Questions
Showing results 221 to 240 of 3199
0

votes

1

answer

1.8k

views

Is there any way to reduce the lag time when switching from one preset to another preset while using the Code footswitch ?. There is about a 1-2 second delayed reaction for the amp to change between presets. We really need a flawless and definatly instant process when switching from a  rhythm crunch to a lead solo or a clean to a lead or any other preset switching.

asked 08 Apr 2017 at 03:05 PM

Dennis Joy
0

votes

1

answer

1.7k

views

If I wanted to purchase a loop station (Boss RC-30) and use that with my Marshall Code how could this be done since the loop station sits in between the Amp and guitar. If that is not supported is there something that is out their that would . That type of technology would be a good thing to add the foot switch. 

asked 04 May 2017 at 06:28 PM

Bradley Steshoski
0

votes

1

answer

1.7k

views

Hi all, I was hoping I could get an owners manual downloaded for my JCM 2553 that I recently acquired. I can't seem to find the old manuals on the marshall site since they updated it. Thanks!

asked 20 Dec 2016 at 10:51 PM

rick grendahl
0

votes

1

answer

1.7k

views

Hi,

I recently bought a Marshall DSL20HR head and a Marshall 1936 Lead 2x12 cab. 

The head has a cab emulator out, so I hooked it up to my audio interface and was playing through my pc monitors. I turned up the volume and gain on the ultra gain channel and a strange buzz/noise came from the head when I would strum a chord or pick a note.

I only noticed this because I had the level on my interface low as I was just testing the cab emulator out. I have alos tested this with the head not plugged into either my interface or the cab and still get a strange noise/buzz.

As this is my first valve head I'm not sure if this is just something that happens when you turn up the volume and gain - as the amp is being pushed harder, or if there is a fault with the head and I need to take it back to the shop I purchased it from.

I will link below some video of the problem. The first video sounds worse than it is as I put my phone directly on top of the head as I play. It's not the signal noise from the amp that I am worried about, it's the rattle when I strum chords or hit notes...

https://youtu.be/ftOsSKeM8H4

https://www.youtube.com/watch?v=CWTiPugPfZ4

Any help would be greatly appreciated, I'm probably just over reacting, but it would be good to get some reassurance.

Thanks! \m/

asked 09 Jul 2018 at 06:08 PM

Rory Judge
2

votes

3

answers

1.7k

views

Hey Marshall,

I visited the dealer recently and tried another CODE 25 amp in the shop with the same latest FW version.
The same bluetooth behavior was observed (as described in many threads here, for example this ).
If you insist that it's a HW problem - please make an official statement that CODE 25 amps with serial numbers XX-XX have faulty Bluetooth Modules and you would like to recall/replace it. I think you can easily check your production and make a quality check on this case.

I think there are only few ways forward:

-  a FW update with a fix, promised a long time ago. Is it really so hard to rollback a piece of code, revert some changes from the latest FW update? 

- official recall, so that we just return it and get a 100% working unit instead.

- make the firmware code open source, so that we could fix it ourselves and make further improvements.

Regards,
Ilya

asked 17 Sep 2018 at 10:10 AM

ilya macle0d (6)
0

votes

1

answer

1.7k

views

Hello,

My new Stanmore 2 speaker isn't showing in the devices list on my Macbook Pro.

However, the macbook recognize my TV and my phone. Also there is no problem to connect my speaker with my phone (Huawei P20).

 

Please help !!

 

Thank you

asked 09 Jul 2019 at 05:27 PM

Tibo Quinty
0

votes

4

answers

1.7k

views

Hi

I have recently acquired a code 100H and cab and am learning how to use it to get the best from it. I have found i can never seem to get my solo playing to cut through and it needs a boost. I planned on using the FX loop with my boost pedal but i get no effect whatsoever. My leads are all good and the pedal works - i just cant seem to get any response from the FX loop. Can you please help?

asked 13 Mar 2019 at 10:29 AM

matthew richards
0

votes

1

answer

1.7k

views

I have a 2000 JCM 2000 DSL.  I've read much about bias drift being a problem on some of the early ones due to a defective PCB main board.  Are the replacement boards available commercially free of this defect?  Is there a specific issue of board to get in order to be free of the problem?  I don't have the issue presently on my amp but am considering buying a board to have as a backup.

 

Thanks!

Dave

asked 16 Jul 2016 at 09:56 PM

Dave Frattaroli
0

votes

1

answer

1.7k

views

Hi, I've just bought a Marshall Code 50 which worked 2 days ago and again 20 minutes ago but after trying to pair with (a) Android Samsung phone (unsuccessful) then (b) iPad (also unsuccessful) the amp turned off and now will not turn on. Power supply is working, no power cut. Any advice apart from return the unit?!?!

asked 02 Aug 2016 at 06:50 PM

Elliot Maule
0

votes

1

answer

1.7k

views

Hi!

I'm not too familiar with impendances and I'm trying to add a monitor speaker to my amp. As mentioned in the title, I'm using Marshall DSL40C combo, and in order to send my signal to my drummer on gigs I need to connect it to an active speaker (Behringer B12D - 8ohms). Currently I have stock speaker in the amp (70/80, 16ohms) but I'm thinking of replacing it with something different.

