Questions
Showing results 141 to 160 of 236
0

votes

5

answers

653

views

Hello,

Recently I bougth a code 50.

When I want to stream music with bluetooth to the code, you can hear all kind of interruptions. The further the distance, the worse. But even with the laptop at a distance of 1 meter, you can haven interuptions.

I tried to solve the problem by upgrading to the latest firmware, but this has no effect.

When I am treaming to an other bluetooth device with the same laptop, I don't have any problems even at a distance of 8 meter. So the problem must be in the code.

Does anyone has the same problem?

What to do, or is this a defect?

Thx. 

edited 27 Feb 2018 at 03:11 PM

Filip Van Huynegem

asked 27 Feb 2018 at 03:00 PM

Filip Van Huynegem
0

votes

3

answers

830

views

Just bought the 50.  I have done the hold the 3 buttons down while turning it on to see the current version.  I then connect the USB and it says USB connected Ready to update.  But when I try to update from both the browser and the utility, it says "please connect your code".  I have made the config changes on the troubleshooting site, and used 2 different laptops and 3 different cables but none of them will push the updates.  It won't show the Code as being connected for some reason. 

Anyone have an idea of where I am going wrong?  I don't have any Chrome updates to do, and I am stumped.  I don't want to have to return this if there is an easy fix.

Thanks in advance!

asked 24 Feb 2018 at 07:17 PM

greg anderson
1

vote

13

answers

5.6k

views

I just bought my code 50 yesterday. The master volume is a real problem, I may have to return it just because of that. We can adjust the volume, but the second you change a preset it goes way too loud again. Even if I were to modify each of the 100 presets manually (which I am not in the mood to do), when the next firmware update happens those presets will be overwritten with the factory reset so back to square one.

Marshall, can you please give us a timeline for this? I have 30 days to return this thing to the store, I need an answer because I do not plan on living with this issue forever, maybe I will swap if for a Fender or Line6 or something with quicker response time from the manufacturer if need be...  quite frustrated and only used the product for 30 minutes. 

asked 20 Feb 2018 at 06:19 PM

nobody here (1)
0

votes

1

answer

886

views

Firmware is up to date, turned amp on and the the lcd just blinks. Tried doing a reset ( power off, hold amp button down etc) but no change. Any ideas ? 

asked 08 Feb 2018 at 02:50 AM

Phil Payne
0

votes

1

answer

858

views

I have just downloaded new firmware to my code 50. I dont see anychange. Can i listen to new settings before factory reset!  And can i delete any of the factory presets from 00 to 99 and it will be replaced by 1 of the new presets.! Or are the first 13 deleted and replaced by new. Hope that makes sense. Thanks in advance

asked 05 Feb 2018 at 09:30 PM

martin jones
1

vote

1

answer

1.9k

views

Hello guys! I recently updated my marshall code 25 firmware to version 1.41. However, when I turn it on it says on the screen "v 1.11" why?

asked 31 Jan 2018 at 10:30 AM

Rodrigo Guantay (1)
0

votes

2

answers

673

views

I've only had my Code 25 for a few weeks now and finally updated the firmware yesterday. Wondering where the promised '13 new presets' were (still only the original 99 on the Code), I started poking around here. Here I've found the 13 new official presets, as well as some other user made ones I'm interested in.  But as stated in the subject, I need some help.

First, I chose the Add to My Library Option.  Here on the desktop , I see 11 tones (wrong number, but not the biggest issue) have been added to My Library. But when I actually look in the Gateway, again, it's the same original 99 tones.  I don't see any of the new ones anywhere. So I'm obviously not able to get these via Gateway right now.

Via the cable, I'm able to sample these new presets. I choose individual presets from the website, load them on the Code (one at a time) and hear what they sound like. But turn the amp off and on and they're gone again. I've tried synching, but that doesn't seem to change anything.

