Questions
Showing results 101 to 120 of 3118
0

votes

1

answer

159

views

Hello,

I had purchased a marshall code 100C. After a marshall dealer told me there was a fire hazard issue with the code 100C and that the code 50 was better i sold the 100C and bought the 50C now i see it doesnt have an effect loop. IS this true with a defect in the code 100 combos or is there a new version coming. IS the marshall code 50 a better product?

 

 

Warren

asked 13 Apr 2021 at 12:08 PM

warren Feit
0

votes

2

answers

184

views

Hello everyone. I recently purchased a used Marshall Code 100 amp. It sounded great at home and at rehearsals I had it on a milk carton a couple of times and sound was still good. Then, I put it on an amp stand which put it at about my chest level. The sound has now seemed to completely change. The sounds are more tinnier (even with a Les Paul) and lower strings on my telecaster can sound muddier on some settings. Can this much sound difference happen with the position? Anyone else have this amp and run into this problem? is there something wrong with the amp? Thanks!

asked 11 Apr 2021 at 04:54 PM

Tony Susnick
0

votes

0

answers

207

views

Hi,

I'm looking for preset for Sweet Dreams performed by Marilyn Manson.

Thanks

asked 11 Apr 2021 at 06:34 AM

GLOAGUEN Bruno (1)
0

votes

3

answers

198

views

Hi,

I have two Marshall Stanmore Multiroom speakers and I keep having issues with streaming music. I've contacted support multiple times and while they are friendly and try to help as best as they can, I still don't have a solution.

The setup is the following: my two Stanmore Multiroom speakers are in the same room, about 6 meters apart from each other. I have saved a couple of online radio stations and spotify playlists on the devices. The wireless router (a Fritzbox with 2.4GHz and 5GHz enabled) is in the same room, 2 meter from the first Stanmore, 4 meters from the other. 

The problem: When streaming music, half the time it's crackling. By crackling I mean the sound similiar to someone touching the needle of a record player. This is very annoying and not something you want with a speaker you paid €450 for... Now, as both these speakers have this problem, I thought my network was not sufficient. Speedtests (while the crackling is occurring) show I get about 200Mbps down and 30Mbps up. I even bought the Fritzbox to place in the same room to try and solve this problem. 

On the 5GHz network, both speakers only have a signal strength of 25%-45%. On the 2.4GHz network, both speakers get 55%-60%. The crackling occurs on both networks. There is no other wifi network in my surroundings using the same channel, this can be checked on the Fritzbox. This seems to be a very low signal strength while the router is in the same room, with no blocking walls...

The online streams and spotify lists don't have any issues when I listen to them on my phone/laptop, only on the Stanmores.

The last thing support said was to send the speakers to repairs, but I have read the instructions and when they don't find an issue, I need to pay for their work. I would like to make sure I have two faulty speakers before I would return these. Are there any solutions I haven't tried yet? The thing that worries me is that these Stanmore Multirooms are no longer in production... Is this a known problem?

I hope someone can help me with this frustrating issue... Thanks in advance! 

asked 10 Apr 2021 at 08:15 AM

Pieter-Jan Batsleer
0

votes

2

answers

182

views

Hi, I've been trying to record using the CODE 25 connected by USB to my PC but have been getting really low volumes in Audacity. Preset volume is already set to 10 and output from the speakers are already loud. Is there a way to increase only the volume of the USB audio output without increasing master volume? Thanks.

asked 10 Apr 2021 at 04:58 AM

Clarence Muljadi
0

votes

3

answers

138

views

I bought this DSL40CR 3 weeks ago. When the effects loop is turned on there is a volume drop and treble drop. The high end virtually disappears. Even turning up the treble or resonance doesn't quite fix it either.

It sounds virtually identical if I switch from 40 watt mode to 20 watt mode, without the effects loop engaged. 

In 20 watt mode with the effect loop engaged the volume/treble drop is even worse. This happens when effects loop is engaged through the 6 button footswitch and on the panel.

