch compeltely off? 

asked 16 Feb 2020 at 05:01 PM

Brian McIlravey
0

votes

2

answers

467

views

I am trying to import patches from my Marshall Code 100 amp to Code Editor using a cable and even after reinstalling Code Editor it comes up with an error message "Error While Decoding System : Error_Bad_Device_ID" whenever I try and import a patch from my amp from selected patch number. This is despite the midi light being green, indicating connection with the amp. This is after not having used Code Editor for ages like 6 or 7 months or so. I am sure I had it working at some stage like 7 months ago or so. Is there any other software you can use to transfer patches from my amp to my pc and save them as a backup? And even modify them like you can in code editor and Gateway?

 

edited 16 Feb 2020 at 07:34 AM

julien casella (1)

asked 15 Feb 2020 at 02:32 PM

julien casella (1)
0

votes

1

answer

575

views

I just received a Marshall Code 25 as a gift and I am new to guitar playing and using an amp. So I have 2 questions actually.

1. In the User Presets section, what does the X over the amp (code not available) exactly mean?

2. I managed to connect the bluetooth on my iphone with the amp, and it works fine, but everytime I turn my amp and the app on my phone on, my amp doesn't show in the amp. So I end up having to sync the bluetooth every single time I turn it on, let it search for my amp, and then I can get started. Is there some reason why my amp doesn't stay in the app?

asked 12 Feb 2020 at 06:53 PM

Jose Roman
0

votes

1

answer

1.2k

views

I want to be able to use an overdrive pedal, and is that best accomplished with a clean tone/no presets?

asked 04 Feb 2020 at 01:41 AM

John Carini
0

votes

0

answers

446

views

Hi I have a Marshall Code 100 and I often download patches of my fav artists from Marshallcode.tools. Firstly, let's get down to basics. Are "patches" the same as "presets"? It's really confusing as marshallcode.tools calls them patches but on this my.marshall site they are called "presets" but as far as I can see they are the same thing.

As there is only room for 100 presets on my amp, whenever I download a new patch from marshallcode.tools to my amp, I always make sure to copy the original preset that came with the amp that I am replacing, to my library as a backup, in case I want to reload them back onto the amp. When I click on the settings icon next to a preset in my gateway, it comes up with the option to "copy to library". It seems to take about 3 or 4 days for a preset to transfer to my library. Is "My Library" cloud based storage? 3 or 4 days seems like a long time for a preset, which are small files as far as I am aware, to copy to my library. I get concerned sometimes that it isn't copying over when I check the next day or even 2 days after copying it and I do not see it in my library, because immediately after I click copy to library, I can see it in my library, but it is black in background colour, rather than the olive green of all the other presets in my library. And  then to check the next day and not see it anywhere in my library, regardless of colour, seems strange, like it has disappeared (but maybe it is just in transit?). They all eventually seem to arrive there, just seems strange that I cannot see it in my library in black background to indicate it is still uploading to my library cloud. So I am wondering if it usually takes a number of days to actually appear in my library and why it disappears from My Library during those few days of uploading?

 

edited 29 Jan 2020 at 02:48 PM

julien casella (1)

asked 29 Jan 2020 at 02:46 PM

julien casella (1)
0

votes

1

answer

464

views

Hi

I recently bought a Marshcall Code 50 and I have two old footswitches (a Behringer and a Boss Dual foot switch FS-6). All I want to be able to do is cycle between presets on the code. On both the footswitches the code only cycles backwards, and not forwards at all. Is there a setting on the code somewhere that I need to change so that I can cycle either way through the presets?

Much appreciated

asked 25 Jan 2020 at 03:54 PM

Renier Pienaar
Showing results 121 to 140 of 493
Loading - please wait...