Things seem to be working mostly the way they're supposed to. But I'm clearly missing a finally step or two. I'd like to get at least some of these new (Official/User) presets into my Gateway and onto my Amp. Any help would be sincerely appreciated. Clearly, the simpler the explanation the better.




I'd appreciate any assistance. If appropropriate, feel free to call me 'Dummy', 'Idiot' whathave you.

asked 29 Jan 2018 at 07:26 PM

Brian Fox (1)
1

vote

2

answers

882

views

I just updated the firmware and now I can't connect .

 

is it the update that is the problem?

 

asked 28 Jan 2018 at 04:18 PM

scott hennessy (1)
2

votes

1

answer

911

views

I was wondering if anyone has experienced this issue, I bought my CODE 100 brand new back in November and after about a week of having it, the sound began to mute in the middle of my playing for one  to two minutes. Turning the amp off and back on seems to be a temporary fix but the problem still occurs. I have also tried to see if there was a difference in having my CODE connected to the app, and it seems like the amp goes longer with keeping sound while connected to the app but it still mutes ocassionally. I also have the latestest firmware. 

asked 12 Jan 2018 at 07:34 AM

Tahj Reavis (2)
0

votes

3

answers

819

views

Hi,

I purchased Code 25 recently and it worked fine. I suppose the firmware was 1.11 until after the update through windows software, the amp stopped working. Switched it on, the LED screen just flashed repeatedly and non-stop, the user interface wasn't there, nothing else were there except blinking orgrange screen. I couldn't get it to work.

There was one particular moment I got it on for like 5mins, performed a factory reset. But then it went back to the flashing orgrange led screen.

I'm stuck. What do I need to do?

asked 08 Jan 2018 at 09:56 AM

Toby Huynh
2

votes

3

answers

4.2k

views

Hello Team,

I just bought the Marshall Code25 and tried to update the Firmware via USB.

I have launched the firmware update from the Chrome Navigator and from Windows firmware application. After update performed, Code25 remains to version 1.11 and firmware indicates my CODE firmware is up to date. 

I have notice during the update than first, the version 1.41 is installed (MCU firmware 1.41) and just after a second update is launched installing the version 1.11 (DSP firmware 1.11)

Is it the regular behavior ?

After the update I still have troubles on bluethooth pairing, even if I read this problem should be solved by the update.

Thanks for your help

Regards

 

 

asked 04 Jan 2018 at 12:22 AM

Viguier Benjamin (2)
0

votes

1

answer

995

views

Hi,

My son has a Code 25 and the preset knob stopped working i had a look at it last night and tried the firmware update from the web site now it wont do anything and just says check USB. has anyone had this problem or have a solution.

thanks in advance

Alex

 

asked 26 Dec 2017 at 11:47 AM

piers lee
0

votes

1

answer

718

views

Got my Code 100 Combo, how do I know if I have the most recent update of the firmware? Also, are there any plans for a firmware update to enable wide stereo like the Blackstar ID series

edited 20 Dec 2017 at 08:04 PM

Chris Davies (12)

asked 20 Dec 2017 at 08:02 PM

Chris Davies (12)
0

votes

0

answers

1.1k

views

I just got the amp and am very close in getting my Strat sound, but, I play my Les Paul a lot more adn am having trouble getting a good clean with depth, not in your face, and slight break up when you hit it hard but clean when you hit it lightly.  So far I get either muddy or brittle and no depth.  Oddly enough, I got the exact sound from the Blackstar 100 I bought and it was a factory preset right there on the amp ! Then it  blew up 2 hours after I got it. Turns out if you upfdate firmware on that one you kill the amp.  Saw it on the forums after I did the update.  Which is why I ended up with this Marshal Code 50.   Any suggestions?   I went through all the presets here on this site and just could not find anything.  What I like is David Gilmore sounds, Santana sounds,   And what I am searching for is a good Les Paul sound with depth,  clean , but a bit of grit when you hit it hard , some air to it , and not an in your face sound.  Sound is so hard to describe! 

asked 19 Dec 2017 at 03:38 PM

Rodney Tod
1

vote

1

answer

969

views

I updated to the latest firmware on my Code 50 which states it updates to new presets 00 thru 12 but even after running the update I still have the same name on said presets. Ive seen on the new 100 watt Codes that the presets have been updated and some new names for the presets which I really like. I was hoping this latest update would be the same on the 50 as the 100. Even though the names didnt change I can hear some differences in the latest presets.

