Questions
Showing results 3161 to 3180 of 3572
0

votes

1

answer

1.1k

views

I have recently been given the above amp and before I connect it to a speaker and switch it on I am concerned to know the correct protocol for connecting a speaker cabinet(s).  The speaker output sockets have no information directly next to them but a label elsewhere on the rear of the amp states "WARNING. Not to be used with speaker cabinets of less than 4 ohms"

My queries are:-

1. Is it safe (i.e. without risk of damage to the amp) to use just one speaker output as long as it is connected to a speaker cabinet of 4 ohms minimum impedance and appropriate wattage?

2. When using both speaker outputs can they both be connected to cabinets each of 4 ohms minimum impedance or are the outputs paralleled in which case would I need to work with two cabinets each of 8 ohms to arrive at a 4 ohms minimum impedance in total?

Apologies if the answer to this seems obvious but I have a little knowledge of these matters and while a little knowledge can be 'a dangerous thing' it can also lead you to be concerned (possibly unnecessarily) about getting things right!

Thanks in anticipation

asked 26 Jan 2017 at 09:41 PM

David Matthews
0

votes

1

answer

646

views

I can only see questions here, how do i see the answers? My issue has been asked and I can see it says there is one answer. How can I see it? Frustrating.

EDIT: Click on the title of the question to see the thread. Thanks to Fretbuzz.

edited 26 Jan 2017 at 10:37 PM

sausage fingers

asked 26 Jan 2017 at 07:26 PM

sausage fingers
0

votes

2

answers

3.5k

views

So I just got my CODE50 two days ago and yesterday was the first day I had to play around on it, and that being at a live rehearsal of all places.  I didn't get to do much tweaking, but I noticed a problem with the EQ. If you have all buttons deactivated then the Bass Mid and Treble knobs do absolutely nothing, NOTHING...  I tried using the Natural preamp thinking that maybe the EQ knobs are strictly digital and an amp or preamp needed to be activated to enable the EQ to function.  When the Natural preamp was selected, however, the overall volume (master knob all the way up and the volume knob at 12 o'clock) was so low hardly anything could be heard.  Am I missing a menu option to set the volume or something?

 

Also, I've saw a lot of people having trouble getting the Marshall Gateway app to connect to their CODE amps, myself being one of these people unfortunately, but I haven't saw anyone come up with a definitive solution other than 1. Updating the Firmware 2. Turn the amp and phone off then restart both of them and try again. 3. Delete the amps Bluetooth profile from your phone and repeat step 2. 4. Call Marshall support.  I can get my Samsung Note 5 itself to connect to the amp (getting a weird message on my phone that says verify such and such number is the correct PIN for the Marshall amp but not having any further prompts on my phone or on the amp after tapping OK, but still connecting regardsless), but when I bring up the Marshall Gateway app and go into the menu to connect to the amp I can hit the scan button all day and it will NEVER find my CODE50.  What the huh?!!!  With all the other people I've saw on this forum having the same problem with the Bluetooth connectivity, you would think there would be a end-all-fix-all solution to such a massive problem. Has anyone heard anything or should I send this amp back for a refund while I still can?

asked 26 Jan 2017 at 02:42 PM

Joe Phinney
0

votes

1

answer

765

views

I have asked this question before. Although someone appears to have answered it I cannot access the answer.

Clicking on the link just leads to a 404 error.

 

Using the emulated output into a Focusrite interface the LED's are red even with the preamp set to 0.

Is this how it is supposed to work? I would have thought an 'emulated output would be at line level.

asked 26 Jan 2017 at 02:16 PM

Stephen Galvin Last Name
0

votes

2

answers

2.3k

views

I've been recording on garageband and other softwares for a long time already!

However, I've bought this (crappy) amp to record via USB on these DVAs I'm used to work with. SO, aparently, after questioning people who uses the same amp, and here on the forum, NOBODY could explain the real reason why this "amp" won't work for recording via usb!

The TWO computers I use (macbook and PC - windows7) reconize the amp, however NO SOUND AT ALL are recorded! 

I am familiar with LINE 6 products and I use them a lot. No problem at all with this gear! But MARSHALL, the most famous brand of amps on the world, releases an amp promising to do something they aparently are not able to!

Lame amp! recently bought and, hopefully, recently SOLD! Waste of my time and money! 

 

asked 26 Jan 2017 at 01:57 PM

daniel reiz
0

votes

1

answer

2.9k

views

My first post here, so apologies if I'm out of line on Forum protocol!  I just bought a used MG250DFX used on Reverb. It's my first Marshall after a lifetime of dreaming of having one!

Where could one find the original owners manual if there is one for download, as well as find out what type of speakers came with the original unit?

 

Cheers!

