Questions
Showing results 81 to 100 of 236
0

votes

3

answers

800

views

I just bought a CODE 100 combo. Bluetooth audio is pairing just fine but the app never finds or connects to my CODE!

I tried everything, i even uninstalled the app rebooted the phone and started from scratch following your guide but still no luck.
Galaxy s9+ up to date CODE firmware 1.44 and gateway app 1.5.5

Fix this please

edited 12 Jul 2019 at 08:03 AM

Cris Lebrun

asked 11 Jul 2019 at 10:18 PM

Cris Lebrun
0

votes

11

answers

660

views

Cable plugged in to both computer and Code 50. Display shows 'Ready for Update' - but neither the browser or Desktop Utility will connect.

Rebooted everything and tried from laptop. Same results. What's wrong?

Why can we not update via bluetooth connection rather than USB cable?

asked 07 Jul 2019 at 10:00 PM

Ernie Barnard
1

vote

1

answer

922

views

Dear Marshall Team,

It took some time, almost a year, but finally we got the long awaited update of the firmware to fix the painful Bluetooth issue on CODEs. I installed it a few days ago (which was a bit of an issue as reported in another of my posts but finally succeeded) and now CODE does what it is supposed to do.  BT comes on and connects as it should every time I turn on the amp and start Gateway on my Ipad/Iphone.

I'm very happy that you could fix the problem and I encourage all brothers and sisters in pain to upgrade the firmware asap if they haven't done already.

In the light of this fix I think we, the community, may also forgive you that for months you told us that it is not a firmware issue ;-) 

So far I also think that the BT connection is more stable than it used to be. 

Now I can enjoy again my little CODE 25. 

Thanks, Alex F.

asked 03 Jul 2019 at 08:28 AM

Alexander Fleischmann (14)
0

votes

0

answers

574

views

 

 

Running V1.43 firmware.

I have followed all instructions and can not get the iPad 6 to connect in Gateway app.

It, however "pairs" just fine Bluetooth wise on the iPad 6! 

AND Gateway works well on my iPhone 5, switches presets and everything.

So I know I am doing this right and the Marshall code 100 Head is responding via Bluetooth (with my iPhone 5) but NOT with the iPad 6.

 

Edited: Its the damnedest thing. I removed and reinstalled the app on my iPad 6 at least 8 times with the same results.  

 

Then I reinstalled and paired the "9th" time, and it worked!!!!

I can turn the 100 Code head amp off, and back on and it still connects.

 

I'm glad it works now, but I dunno what I did differently.

 

 

 

 

 

 

edited 02 Jul 2019 at 06:24 PM

Michael Howell

asked 02 Jul 2019 at 04:17 PM

Michael Howell
0

votes

1

answer

638

views

I recently bought this amp for band rehearsals as it was a bit more powerful than my previous marshall 15watt, it is lightweight and with presets plus footswitch I was hoping to ditch my pedal board. We rehearse in a village hall which has a hearing aid loop system and the Code 25 seems particularly sensitive to it.  If the volume  turned above a quarter turn it triggered significant feedback particularly on settings with high treble.  Unfortunately the loop system is in a tamper proof cabinet which we are not allowed to touch. Has anyone else had a similar problem and know a workaround?

My other issue was bluetooth pairing with my phone but reading through the Forum it appears this is a "feature".  If I can't resolve both these issues it is going back to the shop next week to find an alternative amp that works for me. 

asked 22 Jun 2019 at 08:17 PM

colin winston
0

votes

1

answer

1.5k

views

I just got this head recently and installed the latest firmware update the other night (6/20/2019).   When I try to connect my IPad through the My Marshall app it seems to be a hit or miss proposition but more miss than hit.   In my settings on the IPad it shows me as connected, and the blue light on the head goes from flashing to solid.  On the app, it shows the head detected but when I press on that I get a "Connection Rejected"  (You may only control amps you are already connected to for audio output) and there's no control over the head from the app.   Now several other times it syncs right up.  I'm at a loss though.  Am I doing something wrong maybe in the sequence (operator error) or is there an issue somewhere else.  The manual doesn't really reference Bluetooth that well.  I'm not bluetooth savy becuase I rarely use it except for my phone in the car and connection there is automatic after I initially set it up.