Is this latest firmware update suppose to mimic the 100 watt amps ? Or is that not possible yet ?

asked 17 Dec 2017 at 03:03 AM

steve strano (1)
0

votes

3

answers

831

views

As a recent Marshall code 25 user how long has the bluetooth pairing problem when turning the amp off been goinig on is it when the amp was released or after a firmware update the reason i ask this is i am considering returning the amp if this has been an ongoing problem with no resolution in sight ?

asked 13 Dec 2017 at 08:50 PM

Barry Britten
0

votes

2

answers

770

views

Dear Marshall,

Many thanks for the CODE product. The sound is generaly decent. However, there is still a big room for improvement on it. Can we expect that you are working on this in the upcoming firmware updates?

Also, it would be a great idea to put a "poll" for the users to vote on which amps need the most enhancement :) or even what new amps/cabs to introduce!

 

Regards!

asked 10 Dec 2017 at 08:44 PM

Nizar Odeh
0

votes

3

answers

821

views

I Have a 'problem'. I updated my Marshall CODE 25 and on the screen i always info "Marshall V1.11". Is it good? I updated my amp to newest firmware 1.41

asked 02 Dec 2017 at 11:08 PM

PaweĊ‚ Orczyk
0

votes

1

answer

1.1k

views

Hi, I just got a Code 100 Head, software version 1.11. I noticed, that the FX send reacts to the master volume, after I tried to listen to the preamp section only. While having master volume down, there was no signal at all until I turned the master volume up. But even if master volume is turned fully up, the signal is absolutely low, quite "nothing" compared to the output of my rack preamps (JMP-1 for example). Why is the FX send controlled by master volume? Is there any other possibility with a newer firmware? That makes integrating the Code Head with external effects for a live setup absolutely impossible since having different volumes at different venues. The FX send should deliver a much louder signal depending on the volume setting of the selected amp model, the master volume should only affect the Codes poweramp after FX return.

asked 27 Nov 2017 at 11:43 AM

Ricco Löschner
1

vote

9

answers

1k

views

hi

firstly, i am disappointed with the code.  this amp seems like its still at test phase, its to buggy for a release.  would expect marshall to only release a new product unless its 100% reliable.

connecting ios devices to code is always problematic. very unstable.

my main problem now is updating firmware.  cant update in chrome. i have midi capability approved for marshall but keep getting midid disabled error even though i clearly have midi enabled.

tried opera, and the midi is working and the code is coming up as connected. i get as far as a message stating that firmware is updating with a status bar and percentage marker. doesnt update! stays at 0% and never moves. left it overnight and still 0% when i woke.

i have spent more time messing about with the problems with this amp than playing guitar. do i need to sell this and just buy a guitar interface? maybe

also, when using this amp through garageband there is no dedicated clean preset to use with garageband or other AU. basically it goes into garageband with a marshall preset and then the other AU preset is on top of the marshall preset. ideally this amp should include a straight clean unprocessed preset to work with other software AU's.  i really do think people need to consider a good quality guitar interface before purchasing this amp. its very restricitve and unreliable. if you are not gigginG i dont see the point in this amp. 

CAN SOMEONE HELP ME WITH THE FIRMWARE ISSUE ASAP!

asked 15 Nov 2017 at 09:40 AM

ste cullen (5)
Showing results 141 to 160 of 236
Loading - please wait...