 

 

asked 25 Jan 2017 at 07:56 PM

Tommy Naccarato (17)
0

votes

2

answers

888

views

I can seem to find a link to the manuals. Am I missing something on the new web site?

asked 25 Jan 2017 at 03:38 AM

Kevin Franklin
0

votes

1

answer

1.3k

views

Just bought a new Huawei P9 Lite phone and can now, no longer use Marshall Gateway, because the device is not compatible with the app! Anybody got a clue why this should be as it's an android phone, and the app worked just fine on my Samsung Android?

asked 22 Jan 2017 at 05:49 PM

James Dunne
0

votes

3

answers

1.2k

views

Dear Marshall,

following... Amp CODE 50 + App. M. Gateway + Iphone SE / Bluetooth 

Iphone  SE  / < Settings  Blutetooth  / "MY DEVICES" seems evrything OK,   and status "Connected" , ... but on  iGateway APP / MENU  /  CODE / return  "not Connected" . Screen is like "frozen",  exept for green button "Scan for Amps "  . After pressing.. the same become gray as well,  and   now  screen on Iphone completly frozen.  

Connection works with some minor interuptions  from  Amp. purchasing date  up to yesterday . All  happens  as described today , after  trying and testing   my new , recently purchased Marshall CODE Footcontroler . After few shoots I restore everything  ( Amp and App on Iphone ), disconnect  footcontroler  connection , restart my Iphone and Amp,  but problem persist.. Is getting slowly everything frustrating and annoying...

Can I count on prompt marshall answer and support ?

Thx .

asked 21 Jan 2017 at 08:21 PM

Mini Jama
0

votes

1

answer

4.3k

views

I'm finding it difficult to achieve a good blues tone from my code 25, if anybody has surgestions for amp settings it would be appreciated. I'm using the amp with  Les Paul.

cheers. 

asked 21 Jan 2017 at 02:24 PM

Martin Blyth (27)
0

votes

2

answers

1.2k

views

I have connected my amp to the computer. I'm on the Marshall website. I select a preset number  say.. 94 and download a preset from the website. I see the tone i want on the Code 50 display. I press save and if I click to 95 and back to 94 where i started  it goes back to the default program. What am I doing wrong?

 

Please advise.

Roger in Georgia, USA

asked 20 Jan 2017 at 11:07 PM

Roger Streng
0

votes

1

answer

986

views

Good Day forum,

from clean sound to overdrive with the same position of the gain and volume, there is a huge difference in loudness. The overdrive when pressed is twice the sound level as the clean. 

Is this correct as it is or what can be the cause of this?

Best regards

Jens

 

asked 19 Jan 2017 at 03:50 PM

Jens Reimer
0

votes

1

answer

1.8k

views

Hi folks.  Just found this site today.  I see there are not different presets that it appears you can sync to your phone app.  I've checked off 15 and they show in the "My Library" section.  I've synced my phone numerous times and they aren't showing anywhere that I can see.  How can get them to my app then amp?  Thanks.

asked 18 Jan 2017 at 09:08 PM

Brant Rider
0

votes

1

answer

964

views

Is there a dust cover available for a Marshall Haze 40 amp (MHZ 40 C)?

asked 17 Jan 2017 at 10:33 PM

Thomas Nelson
0

votes

1

answer

1.3k

views

Hello Marshall,

I have just purchased a Marshall Code 25 and tried to register it online. The serial nimber is not being accepted.

It is V02006937H. Am I missing something?

Cheers

David Emeney

(Long time user of a JTM30)

asked 17 Jan 2017 at 08:21 PM

David Emeney
0

votes

1

answer

1.7k

views

Hi,

 

I recently bought a marshall astoria dual and I wanted to try it with EL-34's. Am I able to do this without re biasing or if at all?

 

Regards,

Tony Jukic

 

asked 17 Jan 2017 at 03:34 AM

Tony Jukic
0

votes

1

answer

1.4k

views

Hi,

 

I want to add a noise gate pedal (MXR Smart Gate) to my JVM210C, mostly for the dirty channel, what's the best position to place it, before the pre-amp or in the FX loop?

Also, it makes a loud noise everytime i press the button. The pedal works well with other amps, anyone has the same problem with gates?

 

edited 16 Jan 2017 at 10:07 PM

David Dura

asked 16 Jan 2017 at 10:07 PM

David Dura
0

votes

2

answers

14.6k

views

hi!

Can someone explain how to use the 'looper' preset on a code série amp ?

i can't see any way to stop recording the loop.

Thanks a lot !

asked 16 Jan 2017 at 12:25 PM

Nicolas Debeaupte
0

votes

1

answer

1.1k

views

I am using a 3203 w/a GK 2x12 cabinet running at 8 ohms. I am considering purchasing a friend's 2x12 Splawn 8 ohm cabinet, and running the cabinets together as a stack. I am wondering how the 3203 will handle 4, 2x12's. Not well versed on the ohm conversions here and would like some help. Thanks!

asked 15 Jan 2017 at 09:47 PM

Darryl Robbins
0

votes

1

answer

714

views

Can you still buy an output board for a JCM 2000 TSL?  If so how much.

Thanks,

Brett

asked 15 Jan 2017 at 04:30 PM

William Walker
Showing results 3161 to 3180 of 3572
Loading - please wait...