Is this a normal function of the amp?

asked 09 Apr 2021 at 02:25 PM

Roger Gordon
0

votes

0

answers

81

views

Can I play my JVM 205 H over a 'Boogie Cab Clone' Loadbox 16 Ohm, and connect also a speakercabinet with 8 Ohm to the amp in parallel funktion?

asked 08 Apr 2021 at 07:43 PM

Peter Martin
0

votes

1

answer

107

views

Dear marshall team,

I have a stanmore 2 for some years. It worked all fine. But now I couldn`t play any stored wifi radios. I already resetted the stanmore and set it up again. Now I can`t even find any radio stations in the App, despite the wifi connection works fine.

Can you please help me?

 

Thanks.

asked 06 Apr 2021 at 07:38 PM

A J
0

votes

2

answers

140

views

I've tried factory resetting it. I've tried user resetting it. Nothing seems to change this. Now in device manager some of it shows up as ? Other Devices: AUDIO, Bluetooth Peripheral Device, Bluetooth Peripheral Device, CONTROL. All under the header of ? Other Devices. The audio comes through. I have tried automatically starting bluetooth services/windows audio.

Are there drivers for this that I am uanware of? Windows update isn't finding anything on it. Usually it stutters quite often, sometimes I can get it to only drop out every 10 seconds or so.

asked 05 Apr 2021 at 09:16 PM

Aurora Dizon
0

votes

0

answers

104

views

Hi to everyone. I have a marshall code50 and i try to capture a good Iron Maiden tone. Know that Iron Maiden use JMP-1 as a pre amp, i try to adapt the settings to code50. Can you help me to adapt the settings ( for example, for JMP-1 mids -2 what setting is for code50 )?

Thanks

asked 05 Apr 2021 at 06:35 AM

Axilleas Zormpas
0

votes

1

answer

196

views

I need help with the code footswitch 

all I want to do is click one footswitch button to go from one preset(clean) to a overdrive preset  

like set the code 50 on 87 then hit the switch to like 50 or whatever. 
thanks in advance for the tutorial for me, tye moron. 

asked 03 Apr 2021 at 01:49 AM

Billy DeVane
0

votes

5

answers

195

views

Hello,

I purchased a marshall code 50 in the USA from Guitar center in Jan of this year. Now, there is an issue where the sound from the amp speaker cuts off after 15-20 seconds of plugging my guitar in. I can still hear the guitar if I use any headphones. Upon contacting the store they suggested to contact Marshall directly since there wasn't a specific type of coverage on the amp I purchased. So my question is how can i contact marshall USA to get this resolved? It doesn't seem super straightforward to find their info online. Any help would be appreciated.

 

Thanks,

Kshitij

asked 02 Apr 2021 at 06:10 PM

Kshitij Pandya
0

votes

2

answers

177

views

Hello everyone from Portugal,

 
I hope you guys are safe and keeping up. Proud of another Marshall product, adding to the existing Haze 40 and the pre JMP-1, the CODE 100H. I am still going thru the details of every aspect of the digital architecture, but some do seem permanent and require your support:
 
1. Each saved preset will freeze the unit, muting sound, disabling "preset" knob, only mitigated by turning off and on the unit. Actually this will happen exactly the same way if I'm using the app to save the preset.
 
2. If by chance the app is not detecting/recognizing the amp (after previous sync's), the only way to enable this is to shut down the app and turn it back on again.
 
3. When the unit is ON and the volume is 0, there is a clear hum coming from the speakers. This hum is non existing when using the headphones. I am using the original cabinet cable supplied.
 
4. My understanding of the CAB feature, is that it should be "on", if using the DAW or headphones, and OFF when connected to a cabinet (I'm using CODE 212 btw and enjoying it). Why all the presets are factory saved with CAB "on"?
 