So is it me?  Is it the gateway software?  Is it the head??   Help please?

asked 22 Jun 2019 at 05:32 PM

Kim Lubstorf
1

vote

0

answers

646

views

It took more than a year, but still!

Finally the annoying Bluetooth problem is fixed!

The amp turns on Bluetooth after power on,  reconnects to the smartphone automatically without manual pairing and the application works fine (there's some problem with application scaling on LG G7 due to screen resolution, but I can live with that).

Thank you for this update, Marshall!

Even if the process was soooo slow that the 1-year warranty ended, it's good to know that you didn't abandon this product :)

Honestly I thought that we won't get any updates and I was surprised to see the Gateway application update and checked the forum just in case. 

Best Regards,

Ilya

asked 21 Jun 2019 at 06:55 PM

ilya macle0d (6)
5

votes

2

answers

942

views

Marshall finally released V1.43 of the Code Firmware.    My phone finally connects reliably over Bluetooth which is a plus.   It sounds like 3 different devices can now be paired too.    A little disapointing that no other presets or other functionality was added but at least this major issue was fixed albeit after a UNACCEPTABLE time frame.    I expect more from Marshall.    

asked 14 Jun 2019 at 03:05 PM

Gary Hensley (5)
0

votes

3

answers

863

views

Hello everyone,,

Well,  I've read through all the questions and answers I can.  My Android used to pair fine with my CODE 50.  Now, it will not connect.  I've reinstalled firmware, reinstalled the Gateway app, deleted  nd re-paired the amp.  Very frustrating.  It  seems there are lots of issues with this.  I can hear the amp pair with the phone via bluetooth, but it will not connect with the Gateway.  "Connecting..." appears and doesn't go away.  I'm bummed.  This was a fun amp, but if the bluetooth doesn't work...  anyone got a fix?  Thanks..xvideos xnxx xxx

edited 29 Jun 2019 at 06:38 PM

Lincon gomes

asked 11 Jun 2019 at 07:20 AM

Lincon gomes
0

votes

3

answers

902

views

I’ve just purchased a code 100 head, it great apart from the Bluetooth doesn’t seem to work. I stRt the pairing process, the blue light flashes on the amp and displays the Bluetooth code. But I don’t get any new devices to pair with on my phone or iPad, any other devices I pair with show up instantly. It feels like the Bluetooth module either faulty or nor present. I saw someone with a similar issue that said their module was no physically connected, does anyone have any more information on this or suggestions?

asked 25 May 2019 at 11:46 PM

Ray Pering (11)
1

vote

2

answers

750

views

Just got my Code 100c and i cant connect to it via bluetooth. Ive tried 4 different phone/tablets, galaxy and iproducts.  The amp is in pairing mode, blue light flashing but its not popping up on any device. 

Any help would be hugely appreciated

asked 25 May 2019 at 10:39 AM

Joe Roche (3)
0

votes

1

answer

638

views

My marshall code 25 connects to the  bluetooth of my phone (Huawei Y6II Android 7) but the gateway application does not detect it and does not connect it.

Thanks 

Gianni Nadalutti 

asked 23 May 2019 at 10:52 AM

Gianni Nadalutti
1

vote

4

answers

876

views

Hi Marshall,

The last firmware update broke the bluetooth autoconnection issue and it has been more than a year and a half and you never updated it. Last firmware update was at Oct 2017, so I made a decision, I posted my Marshall Code 25 on Marketplace so I hope I can get rid of it and get an amp that works properly or at least works as advertised.

I hope you fix the bluetooth issue before you loose more customers. I think I will never buy a Marshall product again.

asked 15 May 2019 at 07:48 PM

Julio Guerrero (1)
3

votes

1

answer

1k

views

First pairing is OK but after a restart NEVER the Blue Light goes on and, its clear,  no auto reconnect.What is the Problem?Please Fix It!

I use iphone 6s ,  ipad Air,  Samsung J5 and a old Samsung Node.NO Device works. (Android and iOS)

From my Point of View the Code 25 is the Problem not the Devices, because Bluetooth goes not ON if you turn the Code ON.

Please ask me its a Bug and you can FIX it with a new Bluetoot Version or is a Hardware Problem and you cant fix it.

Many Customers waiting for a Fix over 1 Year!!!!

I have the Code 25 just one Day and update the newest FW via Crome with my Mac.

If you cant fix the Problem i send the Amp back to the Dealer in Germany and get my Money Back.

