Questions
Showing results 21 to 40 of 3118
0

votes

2

answers

80

views

I had my marshall code for around half a year now and recently something has been going on with it. I use a Macbook Air with Logic Pro X and for some reason everytime I connect my CODE to Logic and try playing something, the second I touch the strings my Bass, Middle, Treble and Volume automatically go to 0.0. I have re-installed the Firmware and did a Factory reset and still nothing changed.

edited 27 Jun 2021 at 02:53 PM

Lukas Biveinis

asked 27 Jun 2021 at 02:51 PM

Lukas Biveinis
0

votes

4

answers

214

views

I have the Marshall gateway app, a multieffects pedal, a interface Focusrite and a accustom guitar but I can’ get any sound out of the speaker! Help!!

asked 26 Jun 2021 at 12:33 PM

ray clark
0

votes

0

answers

43

views

I recently picked up a CODE 100 amp and plugged it into my macbook to try to record using GarageBand. The program recognised the amp so I set both input and output to CODE and was not getting any sound, not even the metronome. Eventually after thinking about it I realized that output was set to CODE so I turned up my master volume (had it all the way down because I wanted to hear the laptop not the amp), and all of the sound including the metronome were coming through the amp speakers. Then I figured out that I could get audio out of the laptop by changing the output to Built in output. Now I am having the same issue on the iPad and can't figure it out. I have a Camera adapter that allows me to plug USB into the iPad. When I connect it, the iPad recognizes it and asks if I want to turn monitoring on, I do. All of the sound, previously recorded tracks, metronome all of it come through the amp speakers. I want the monitoring to output to the iPad speakers, but I cannot find the setting to accomplish such a thing. Any Help would be greatly appreciated, thanks.

asked 24 Jun 2021 at 04:04 PM

Ryan Salge
0

votes

0

answers

49

views

Hi everyone,

I was wondering if anyone has come up with any presets close to the sound of The Who? I did a search and can't seem to find anything.

They are my favorite band and I just can't same to mimic their sound (Early and late).

Any advice on this would be very much appriciated.

Thanks.

asked 24 Jun 2021 at 01:42 PM

Ryan Humble (1)
0

votes

1

answer

55

views

Hi

I have an American Performer Fender Strat, and a Marshall CODE25. I have to all the time put the volume of the guitar to about 7 in order to be able to hear something out of it with CODE25.

Just wondered, are there any tips on any possible configuration on CODE25 that makes me able to keep guitar volume on 3 or 4?

asked 24 Jun 2021 at 09:29 AM

Ehsan Kh
1

vote

1

answer

99

views

Hello, I bought a Marshall Code 25 a few weeks back and it was working perfectly until I tried connecting it to a PC today using the USB port. The amp is just not showing up anywhere and the PC doesn't detect a new device either.

I've tried :

- Downloading the firmware update software (current version 1.44) to see if it would detect the amp (it did not)

- Using two different cables and two different PCs

- Restarting the amp and reconnecting the cable on both ends

Not sure what I'm doing wrong or what I should be doing next so help would be appreciated.

asked 22 Jun 2021 at 09:07 AM

Harris Javed (1)
0

votes

1

answer

60

views

I have two VS65R combos, I want to run them in stereo. Is this possible? I've never tried to do this and don't want to harm them.

asked 19 Jun 2021 at 02:38 AM

Rodney Thomas
0

votes

1

answer

71

views

Hello!

I am using Marshall CODE as input/output audio interface with DAW software. I plug in headphones into Marshall CODE and It works fine, so I can hear sound from DAW. But at the same time I hear direct sound from CODE in my headphones.

I mean as a result I have double sound in my headphones: sound from DAW + direct sound from CODE.

Is it some way to turn off direct sound from CODE in headphones just to hear only sound from DAW (audio interface output)?

asked 17 Jun 2021 at 09:09 AM

Vik Sam
1

vote

1

answer

87

views

Hi Everyone,

I recently just got my Code 25 after many months of waiting for it to be back in stock. I'm loving it! There is so much to play with and so many different tones to explore.

I connected it to my phone and I love the feature of adjusting the settings with my phone. However, when I tried to download presets from the website, it won't let me.

