Questions
Showing results 3721 to 3740 of 3947
0

votes

1

answer

3.9k

views

I just got a Marshall TSL 60 head and am having trouble with the footswitch.

Of the five buttons: Clean - Crunch - Lead - Reverb* - FX Loop*

The Reverb and FX Loop are both latching switches and work fine. The Clean, Crunch and Lead switches are all momentary and there's some sort of digital logic switching going on on the board. The problem is with these switches.

When I turn the amp on, the Clean switch LED comes on. When I hit the crunch or lead switch, nothing happens (No LED, no change from clean).

I thought it was an issue with the switches, so I replaced them. Now Crunch and Lead still do nothing, but when I hold down the Clean it switches to Overdrive for as long as I am holding the switch. When I let go, it goes back to clean.

Anyone have any thoughts why the switches aren't doing their job? Could it be a fried transistor that's supposed to be controlling the logic switching that's going on (Anyone know a good way to test this?). Some more info on the footswitch...

[Schematic](http://music-electronics-forum.com/attachments/34024d1432077935-tsl-20footswitch_page_2.jpg)

[DIN Pin Guide](http://i81.photobucket.com/albums/j202/paperboy38375/Forum Pics/tsl100switchinginfo.gif)

[Board Pic](http://i91.photobucket.com/albums/k288/fixr1984/DSCF0946.jpg)

[Another Board Pic](http://i281.photobucket.com/albums/kk224/chrisdrane/TSLInternal_zps056b5334.jpeg)

asked 10 Sep 2016 at 01:31 PM

David Burke
17

votes

1

answer

3.3k

views

Any plans to release a Windows desktop app for managing presets via USB connection? I'm not an Android or iPhone user. Editing via amp panel is ok, but somewhat tedious. 

 

asked 10 Sep 2016 at 12:45 PM

Peter Hauschild (17)
1

vote

3

answers

1.4k

views

Hello,

I experienced the following situation when testing my brand new CODE 50:
When I pressed the "SAVE" button for quick saving a preset, the CODE 50 completely "froze" and no sound was coming out of it... 
Then, I turn off and on the unit and everything worked again with no problems.

This happened ONCE.

After this incident (some hours after), I reinstall the firmware and did a factory reset to the CODE.
After that, the issue has not happended again.  

It really sounds as a software "bug".
Is that a known issue?
I am gently asking in order to see what to do. 
Should I return the amp to the store I got it and ask for a replacement?

If the issue is software related, a replacement might not needed, since this may be fixed with a possible update...?

Thanks.

Denis

asked 09 Sep 2016 at 11:37 PM

Dionysios Kalogerias (1)
5

votes

11

answers

2.2k

views

This seems to be a common problem with the code 50 and even the code 25? When i had my code 50 it would lockup with no sound from the amp when i edited and then tried to save a preset,i would have to shut off and then reboot the amp for it to work again,this happened about 3 out of 5 times when i used the amp?Check out the user reviews on musicians friend for the code 50,three reviews mention the same problem that i had with my code 50.

 

Marshall should look into this problem and try to fix it with a firmware update or find some other way to fix this problem?If marshall can fix it i would most likely buy this amp again.

asked 09 Sep 2016 at 06:05 PM

John Bednarek (5)
0

votes

1

answer

1.4k

views

Hi, I have a JCM-800 all original and assume is 2013 made, the serial number is M-2013-05-0216-1, I like to know what brand and kind of transformer was installed in this specific amp, and if is able to support kt-88´s tubes?

asked 09 Sep 2016 at 01:24 PM

Jaime Ortiz
0

votes

1

answer

983

views

Kindly let me know as to whether any differences in the amount of gain

between ASTORIA Dual and 1959HW when those are fully cranked up?

1959HW is much heavy in gain when overdiven? Thank you.

asked 09 Sep 2016 at 08:27 AM

Duke Y. CHOI
0

votes

1

answer

1.4k

views

Recently, I have purchased thru Andertons Music U.K, for a stack of

ASTORIA Dual head and matchinf 1x12 cabinet.

M-2015-52-0008-1-112 and M-2015-43-0205-0  respective S/N

However, in the Registration column,you have not provided the amp model yet. 

Slow hand did you go since almost more than year has passed away from the launching

of the amplfier ASTORIA series and matching cabintes. please clarify.

edited 09 Sep 2016 at 08:24 AM

Duke Y. CHOI

asked 09 Sep 2016 at 08:22 AM

Duke Y. CHOI
0

votes

2

answers

1.9k

views

I may be doing something wrong. However all the sittings ive tried all sounds muddy/ muffeled. I play alot of metal music and it just sounds a bit off. Could someone possinly help me? 

asked 09 Sep 2016 at 12:34 AM

Zachary Fick
0

votes

1

answer

1.1k

views

Hello,
I was just wondering if anyone could please direct me to the tech specs for the Marshall 35th anniversary Bluesbreaker? I am having trouble finding the exact info. 