I have a lot Amps from Marshall (like Slash Sounds) but this is a shame.

 

 

 

asked 11 Apr 2019 at 11:01 PM

Roman Binder (3)
0

votes

0

answers

536

views

Hi!

Please help me, Marshall.

I can't connect Marshall Gateway version 1.4.9 running on my cell phone Moto Z Play with Android version 8.0.0 to my Marshall Code 25. The button "Scan for Amps" does not work. Even if I click "Auto-connect" option it does not work too.

I've tried all the solutions on https://my.marshall.com/support/faq/838/code---gateway-bluetooth-connection-troubleshooting without success.

The Bluetooth on my cell phone is on and Code is paired with Marshall Gateway.

Look at the screenshots.

Kindest regards,

Fábio

 

 

asked 30 Mar 2019 at 03:56 PM

Fabio Peruchi (1)
0

votes

5

answers

649

views

hi support

why do not you solve this problem???

my hardware:

Iphone X, iOS 12.1.4

Ipad Pro, iOS 12.1.4

Marshall Code 25, Firmware 1.4.1, date of purchase 12.03.2019

edited 22 Mar 2019 at 10:31 AM

Jens Lubo (2)

asked 22 Mar 2019 at 09:58 AM

Jens Lubo (2)
0

votes

3

answers

1.9k

views

I'm brand new to the forum and I'm here because I have a problem. I bought my CODE 50 about a month ago -- love the amp by the way -- and it's been connected to my Android smart phone ever since I first set it up. I have the auto connect feature enabled so whenever I've been out of range, then moved back into range, it reconnects automatically.

Well, it's worked normally until this morning, when I noticed that nothing was happening when I was changing some settings using my phone. Come to discover the pairing had been lost. At first I started to retry pairing from the phone's menu, where it showed the CODE 50, but it didn't show it as being connected. When I put the amp in pairing mode, it had no effect in the app. 

So I exited the app and booted the pairing function in the phone. The phone paired with the amp quickly, showing the amp's code. But when I went back into the app, now it doesn't even show the amp anymore and when I hit the scan button down in the bottom left of the screen, the app just sits there and doesn't do anything. I've tried restarting the app, but that doesn't do any good. It just comes right back to the same screen as before. 

So, what now? I'm thinking about uninstalling and reinstalling the app, cuz I can't think of anything else that might work.

asked 19 Mar 2019 at 03:56 PM

Michael McBroom
0

votes

0

answers

506

views

Hi everybody,

I have bought a code 50 but gateway is not working because bluetooth catch only my phone with things like youtube. Is there a solution?

Thanks for the answer.

 

asked 04 Mar 2019 at 06:16 PM

Denis Leroux
0

votes

2

answers

786

views

I've owned the new Code 50 for only a few days so I'm still a novice navigating through all the features. I'm just getting into using the My Gateway app from my Iphone and noticed when I'm connected to the amp through Bluetooth and I have the "blue" presets showing on the app which are completely different than the presets I see on the amp when I'm not connected through the Gateway app. So for example when connected through bluetooth I see preset 00 as EL34 Heaven on both my phone and on my amp,  and when I'm not connected through bluetooth preset 00 is JTM Chill. I like the settings on the gateway app much better than what I have for presets when just using the amp without bluetooth. I guess what I'm trying to do is find the easiest way to say replace 00 JTM Chill with 00 EL34 Heaven so I can have 00 EL34 Heaven on the amp without having to connect using the gateway app? I've look at other questions and cant seem to find this answer. Is this the sync function?? Thanks in advance. 

 

asked 24 Feb 2019 at 04:49 AM

Ron DeMartino
3

votes

2

answers

1.2k

views

I bought the combo yesterday and it's full of bluetooth bugs - looking now at the FORUM my impression is that the support doesn't care about it.

- No automatic bluetooth connection - iPHONE - I am having always to force Iphone to "forget" the AMP and pairing it again... each time...

- MAC IOS , When I try to connect the bluetooth in my MAC, it makes the system crashes, mouse and keyboard stop working... there's no were to get the necessary code to bluetooth connection...

DO WE HAVE PLANS FOR A NEW FIRMWARE TO BE RELEASED SOON ? PLEASE

 

asked 31 Jan 2019 at 11:33 AM

alexandre fabro (3)
Showing results 81 to 100 of 236
Loading - please wait...