Questions
Showing results 141 to 160 of 229
0

votes

2

answers

656

views

I need some help with the Bluetooth connectivity.  I hold down Reverb/Power on the amp turning on the Bluetooth feature and I tell Gateway to Scan for Amps and I get nothing.  My Iphone Bluetooth is on.

asked 06 Apr 2018 at 05:59 PM

Kevin Gibbons (2)
0

votes

1

answer

850

views

I'm using the USB connection from a PC to the Code 25, and found that the ouput sound on the headphones is only mono-left mixed.  I get sound in both speakers on my headset, but when I test left/right channels, it's obvious that the sound is only coming from left channel.

This isn't an issue when I'm playing music through the Bluetooth connection, and both left/right channels come through ok.

Is there a firmware fix so that when sound is channeled through USB to the headphone 3.5mm jack, it'd be stereo instead of mono-mixed?

asked 05 Apr 2018 at 07:59 AM

Alvin Tang
0

votes

0

answers

565

views

My phone connects to the amp perfectly with Bluetooth, and can listen to my music etc.

But my gateway app cannot find my CODE amp. I've tried everything. deleted and reinstalled app. reset my amp.

Any help would be very much appreciated.

asked 28 Mar 2018 at 09:28 PM

Chicker McDonald
0

votes

1

answer

1.3k

views

I phone 6 user here, latest software installed. Latest firmware installed in the CODE 50 as well. I can connect the amp and my phone via Bluetooth, but the Gateway app doesn’t even acknowledge my code to connect with it. I have tried everything I have seen in these forums from un-installing to re-installing to restarting, turning off and on. I really like this amp but this is pretty frustrating, it worked when I first got it but for some reason not anymore. Any fixes for this? 

asked 24 Mar 2018 at 12:57 AM

Johnny Sometime
0

votes

1

answer

773

views

No automatic bluetooth connection after firmware update.

Please solve this problem.

Or support firmware rollback!

 

asked 18 Mar 2018 at 11:38 AM

Jay Jo (3)
3

votes

6

answers

1.3k

views

Hello, there. First of all sorry for my bad english.

I got two CODE 25, and it cannot be automatically paired with my phone again if it was rebooted.

When it is turned on, the blue light does just keep off and never get reconnection process.

Both of these got this issue after firmware update, and factory reset and troble shooting guide does not help anything.

I tried every ways so many times but it was useless.

There are many users suffering from this issue just like me... it is really annoying even this amp is really good.

 

Please leave an advice. thank you.

edited 15 Mar 2018 at 11:00 AM

Sy Jo (3)

asked 13 Mar 2018 at 08:58 AM

Sy Jo (3)
0

votes

4

answers

642

views

     I picked up a Code 50 last week so far I love it and the possibilities it offers.  Only issue I have had is when the Bluetooth is connected to my phone (Samsung Galaxy S7 Edge) if I get the phone too close to the amp I get a weird digital rattling sound coming from the amp.  I have not tried to see if same issue happens with my Android tablet though.  Has anyone one else had this problem or know the cause?

asked 12 Mar 2018 at 08:45 AM

charles turner
0

votes

5

answers

777

views

Hi,

When I connect Phone via bluetooth, I can not see a presets, only "tab to sync" when I tab  it is shows this one and one or two more, but the rest is still tab to sync. Next connecting and all presets list is tab to sync again. Code do not want to synchronized with gateway. Do you have any idea how to change that? 

asked 10 Mar 2018 at 01:45 PM

Sebastian Halikowski (1)
0

votes

5

answers

667

views

Hello,

Recently I bougth a code 50.

When I want to stream music with bluetooth to the code, you can hear all kind of interruptions. The further the distance, the worse. But even with the laptop at a distance of 1 meter, you can haven interuptions.

I tried to solve the problem by upgrading to the latest firmware, but this has no effect.

When I am treaming to an other bluetooth device with the same laptop, I don't have any problems even at a distance of 8 meter. So the problem must be in the code.

Does anyone has the same problem?

What to do, or is this a defect?

Thx. 

edited 27 Feb 2018 at 03:11 PM

Filip Van Huynegem

asked 27 Feb 2018 at 03:00 PM

Filip Van Huynegem
1

vote

2

answers

992

views

hello,

Bluetooth connection is not very good in my opinion.

Bleutooth signal code 25 is ok, samsung s8 detects it alright.

But when i use the gateway android app it doesn't connect altough it shows in app as detected.

Is there a patch upcomming for the amp code series?

Greetings

 

asked 09 Feb 2018 at 05:04 AM

JB Hak (1)
0

votes

1

answer

563

views

When you activate bluetooth on the amp the code number that is displayed, must it be entered somewhere. I have your app loaded down on a smartab. I press           "scan for amps"  and nothing...all the time no connection...would appreciate some feedback...thanks

asked 08 Feb 2018 at 07:20 PM

stephen palmer
0

votes

1

answer

656

views

I upgrade to Android 7.0

Bluetooth is ok (blue light fixed) but impossible to connect Gateway to my Code.

It worked with old Android version.