My question is - what would be the optimal combination (ohm wise) that would work without any danger to the amp? Can I put in the amp 8ohm speaker (amp speaker) in the first 8ohm output and the Behringer monitor on the other, or do I have to use 16ohm speaker (and what output is better to put it in) with the active monitor (changing the monitor is not an option unfortunately)?

Hope I didn't complicate the question too much!

Thanks!

asked 28 Jun 2018 at 10:06 AM

Mislav Marusic
1

vote

1

answer

1.7k

views

This past week (three days ago to be exact) I purchased and took delivery of my second Code™100H amplifier head. I was told

by a friend of mine that this head is being discontinued and no longer in production ― and my online dealer was discounting it

for $150.00 off the regular sale price.

In my opinion, the Code™100H ranks right up there with the very best sounding amplifier heads that Marshall Amplification PLC.

has ever produced; the 1959 Super Lead MKII ‘Plexi’, the Silver Jubilee, and the JVM100H.

Why Marshall, is this most excellent amplifier head ― with its extremely vast array of super-high-quality sounds ― being discontinued?

My guess, is an immense lack of promotion, patience, and education on the infinite possibilities that this amplifier can produce ― if only the user would

spend some quality time listening, tweaking, and editing . . . It took me less than ten minutes to edit my four favourite preset sounds.

Perhaps this fine lady said it best: ‘You get to have whatever you want . . . with a side of whatever you want . . . ’ ― Nita Strauss. 🍴🍰🍴🍰

edited 26 Mar 2020 at 09:12 PM

Jimmy James (2)

asked 10 Jun 2019 at 07:04 PM

Jimmy James (2)
0

votes

2

answers

1.7k

views

 I need a real solution and answer as to what's wrong with my code100 amp head! Is there any solution to not hearing sound clear thru headphones..... otherwise I'm sending this back and will try another Code 100 head but if the second amp does not work then I have wasted 1 whole year waiting for this amp and it Still is not resolved..... Marshalls reputation is at stake!!!!!!! Please help me 

asked 31 Oct 2017 at 04:32 PM

Mike Harvey (1)
13

votes

2

answers

1.7k

views

I'm experiencing unwanted noise when connecting my Code25 via USB to my iMac.  I've tried several different USB cables and I'm using GarageBand, making sure to turn off all plugins and no other applications are running. I've seen mention of the same issue on other forums. I've created an audio file with a sample of the unwanted noise. https://soundcloud.com/victor-futura/marshall-code25-usb-noise

Is this a known issue, if so, can it be corrected in a future firmware update?

asked 12 Jun 2016 at 02:06 PM

Chris Conte (13)
6

votes

2

answers

1.7k

views

noticed people having interferance issues with the usb connection like me. was just wondering how you guys are comming along with the firmware application for windows and the new firmware?

asked 08 Aug 2016 at 05:55 PM

ilkin engin (6)
2

votes

2

answers

1.7k

views

Does anyone know a way to combat the huge jump in volume when switching from Clean to Crunch on the Classic Gain channel? I’d like the switch to be as simple as pushing the button without the need to alter volume settings.

asked 20 Jun 2016 at 11:08 PM

Jeff Cowdery (34)
0

votes

4

answers

1.7k

views

My Marshall Code 50 has been working very well until recently while im playing the speaker will just cut off out of nowhere. I am trying to see if anyone would know how to help with this problem. Thanks.

asked 01 Dec 2019 at 07:17 PM

Gabriel Spell
0

votes

1

answer

1.7k

views

i was wanting to register my marshall code amp. ver pleased with it cheers!!!  im just trying to figure out which one is the registration number as there's a few on the back . cheers

dan ingle

 

asked 02 Aug 2016 at 01:53 PM

Daniel Ingle
0

votes

2

answers

1.7k

views

Is there a matching 1x12 cab to pair up with the DSL40CR?  Would be nice to have one like the 1922 cab for 2x12 combos.  I am not sure if there is any 1x12 extension cab lines up perfectly with with DSL40CR cab.  The MX112  seems to pair up with the DSL20CR so it doesn't look that is compatible as far a size match.  Just adding to the wish list.

asked 08 Feb 2019 at 07:19 AM

Paul Candia
0

votes

2

answers

1.7k

views

I connected my Code 50 to my laptop via bluetooth, but the my.marshall presets says "CODE not connected". I tried connecting via USB, but the amp has a goofy connector that standard USB cables do not connect to. Also - I can connect via the Gateway app on my phone, but the presets I add to My Library do not show up (even though it says that they have synced). 

asked 11 Jun 2018 at 10:11 PM

Tom Appelbaum
0

votes

1

answer

1.7k

views

I can download and run the firmware updater on my Win 10 laptop - it then asks me to connect my CODE 25 amp. I connect the amp using a USB cable - then I see the message "An error occurred: An error occurred getting the device information from your CODE. Please try switching your amp off, and then switching it back on again."

I switch it off and on - no good. Same problem. I connect the CODE amp before running the firmware utility - same result. So I don't even know what firmware is currently in there. Is this solvable? BTW - the USB cable works, as my Marshall CODE Live Editor has connected to the amp using it.

Thx

asked 08 Dec 2016 at 01:35 PM

Gavin Wright
Showing results 221 to 240 of 3199
Loading - please wait...