regards  
Kieran

edited 09 Sep 2016 at 11:29 AM

Kieran Wardle

asked 08 Sep 2016 at 11:16 PM

Kieran Wardle
1

vote

1

answer

1.6k

views

is there any chance of adding to the website where you can find a specific sound setting. like one that sounds like judas priest  and led zeppelin and many others rather than sit in front of the amp for hours trying to figure it out...thanks

asked 08 Sep 2016 at 10:55 PM

Blaine Holcomb (1)
0

votes

1

answer

1.8k

views

I purchased a Marshall Code 25 Watt amp today, and I am trying to connect it to my phone (Samsung s6 Edge+) via bluetooth, however, my phone will not discover it when scanning for available bluetooth devices. I have reset my phone and cycled the amp, and the problem persists. Are there any known issues with these devices or any workaround that I should look into?

asked 08 Sep 2016 at 01:41 AM

Trevor Moyle
0

votes

1

answer

1.1k

views

hi guys, had a code 50 for about a month now,, loving it now i got it set to my tastes, just wondering if the effects were modelled on any specific products or just generic delays and choruses etc.  or are they models of boss pedals or others,  im guessing the guv model is a guvnor, but what about the other distortions and od's?  is there a list anywhere of this?  thanks steve.

asked 07 Sep 2016 at 04:12 AM

steven farr
0

votes

1

answer

1.1k

views

After a minute or two when first switched on the amp makes a loud scratchy/radio interference/cracking noise for a few seconds and then settles down. What is causing this please?

asked 06 Sep 2016 at 07:05 PM

Malcolm Birtwell
2

votes

3

answers

3.9k

views

I am experiencing terrible interference when trying to use my Code 50  via Bluetooth / Gateway (Apple) App while recording on my Mac in Logic Pro X.  I am using a microphone to record the Code 50 and using the Bluetooth to change patches.  The clicks/pops/noise/interference is loud enough to interfere with the recording process.  Perhaps a DESKTOP (Apple) Gateway App via Code USB might be a solution for all users experiencing similar issues?   I am running the most current Firmware.  Any current solution to my noise issues?  Thank you. 

asked 05 Sep 2016 at 05:35 PM

S Fisher (6)
0

votes

1

answer

1.9k

views

Hello everybody.

I just have one quick and easy question: can I sweep a couple of KT66 power tube instead of its original 5881 in my JTM45 2255 reissue head?

any risk or anything to set?

thank you all in  advance 

kind regards

Claudio "Klide" Bauducco

edited 05 Sep 2016 at 11:58 AM

Claudio Bauducco

asked 05 Sep 2016 at 11:56 AM

Claudio Bauducco
0

votes

1

answer

1.2k

views

My marshall Bluetooth amp just stopped working!! I have tried unpairing and repairing, different devices but it won't play. It connects but won't play. Is there anywhere to send it or take it to have it looked it?! I miss my music!

asked 05 Sep 2016 at 02:04 AM

Scott McGuigan
0

votes

1

answer

2.7k

views

 

Can't seem to find anywhere here in the States that sells just this - I'd settle for the inductor that blew! - Right now I just have it by-passed (the Inductor- 250uH, if it is the same as on the MG100HDFX) - For anyone who may be interested - the sympthoms that lead me to find the issue  was: excessive noise when a straight 1/4" guitar cable was inserted (without a guitar attached) With a guitar straight in the noise was still present but the guitar could be heard behind the noise as if nothing was wrong... the only thing that I know prior to the issue was having the amp on and then connecting an iPad via a iRig2 to the amp - Of course, not the correct approach but it happens - TURN yer AMP OFF before plugging in any devices - once connected then turn it on as long as the inputs on the devices are turned down prior to turn it back on - this way you can roll up the volume to make sure everything is OK - 

Anyway, please assist in helping me locate a replacement input Jack!

edited 04 Sep 2016 at 02:58 PM

Nashville Ed Stefanov

asked 04 Sep 2016 at 02:56 PM

Nashville Ed Stefanov
0

votes

1

answer

1.1k

views

Hi, Been using this amp for years great sound no problems until now. My main Volume conttrol has snapped off. Can I get a replacement pot and rotary control to replace? Many Thanks Dave

asked 04 Sep 2016 at 10:53 AM

Dave Bonner
0

votes

2

answers

1.5k

views

Hello, im from Brasil and i have both amps intendet for EU market, 01-E.  But the outlet voltage in my country is 127v.  I ve switched mains voltage to 110v. I have spected that heater voltage would become higher than 6,3v.  But it mettering 5.7v. Both amps have same issue. Why?  Does 110v is actually 120v ? Does it happens because these are European models?

 

thank you

asked 04 Sep 2016 at 12:01 AM

francis alexandrino
0

votes

1

answer

1k

views

Hello im from Brazil and my outlet voltage is 127v. Do all exportation 2203x models heve the same mains selector options - 110v, 220v and 230v? What the difference between JCM export models 2203-01-u 2203-01b and 2203-01e?

 

thank you

edited 03 Sep 2016 at 11:47 PM

francis alexandrino

asked 03 Sep 2016 at 11:47 PM

francis alexandrino
Showing results 3721 to 3740 of 3947
Loading - please wait...
This site uses cookies to improve your experience. By continuing we assume that you're ok for us to store cookies on your device. You can change your cookie settings at any time, or delete cookies, by going to our cookie consent page.