   What can I do?

asked 30 Jan 2018 at 09:13 PM

Etienne Grosjean
0

votes

2

answers

995

views

My Marshall Code 100 Combo Amp is making a ringing noise unless i push the the bluetooth Pair option.. none of the knobs or presets will make it go away.  however if i turn the master volume up all the way it will slowly as the master volume goes up  make the ringing noise quieter.. is it the speaker for the bluetooth or possibly the speakers in general... i literally just bought it and feel like i wasted my money.

asked 21 Jan 2018 at 11:27 PM

Nathanial Baxter
2

votes

3

answers

954

views

I just bought a code 50, downloaded the gateway app and tried to connect it to my galaxy note8.  I find that the app connects my note8 to the amp as an audio player (I can play songs in my note8's music library through the amp) but it will not connect the note8 to the amp as an amp controller.  In other words, I can play music through my amp but not control the amp's settings.  Even though the note8's bluetooth settings shows the amp is paired, the app says it's not connected.  I've followed the instructions found in the code 50 users manual as well as the instruction founs in the app itself several times to no avail.  Can you help please?  Thank you.

asked 13 Jan 2018 at 08:53 PM

kevin christensen (2)
0

votes

1

answer

1.1k

views

I have an iPad 2. I can connect my Code 50 via the iPad's bluetooth settings. It pairs perfectly fine. But when I try to connect to the amp in the Gateway app, nothing happens. I can't see the amp and can't connect to it. Is there a fix for this?

asked 11 Jan 2018 at 06:14 AM

Christopher Spagnuolo
3

votes

3

answers

1.2k

views

My CODE 50 will pair with my iPad, after some difficulty.

However, all it does is let me hear my email notifications through the CODE! It will NOT pair with Gateway ever!

This is a big deal because access to the amps controls is impossible without a remote connection. I'm sorry, but the control layout is a POS if you must rely on the amp interface. Who sits on their amp when practicing or gigging? The top position was a TERRIBLE IDEA! Fire the idiot(s) who came up with that disaster! The Bluetooth MUST WORK AND BE RELIABLE in order to make this amp useful!

I have followed your tutorials and cannot waste 30+ minutes monkeying around with this junk every time I attempt to use it! I have even deleted and re-installed Gateway with it paired with the ipad with no change.

Look, I don't care if you have Jimmy Page locked up inside this thing, if you cannot offer a solution for the Bluetooth issues, it's going in the bin!

asked 27 Dec 2017 at 07:26 PM

Scott Owen (3)
0

votes

2

answers

855

views

my code worked ok with my galaxy 5 but i got a new moto z running android 7.1.1 and it will connect to bluetooth but will not  connect in gateway. when i push scan for amps it never finds the code amp and yes i pushed the bluetooth buttons on the amp.  in the gateway app the in the bottom left corner the amp/phone icon is missing for switching from amp to phone presets. the screen has the blue preset shown but the library has them in yellow.  the worst part is that the display on the code amp is not working. it is barely readable. just yellow with the black barely visable. so without being able to program it using the display it doesn't work with my phone either.  i have owned a lot of marshalls and still have a bunch but i have never been so dissapointed as i am with this piece of crapp. can't use it live because of the dropouts when switching channels and yea i know about using the same amps and settings in all the presets but that is unaceptable. i have the footswitch and thats a disaster too. one little slip like accidently pushing two buttons at the same time or too fast or twice freezes the amp or reprograms it. yea really cool turning it off and back on in the middle of a song.  i tried using it live once and it was a disaster. never again. so i love the tone for recording but now i can't even do that because it wont connect bluetooth and the display is almost dead so i can't program it.

asked 15 Dec 2017 at 06:23 PM

ken nechvatal
2

votes

2

answers

906

views

Hello Marshall Team,

i figured out following:

If code25 is in pairing mode (pressing REV/POWER),  you can see that code25 sends a device name ( something like "CODE V02004FA6E") within BT message to phone and phone asks for pairing, all works ok.

after switching power off and on again on code25, code25 sends again BT message but without device name, I guess the phone can't compare the device and thats why the paired connection can't be re-established from phone.

I checked this with BluetoothView v1.66 from NirSoft with win10.

best regards,

Peter

 

asked 14 Dec 2017 at 07:52 PM

Peter B (2)
0

votes

0

answers

558

views

Hello Marshall Team,

I traid pairing with iPhon7 ios 11.2, this works well, can use gateway app with success.

If I switch off BT on my Iphone and later switch on BT, BT connection establishes again and gateway app works.

If I switch off power code25 and later switch power on again, BT connection doesn't come back, no blue led on code25.

According FAQ BT should come back on code25 with same pairing code to re-estrablish the previously paired BT connection.

As workaround I have to delete the BT Device from my iPhone and start BT on code25 (keys REV/POWER on code25) with new pairing.

Is this a known issue ?

please let me know. I have already updated to last FW 1.11/1.41

Thanks and best regards,

Peter

 

 

asked 14 Dec 2017 at 07:00 PM

Peter B (2)
0

votes

3

answers

836

views

As a recent Marshall code 25 user how long has the bluetooth pairing problem when turning the amp off been goinig on is it when the amp was released or after a firmware update the reason i ask this is i am considering returning the amp if this has been an ongoing problem with no resolution in sight ?

asked 13 Dec 2017 at 08:50 PM

Barry Britten
Showing results 141 to 160 of 229
Loading - please wait...