The unit was bought with the 1.44 version already installed. I have not tried yet to reinstall anything. I am using Mac, with no Windows sw.
Thanks for the support,
Pedro
(cc to servicedesk@marshall.com)

asked 02 Apr 2021 at 08:19 AM

Pedro Faria
0

votes

1

answer

208

views

I recently bought a marshall code 50 and I am really dissapointed. Any tips for making it sound better? I have spend ages on it trying to get a good high gain tone but it just sounds 'boxy'. Any help would be greatly appreciated.

edited 14 Apr 2021 at 01:55 PM

edis onkeith

asked 01 Apr 2021 at 01:52 PM

edis onkeith
0

votes

2

answers

150

views

Does anybody have a list of the cabs and descriptions, and also more detail on the effects options? Perhaps I am a loser because I don't know all the historical Marshall speaker cab configurations or know what CLS means on a chorus effect :-)  But I don't. A list would be helpful.

I just replaced my old Line 6 Firehawk setup with a Marshall Code 50. I am still figuring out the settings and how they interact but it is definitely an upgrade and a bargain for the money. Line 6 did publish a comprehensive list of amps, effects and cabs though, with detail on what each model was based on, and this was both interesting and helpful. 

This has been asked before and the answer was to search the marshallforum.com, and I did but found nothing.

asked 31 Mar 2021 at 11:23 PM

Tom Joyce
1

vote

1

answer

139

views

I have tried using a Boss DD-3 in the effects loop but I can hear a significant drop in volume and tone when the loop is engaged. If I remove the pedal and just have a patch cable going from the send to return, there is no volume or tone loss when the loop is engaged. If I move the DD-3 to the front of the amp there is also no volume or tone loss. Why can't I use this pedal in the effects loop?

edited 30 Mar 2021 at 11:57 PM

Chris Rossi (1)

asked 30 Mar 2021 at 11:55 PM

Chris Rossi (1)
1

vote

0

answers

186

views

I have an issue with tap tempo on the Code 25 with 1.45 firmware and wondered if anyone else has the same issue.  The manual says you should "press MOD and DEL selection switches together". When I do that the amp does indeed go into tap tempo mode (tap the selector switch to set tempo), but regardless of how quick I press the buttons or if I hold down one and then hit the other it always switches on the MOD module too. The other double combination switches (tuner and bluetooth) dont do this and work as expected and only switch on those functions without switching on or off any other modules.

edited 31 Mar 2021 at 12:47 PM

Joliet Jake (31)

asked 30 Mar 2021 at 10:34 PM

Joliet Jake (31)
5

votes

1

answer

377

views

Many people are talking that the new CODE products with current manufacturing dates are already coming from the factory with the new Firmware 1.45, and that it brings many improvements and the equipment sounds better than with the 1.44 which is the last officially launched.

Please release this new 1.45 as soon as possible or at least let us know when its release is estimated on the official website Thank you

asked 30 Mar 2021 at 04:20 PM

Sebastián Mancipe (7)
1

vote

2

answers

447

views

Hi,

How do you control system sound (power on & shut down) volume on Emberton?

The system sound is VERY loud, and aggressive sound. 

It's silly when you hear relaxing yoga music, and then you're forced to hear very loud guitar sound at the end of the meditation session.

Thanks.

edited 29 Mar 2021 at 12:19 PM

John Doe (1)

asked 29 Mar 2021 at 12:18 PM

John Doe (1)
1

vote

1

answer

164

views

I need to change the order of the presets as needed, but the Gateway application does not allow changing the position of each preset in memory. 
I don't want to overwrite presets by saving to other stots, I just want to change the order of each preset.
Is there another way to perform this operation?
MyGateway does not synchronize with the hardware, it only sends it to the hardware.
My CODE presets do not appear on MyGateway.

edited 28 Mar 2021 at 11:05 PM

Paulo Crush (1)

asked 28 Mar 2021 at 10:20 PM

Paulo Crush (1)
Showing results 101 to 120 of 3118
Loading - please wait...