I just wanted to ask, must the amp be plugged into a PC/Laptop in order to download the presets from the website or can this be done with just your phone?

The only reason I ask, is my laptop is very outdated and given that you can do everything on a tablet or phone these days, Iv'e never had the need to buy a new one.

Any help would be great as Iv'e some awesome looking presets I would love to try out.

Thanks.

asked 14 Jun 2021 at 03:57 PM

Ryan Humble (1)
0

votes

2

answers

100

views

I connected the CODE to my PC using USB but I cant do anything in the Reaper DAW. Tell me the settings pls

asked 13 Jun 2021 at 04:56 PM

Alvee Rahman
0

votes

2

answers

65

views

Mine is buzzing after a few weeks in use ..not on all setting but most requiring a power amp. Only natural amp has no buzz. What can I do ?

asked 13 Jun 2021 at 08:48 AM

travis mcm
0

votes

2

answers

90

views

Does anybody know how to do this?

asked 13 Jun 2021 at 12:41 AM

Felipe Reyes
0

votes

1

answer

128

views

Hi, 

 

Today i'm going to buy used Marshall Major 3 Bluetooth Headphones and since i'm buying used ones  and not from official store or official retailers, I want to know is there a way to check serial number of the product to be sure if it's fake or origianl headphones?.

 

also if you can provide guidelines how to differentiate Genuine Marshall Major 3 Bluetooth from Fake ones that would be great.

 

Thank you beforehand

asked 12 Jun 2021 at 11:27 AM

Nikolozi Matchavariani
0

votes

1

answer

52

views

Hi, I tried to install mygateway app into my iphone X. It was successfully installed but I could not open the app. It shows error message in the phone screen.

Can you please help. Thanks

asked 12 Jun 2021 at 01:49 AM

Abdul Halik
0

votes

1

answer

208

views

My brand new Code 50 is crashing after saving presets on amp. The firmware is the latest version 1.44. I applied the factory reset and the presets reset but neither were been helpful to fix this issue. After crashing, there is no output sound.

edited 13 Jun 2021 at 01:31 PM

The Persica

asked 12 Jun 2021 at 12:33 AM

The Persica
0

votes

0

answers

54

views

Is there away to turn off tuner mode? I do not use it and sometimes I go into it by accident. 

asked 11 Jun 2021 at 12:45 AM

NICHOLAS KUSTER
0

votes

3

answers

108

views

My new Code 50 Amp won't connect to my iPad. They are paired via Bluetooth, and Gateway detects the amp. When it tries to connect, it perpetually displays 'Connecting........'

What am I missing?

asked 06 Jun 2021 at 09:08 PM

GRAEME JOHNSON
5

votes

2

answers

212

views

Would someone from Marshall Amplifiers truthfully indicte if they have officially abandoned support for the "Code" series of their amplifiers? With no firmware updates since July of 2019, it would appear that Marshall Amplifiers has abandoned their "Code" series of amplifiers and their customers who have purchased them. Please indicate if Marshall Amplifiers no longer supports these products so that myself and the others who purchased their "Code" amplifiers won't waste any further time or effort continuing to check for updates in that sorry-assed section of your website.

Thank you.

 

asked 06 Jun 2021 at 04:48 PM

Kevin Towns (29)
0

votes

1

answer

87

views

I've had my Code 25 since xmas without issue until a couple of weeks ago when a strange sort of crowd clapping sound started whenever I would use reverb and the delay sounds like an old 8-bit arcade game. This is across all presets and settings. Updated the firmware but no change.  Any suggestions?

asked 05 Jun 2021 at 10:22 AM

Andrew Grant
0

votes

1

answer

62

views

So like the title says, after playing for a while the amp suddenly stops working. It's immediate, like it got shut off, but it's not off (nor does it look off--the display remains lit). It sounds like it overheats or something, right? But I don't think that's it, because if I turn it off for a couple of seconds and turn it back on it plays again...for a little while. 

It also seems to happen on certain presets more than others, like 05-Lead Stack. So maybe it is overheating, but more so it seems like a programming bug to me. I'm hoping running some updates will fix it. Please advise!

asked 04 Jun 2021 at 07:18 PM

Matt Galemmo
Showing results 21 to 40 of 3118
Loading - please wait...