Questions
Showing results 41 to 60 of 2302
1

vote

3

answers

75

views

Hi I have a CODE 100H head/cab and a CODE 100 combo both with the latest firmware re-installed from Marshall and both have this issue, i.e. the amp very oftenn completely freezes when I save a preset.

Steps to reproduce:

- Modify any patch on the front panel

- Save

- 50% of the times the amp seems to freeze. The preset is saved but you can no longer change preset and there is no sound coming out.

The same happens if you modify a patch from the iOS app via bluetooth and then save it from there.

 

It's REALLY frustrating and I can't believe I didn't find anything on this forum under the "crash on save" keywords. Seeing it happens on both of my CODE units it much be a software bug, I don't think it has anything to do with my units.

Anyone else has seen this problem?

 

Thanks!

CODE Gateway Bluetooth iOS Presets Firmware

asked 23 Dec 2019 at 11:45 PM

Lele X (1)
0

votes

1

answer

29

views

Please can anyone advise me whether the Loop Level button on a DSL50 head should be pushed in or out when using FX pedals through the loop? I can’t tell any difference in either position.

Effects loop Dsl50

asked 23 Dec 2019 at 10:58 PM

Andy Gregson (10)
0

votes

0

answers

34

views

I have an ipad 6th Generation, and I am having trouble getting the gateway app to run.

I download the app, and when I open it I get the following:

Context 3d not available! possible reasons: wrong renderMode or Missing device support.

 

i have tried deleting and reinstalling the app, but I just get the same message. Tried on my wifes ipad, exactly the same.

 

The app runs on my iphone 6s with no problems.

please help!

 

brian

Gateway iOS

edited 21 Dec 2019 at 01:52 PM

Brian Dobinson

asked 21 Dec 2019 at 01:31 PM

Brian Dobinson
0

votes

1

answer

51

views

My 1974x amp is quiet when nothing is plugged into it, but as soon as I plug my intrument cable into the non-tremolo channel, I get this awful cyclic noise.  Does anyone know what to do?   I replaced the ECC83 tubes one by one (testing it between each tube replacement), but it didn't fix the problem.

Here's a video of my problem.

https://youtu.be/lN_lhUAu7jA

 

Tubes noise ECC83 Marshall broken repair 1974x Marshall1974x

asked 19 Dec 2019 at 11:10 PM

Brandon Isaak
0

votes

0

answers

23

views

I'm looking for a Marshall Cabinet Cover that will fit a MX412BR.  I perfer one that does not have the side cutouts. Looking for 100% covverage.  Thanks. 

I have a Line 6 Flextone II Head that will sit on top of a Marshall MX212..  Need size 13" x 30" x 30" coverage..  

 

Cabinet

asked 19 Dec 2019 at 06:47 PM

Luther Brian Parramore
0

votes

2

answers

57

views

I have a JVM215C and the other day I was experiencing some issues. I thought it might be power tube related so I re-seated the power tubes but that did not help and the amp was still making a high-pitched squeal. The squeal would come and go but other last 3 days, it was pretty consistanct. I also noticed that the amp at times would go from a muddy-low powered sound to a more clean, high powered sound. I then removed the head from the combo so I could test the bias of the tubes. For one side, I get 33 but for the other, it will not register. The amp has not made the squealing sound today so I wondering if maybe the tube for that one socket is dead (although it appears to have power to it -- and its not white). Can someone let me know if a faulty power tube could make one side of the bias terminals not register?
 
thanks!
 
joe...
 
Tubes

asked 16 Dec 2019 at 05:46 PM

Joe Bozen
0

votes

2

answers

54

views

Help! My DSL 100 head worked fine, set it to STB, switched it back on low output was dead and very little output on high. All valves are lit up.  I run it through a Marshall 2x12 jsm900lead-1936 cab 8ohms. Has anybody had a similar problem?

 

DSL

asked 15 Dec 2019 at 09:10 PM

Kevin O'Reardon
0

votes

0

answers

46

views

Hi is Marshall code compatible with a Chrome book lap top ?

CODE

asked 14 Dec 2019 at 05:56 PM

Robert Bruce
0

votes

0

answers

47

views

Hi I'm buying a laptop what requirements do I need to connect to my Code 50 amp so I don't buy the wrong Laptop regards Rob 

CODE

asked 14 Dec 2019 at 03:35 PM

Robert Bruce
0

votes

1

answer

38

views

Just received my new JCM 800 2203 head with a new vintage 1960 av cabinet. Hooked it up and turned the power on standby. Very noticeable humming sound coming from inside the head. Is this normal? I have a early 90's JCM 900 that never has made any sounds on standby or powered up fully. Can I get some advice before I decide to send it back and go with something else?

thanks much!

 

 

 

 

hum JCM800 New

asked 14 Dec 2019 at 02:55 PM

Rory Lasee
0

votes

1

answer

63

views

Hi Everyone.

I currently own a Marshall Acton II speaker. I wonder if someone really uses a 2 speaker coupled, in order to improve the stereo capabilty.

Does it really worth it buying a second speaker?

Thanks everyone.

 

Regards

Luis

 

Speaker Acton

asked 11 Dec 2019 at 02:36 PM

Luis Lucio
0

votes

1

answer

43

views

Where is the serial #?

DSL

asked 10 Dec 2019 at 06:24 PM

James Abbott
0

votes

0

answers

77

views

Hey guys,

 

A couple questions.  I am trying to love this amp--it is compact, seems to have plenty of control, and I like how easily it connects to my computer.  The problem I have is similar to others:  I do not need a ton of volume and a lot of the sounds seem a bit muddy.  I've tried turning the preset volume way down and use Master and this works to an extent.  

Some questions:

1) I noticed people talking about putting a Celestion G10 Greenback in it.  I'm planning on trying this.  I was going to go with 8ohm to save some volume but will the frequency range be a problem?  It seems like stock is a full range generic speaker likely so it can be more neutral for amp modeling and for music playback.  I do not need to play music through it..... and

2)  How bad will this mess up the presets?  Am I basically throwing presets out if I change the speaker?

3)  Has anyone modified the back of the amp to open it up?  I heard some asking about this and not sure if it is worth it.

Thanks, looks like others have been curious but have not heard anyone report in on actually doing this.  Love some feedback!!

CODE Presets Speaker

asked 09 Dec 2019 at 04:13 PM

brian gallagher
0

votes

0

answers

70

views

*****UPDATE :  PROBLEM SOLVED.  OR MORE CORRECTLY, NO PROBLEM TO BEGIN WITH.  APPARENTLY THIS IS NORMAL AS ALL OF THE PRESETS HAVE BEEN SAVED TO MY AMP.   NO REPLIES NECESSARY. THANKS! ****

 

Hello all,

I'm a new Code 50 owner and am just getting started.  I bought mine used from Guitar Center so I don't have the manual at hand and am running into an issue.    I have added a ton of user created presets to my library on the gateway page, and synched them to my android app.  When the app is connected to the amp I can see the presets when in gateway mode (blue dials).   

Here's the problem I'm having:  When I try to save the preset to the amp, I open the preset in the library, click on the arrow to the right, and put an x in the amp box.  When I click save however, the amp box unchecks and I'm back where I started.  

I'm not sure if this is a glitch or I'm missing a step somewhere.  Can anyone help me out?

Thanks much!

 

Mitch

CODE Gateway Android Presets saving

edited 09 Dec 2019 at 03:09 PM

mitch widener

asked 09 Dec 2019 at 02:56 PM

mitch widener
0

votes

1

answer

66

views

I know how to relocate the presets but what happens to preset I overwritten? How can i just move the presets in an order I desire without losinbg any presets?

Presets

asked 07 Dec 2019 at 10:48 PM

cameron anderson
0

votes

1

answer

61

views

When i using the emulated output on my Dsl 5cr the sound is very bad, both with using headphones or connecting to my computer.

DSL

asked 07 Dec 2019 at 05:11 PM

Börje Karls
0

votes

0

answers

36

views

What would be the correct way to connect the multi-effects (POD HD 500x) to the amplifier (CODE 50)? I would like to use the multi-effect amplifier emulator in some presets. please

CODE Presets Code25 multi-effects

asked 05 Dec 2019 at 09:55 PM

Ivar Illanes
0

votes

0

answers

36

views

Hallo,

ich habe ein iPhone 11. Die Gateway-App funktioniert seitdem nicht mehr. Es wird die Fehlermeldung "Context3D not available! Possible reason: wrong renderMode or missing device support" angezeigt. Weiß jemand, wie man das beheben kann?

Gruß Frank

 

iOS

asked 05 Dec 2019 at 07:06 PM

Frank Greßler
0

votes

1

answer

86

views

is there a way to connect a mike to the code 50 along with guitar

CODE

asked 05 Dec 2019 at 06:17 AM

Mark Hoyt
0

votes

1

answer

41

views

can i plug 

Mac

edited 05 Dec 2019 at 01:29 AM

Cornelis Springer

asked 05 Dec 2019 at 01:15 AM

Cornelis Springer
Showing results 41 to 60 of 2302
Loading - please wait...